Uniformy do škol.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
1.9.21 10:25
@lucenka píše:
Na těch školách povinné jsou. Přesto je o ty školy vetsiniu velký zájem. Ale je to asi o tom, že na takové školy dává děti jiný typ rodičů než se vyskytuje tady v diskuzi :think:

Také se mi to zdá, zde zřejmě vystupuje nějaký speciální typ rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.9.21 10:35
@lucenka píše:
Na těch školách povinné jsou. Přesto je o ty školy vetsiniu velký zájem. Ale je to asi o tom, že na takové školy dává děti jiný typ rodičů než se vyskytuje tady v diskuzi :think:

Znovu i pro tebe, plísně myšleno napříč ČR.
Pokud máš pocit vylucnosti, prosím, užívej ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.9.21 10:39
@g.sandova píše:
Znovu i pro tebe, plísně myšleno napříč ČR.
Pokud máš pocit vylucnosti, prosím, užívej ho.

Ona je ubohá. To neznamená, když nesouhlasím s uniformou, že jsem nevzdělaná a jednoduchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
1.9.21 11:13

Jsem proti, nevidím v tom žádné pozitivum. Nevím, proč „smazávat“ sociální rozdíly, když socální rozdíly existují a je to tak správné a normální. Přijde mi to jak lhaní do kapsy. Ovšem nejpádnějším argumentem jsou pro mě materiály, kupuji jen oblečení z přírodních materiálů, polyesterové sáčko bych fakt nedala. Druhý problém by byly boty, které kupuji podle tvaru a šířky nohy a barvu prakticky neřeším. Co se týče sociálních rozdílů, kolikrát mi přijde, že někteří sociálně potřební by dítěti v životě neoblékli to, co oblékám já (z 99% z druhé ruky, neznačkové).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
1.9.21 11:13
@šklíbakočka píše:
Jistě že uniformy jsou i v ČR. Např. Open Gate (což samozřejmě není běžná škola), ale i některé církevní školy. Ale i škola Plaminkové Praha 7. Nejdřív uniformy platila Praha 7, teď již jen rodiče. O školu je velký zájem, pokud vím.
http://www.plaminkova.cz/…niformy.html
Zvláštní, že toto téma tedy vyvolává takovou až hysterii.

to není zvláštní, lidé kteří dobře vnímají, tedy i red alerty, za tím oprávněně cítí neomarxistické sociální inženýrství a jsou obezřetní :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
1.9.21 11:26
@pohledzdruhestrany píše:
to není zvláštní, lidé kteří dobře vnímají, tedy i red alerty, za tím oprávněně cítí neomarxistické sociální inženýrství a jsou obezřetní :*

Obezřetnost a hysterie snad není to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
1.9.21 11:32
@šklíbakočka píše:
Obezřetnost a hysterie snad není to samé

to se ti jen zdá, protože se ti to nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
1.9.21 11:36

Mj. např. na té Plamínkové vzali letos cca polovinu dětí, další musely jít do jiné školy. O náhradní místa se dokonce losovalo. Bez ohledu na „neomarxistické sociální inženýrství“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
1.9.21 11:38
@pohledzdruhestrany píše:
to se ti jen zdá, protože se ti to nelíbí

Budeme si vykat, ano? Já si zásadně s cizími lidmi vykám. Netykám ani v obchodě, ani řidiči MHD a ani na Internetu. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.9.21 11:40

@šklíbakočka a jak to souvisí s tím, že si nepřeji, aby byly zavedeny plošně uniformy do škol?
Nikdo nezpochybňuje kvalitu škol, jen nechápeme, proč by tu mělo být zavedeno něco, co tu nemá tradici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
1.9.21 11:40
@šklíbakočka píše:
Budeme si vykat, ano? Já si zásadně s cizími lidmi vykám. Netykám ani v obchodě, ani řidiči MHD a ani na Internetu. Děkuji.

polib si víš co, TY jedna kočko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.9.21 11:41
@šklíbakočka píše:

Ale tady je tykání v pravidlech, tohle je net, dodrzujme místní pravidla a tykejme si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
1.9.21 11:42
@g.sandova píše:
@šklíbakočka a jak to souvisí s tím, že si nepřeji, aby byly zavedeny plošně uniformy do škol?
Nikdo nezpochybňuje kvalitu škol, jen nechápeme, proč by tu mělo být zavedeno něco, co tu nemá tradici?

protože je to pro DOBRO a pokud se ti to nelíbí a nechápeš, co je dobro, tak ti to šklíbakočka určí a nařídí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
1.9.21 11:44
@šklíbakočka píše:

no vidíš ty, jedna NEPORUŠUJ PRAVIDLA :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.9.21 11:46

@pohledzdruhestrany jako zazněly tu přínosné názory těch, co mají zkušenosti, ale nikomu to necpaly. Za ty děkuji.
Uvědomuji si výhody, ale za mě převažují nevýhody. Nechápu, ze tu že mě nakonec budou ňáký slepice dělat husu, že nechci uniformy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin