Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@šklíbakočka píše:
Já se opravdu nenechávám ovlivňovat názory na soc, sítích, např. FB neužívám. Politika mne zajímá hodně, pokud letos budou vládu sestavovat obě koalice (což je možné), budou pak muset srovnat programy do jednoho. Mj. program Pirátů, když jsme s ním tak začali, je přece program koalice. Čili jak těch původně 5 programů možná (nevíme) srovnají do jednoho programového prohlášení, bude zajímavé. To, že se programy částečně nedodrží, částečně ano, je snad každému jasné.
Nastěhovávání občanů do bytů a domů samozřejmě nikdy nebylo v žádném programu, proto mne to zajímalo, kde to I. K. vzala. Mně občas také přijde mail s podobnými „informacemi“, ač se snažím, aby nechodily, takže ty zaručené!!! informace znám. A mám z nich legraci. Ale žasnu, jak normální slušný dotaz vytočí některé dámy k nepříčetnosti.
k Pirátům a STANU - jste absolutně nečitelní, tudíž nevolitelní. A namachrovaní -rozdělování funkcí a návštěvy dr. Bartoše u prezidenta Zemana ohledně premiérské funkce. Migrace, euro…a zcela nemožný a nesympatický primátor Prahy MUDr. Hřib. Pokud už Vás někdo bude volit, tak doufám, že Piráty vykroužkují Starostové.
Dobrý den,
zajímavé téma a názory na věc. Skvělá diskuze
Přesto se někteří snaží odtrhnout od původního tématu, tak se prosím k němu navraťte. A také se vyjadřujte k ostatním slušně.
Děkuji
Natálie ![]()
@admin píše:
Dobrý den,zajímavé téma a názory na věc. Skvělá diskuze
Přesto se někteří snaží odtrhnout od původního tématu, tak se prosím k němu navraťte. A také se vyjadřujte k ostatním slušně.
Děkuji
Natálie
omlouvám se, pokud to byla reakce na mě. Příště to šoupnu do přiléhavějšího tématu. ![]()
@Burj Chalifa tak máš pravdu, Hřib je teda příšernej, když budu slušná.
Ja jsem jim docela věřila, ale vlastně nevím…
Já se nikdy nerozhodla… na jednu stranu se mi to vždy líbilo schovají se tím rozdíli, ale na druhou stranu dítě nemůže projevit samo sebe… svůj styl oblékaní atd…
@Eimy90 píše:
Já se nikdy nerozhodla… na jednu stranu se mi to vždy líbilo schovají se tím rozdíli, ale na druhou stranu dítě nemůže projevit samo sebe… svůj styl oblékaní atd…
Ten styl oblékání může přeci projevit mimo školu. V mnoha zaměstnáních je taky daný dress code, mají uniformy, firemní oblečení s logem firmy a nikomu to nevadí ![]()
@lucenka píše:
Ten styl oblékání může přeci projevit mimo školu. V mnoha zaměstnáních je taky daný dress code, mají uniformy, firemní oblečení s logem firmy a nikomu to nevadí
Ale tam se můžu sama rozhodnout, že když se mi to nelíbí, takovou práci nevezmu.
@vokishka píše:
Ale tam se můžu sama rozhodnout, že když se mi to nelíbí, takovou práci nevezmu.
Tak si vybereš školu, kde budou mít uniformy, co se ti líbí, nebo takovou, kde nebudou mít žádné. Je zajímavé, že na prestižních českých školách děti chodí v uniformách a nikomu to nevadí. Ale asi je pro rodiče a děti důležitější kvalita výuky než to, jestli si dítě do školy může vzít nějaký nový módní kousek ![]()
@lucenka píše:
Tak si vybereš školu, kde budou mít uniformy, co se ti líbí, nebo takovou, kde nebudou mít žádné. Je zajímavé, že na prestižních českých školách děti chodí v uniformách a nikomu to nevadí. Ale asi je pro rodiče a děti důležitější kvalita výuky než to, jestli si dítě do školy může vzít nějaký nový módní kousek
jenomže tady jde o všechny školy, těžko si vybereš jinou.
@vokishka píše:
jenomže tady jde o všechny školy, těžko si vybereš jinou.
Tak si vybereš takovou, která bude mít oblečení, co se ti líbí.
Mě by se možná pozdával určitý dress code - třeba chodit trochu víc „slušněji“ ![]()
@lucenka píše:
Tak si vybereš takovou, která bude mít oblečení, co se ti líbí.
Fakt bych nechtela vybirat skolu pro dite podle obleceni
![]()
@lucenka píše:
Tak si vybereš školu, kde budou mít uniformy, co se ti líbí, nebo takovou, kde nebudou mít žádné. Je zajímavé, že na prestižních českých školách děti chodí v uniformách a nikomu to nevadí. Ale asi je pro rodiče a děti důležitější kvalita výuky než to, jestli si dítě do školy může vzít nějaký nový módní kousek
Vše je třeba posuzovat v kontextu. U nás to tradici nemá. Musím ale poznamenat, že to v zahraničí dětem sluší.
@Svistice píše:
Má někdo přehled, jak to v té Aglii funguje? Uniformy si děti určitě musí kupovat, ty zadáčo nedostanou. Mají tam na to nějakou dávku? Nebo kde na to berou rodiny migrantů?
Zdravim,
zijeme v Anglii pet let, mame tri syny, nejstarsi 9 let, jde ted do 5 tridy, mladsi 4 roky je ve skolce a nejmladsiho 7 mes. teprve vsechno ceka. Procetla jsem celou diskuzi a nektere reakce mi vyvolavaji usmev na rtech, protoze na zacatku jsem mela uplne stejne nazory. Dnes po tech peti letech mohu s klidem rict, ze uniformy jsou bezvadne, myslim si, ze socialni rozdil urcite smazou, navic nemusim resit obleceni do skoly a to normalni si deti nenici.Tady to kazdy povazuje za neco naprosto bezneho, naopak maminky to vsechny chvali prave z vyse uvedenych duvodu a ja mam stejny nazor.
Co se tyce nakupu: Kazdy supermarket tady ma spec. oddeleni s oblecenim do skoly. Cili bile kosile, bila polo tricka, kalhoty(cerne nebo sede, kratke i dlouhe) (pro holky i kluky),sukne, pak takove spec. saticky pro holcicky a i obuv sezenete normalne v kazdem vetsim supermarketu za normalni cenu a ve velmi slusne kvalite, i po vyprani se nic nevytaha apod. Kvalita bot je horsi, ale to resim ve spec. obchode, (boty musi byt pouze cerne, bez zadnych barevnych ozdob)a boty vydrzi celou sezonu bez problemu. Jedine specifikum jsou svetry, mikiny a saka, taska do skoly(k te se jeste vratim) a sacek s uborem na telocvik, ktere musi byt s logem prislusne skoly. Na to jsou zde primo specializovane obchody, kam proste prijdete, reknete jakou skolu mate a co potrebujete, a pani s vami pomuze vybrat velikost veci, na kterych je uz vysite logo skoly. Kvalita je vpohode, saka jsou fakt krasna, ale ta jsou az na strednich skolach. Velikosti je zde dost, takze se obleknou i deti s nadvahou, a k tomu chci rict, ze to nevypada ani blbe, ale hlavne tady nikdo, ani deti, nici vahu neresi. Ve skole jsou na to obzvlaste haklivi a pokud by se nejake dite posmivalo nekomu ze je tlusty, dostal by se do docela vaznych problemu.Ale anglicka mentalita je opravdu v tomto jina, tady muzete v obchode potkat zenskou v pyzamu (fakt nekecam) a s natackama, a nikdo nehne ani brvou, natoz aby se resilo, ze je nekdo tlusty (a ze je jich tu dost, a jeste se neboji „sexy“ ohaknout- uz vidim ty pohledy a reakce v cr, tady nikdo nepozvedne ani oboci, proste kazdyho vec.)
Taska do skoly - prikladam foto, aby jste pochopily. S tim souvisi i odpoved na otazku kde na to my „migranti bereme“. Tak za prve pracujeme, a to ne jen na podradnych pozicich v tovarnach, a jednak tady pro deti na zakladni skole jedine, co potrebujete koupit, je totiz ta uniforma a taska do skoly. Vse ostatni maji vsechny deti na zakladni skole zdarma, a (bohuzel pro me teda) si nenosi zadne ucebnice ani sesity ze skoly domu.(ale ja jsem se treba se skolou domluvila, a syn mi nosi materialy domu, nejdriv na me teda koukali, pry tady se rodice s detmi doma neuci, ale ukecala jsem je na jazykovou barieru a ze chci synovi pomoct a vpohode.)Jediny sesit, ktery prinesou domu, je ten s ukolem, a ukol maji jednou tydne nekolik temat, ktera pak vetsinou tyden delaji a pak odnesou zpet do skoly.
Urcite na to zadna socialni davka neni, socialni davky zde totiz funguji na jinem principu a jejich ziskani je podminene tim, ze musite pracovat.(to asi budete prekvapene) Pokud nepracujete, nemate narok na zadne prispevky a nikoho nezajima, jak se uzivite. To plati i pro samozivitelky nebo rodiny s detmi.
Nejvtipnejsi to pro vas asi bude s botami, viz obrazek, v techto botach tady deti chodi cely rok do skoly, zima nezima, dest nedest.Pro nas silene, takze ja pres zimu jako jedina ze tridy porizuji synovi jine „zimni“ kotnickove boty, aby nemel cely den mokre nohy. Deti se ve tridach neprezouvaji, pouze na telocvik maji neco takoveho jako nase cvicky. Cerne samozrejme.
Takze za me uniforma fakt super, nicmene je mi jasne, ze v CR tohle neprojde, nejsme proste na to zvykli. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.