Uniformy do škol.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19606
30.8.21 16:14

Já bych se jim nebránila. Nijak mi nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.8.21 16:15
@matkabagristy píše:
Za co by si ekonomicky slabi uniformy kupovali? Zavedla by se nova socialni davka?

Jasně, zase by měli něco zadarmo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@Janli Ještě by se na to ideálně muselo vypsat výběrko, dohodit nějaká firmička švagra paní ředitelky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279

Rozhodně ne, nejsme Severní Korea a ani internátní škola. Čím se smažou rozdíly v jiných oblastech života? Budou jednotné svačiny, jednotné aktovky a mobily? Je třeba už od začátku děti seznamovat s tím, že všichni nemají stejně a je to normální. Některé to třeba bude motivovat k lepším výsledkům. Šikana a posměch není otázkou financí, je to o výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.8.21 16:17
@topazio píše:

Kdepak, pana statosty… ;)

Blbě jsem citovala, mělo to být na @Svistice .....

Příspěvek upraven 30.08.21 v 16:18

• Citovat
  • Upravit
15858
30.8.21 16:17

Dřív jsem byl pro, nyní jsem dozrál do toho, že umělé mazání rozdílů je totální nesmysl, lidé ve společnosti bez rozdílů nemají žádnou motivaci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.8.21 16:18

To je dost krátkozraké. K pořizování kupy věci na začátku školního roku přibude několik tisíc za uniformu. Protože to máš komplet oblečení i s botami. Nebo by měly děcka jen společné tričko? Se budou vychloubat značkovými teniskami. :nevim: Navíc dítě z toho za rok vyroste a co bude každý dělat doma s deseti uniformami? Za mě nesmyslné. Když je někdo otloukanek tak bude otloukanek i v uniformě. A když je někdo de*il, co se posmívá, tak si důvod vždycky najde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
30.8.21 16:18
@Anonymní píše:
Dobrý den, s kamarádkou jsme se bavily o tom, že by bylo fajn zavést na základních a klidně i středních školách uniformy. Děti by se nepředváděli, nevychloubali apod.. Jaký na to máte názor vy?

a kdo je bude platit několikrát do roka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
30.8.21 16:19

Ono zrovna v té Anglii je sociální příslušnost už daná tím, že dítě chodí do drahé školy. A nebo tím, jestli má uniformu novou, se všemi variantami, nebo už po X-tém dítěti. A to neuvažuju nad taškou, botami, mobilem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.8.21 16:20

Jakože bych měla pravidelně žehlit školní kvádro? 8o :lol:

Nesouhlasím. Nelíbí se mi to, nechtěla bych to ani já jako dítě, ani jako matka pro své děti. To nemluvím o tom, kolik uniforem bych za rok musela pořizovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.8.21 16:20

@prejeta_zaba No když jsi zmínila ty boty, tak moje děcka se do standartní nízkonájkladové botky obvykle nevlezou. A už vidím, jak si můžeš vybrat k uniformě vybrat z jednoho designového modelu o 3 šířkách pro všchny typy nohou.
A to by pak samozřejmě našich klimatických podmínkách asi museli fungovat i boty celoroční/přechodové a do sněhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.8.21 16:21

Ne a ne a ne. A to ziju v Britanii., kde se nosi. Mam k tomu odpor. Stejnokroj z umeleho vlakna. Je to drahy, to neustale kupovat a deti se nemuzou projevovat jako individuality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
30.8.21 16:22
@topazio píše:

o to nejde. Argumentuje se tu tim, ze by se smazaly ekonomicke rozdily mezi detmi. V soucasne dobe ekonomicky slabi lidi posilaji deti do skoly v tom, co nosi bezne. K tomu by pribyly uniformy. Takze jen chaba uvaha.
Mne je to jinak uplne jedno, ale moje decka by urcite prskala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.8.21 16:23
@Svistice píše:
@prejeta_zaba No když jsi zmínila ty boty, tak moje děcka se do standartní nízkonájkladové botky obvykle nevlezou. A už vidím, jak si můžeš vybrat k uniformě vybrat z jednoho designového modelu o 3 šířkách pro všchny typy nohou.
A to by pak samozřejmě našich klimatických podmínkách asi museli fungovat i boty celoroční/přechodové a do sněhu.

Já osobně bych jim třeba nebarefoot nedala. A boty na celý den taky ne. Ať se třeba ředitel postaví na uši. :lol: Ono to vypadá pěkně v britských filmech, ale k praktičnosti to má daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.8.21 16:24
@prejeta_zaba píše:
To je dost krátkozraké. K pořizování kupy věci na začátku školního roku přibude několik tisíc za uniformu. Protože to máš komplet oblečení i s botami. Nebo by měly děcka jen společné tričko? Se budou vychloubat značkovými teniskami. :nevim: Navíc dítě z toho za rok vyroste a co bude každý dělat doma s deseti uniformami? Za mě nesmyslné. Když je někdo otloukanek tak bude otloukanek i v uniformě. A když je někdo de*il, co se posmívá, tak si důvod vždycky najde. :think:

Ty použité nezničené uniformy se dají prodat ;) a tedy dítě má určitě školní oblečení povinné a nikdo s tím nemá problém (boty má svoje, ale ve třídě je na prvním stupni stejně na boso)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin