Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@topazio píše:
Píšeš hlouposti. Když někomu nejde učení, tak mu uniforma nepomůže. Podívej se třeba na seriál BH, tam chodili děti boháčů a nikdo uniformy neměl. Ne všude ve světě jsou uniformy. A přesto jsou ty školy jen pro bohaté.
Ano uniforma ti nezachrání. Ale stejně tak těm dětem neuškodí, když budou mít na sobě školní uniformu.
@lucenka píše:
A ty podle toho napísu poznáš, že jde skutečně o drahé oblečení a ne nějaký levný padělek?
A mně přijde, že o úroveň školy a kvalitu vzdělání nejde ani spoustě matek z normálních rodin, když by pro ně byla překážkou uniforma
Mám dítě ve škole, kde musí nosit v určité dny na prvním stupni (většinu týdne) oblečení školy. A tedy žádná starost navíc to není a nepůsobí nám to ani finanční náklady navíc
Vy ho fasujete zadarmo?
@lucenka píše:
A to píšu kde? Zase si něco cucáš z prstu.
Vždyť stačí číst jak se o školách vyjadřuješ.
@lucenka píše:
Ano uniforma ti nezachrání. Ale stejně tak těm dětem neuškodí, když budou mít na sobě školní uniformu.
Tvoje dítě, ať si ji nosí. Jsem opravdu ráda, že u nás uniformy nejsou.
@lucenka píše:
A neuskodi jim ani to, ze budou chodit do skoly v beznem obleceni ![]()
@Moise píše:
Vy ho fasujete zadarmo?
Na, ale zase ušetřím peníze za nákupy dalšího oblečení.
@topazio píše:
Tvoje dítě, ať si ji nosí. Jsem opravdu ráda, že u nás uniformy nejsou.
I v ČR v některých školách jsou ![]()
@lucenka píše:
I v ČR v některých školách jsou
Jistě že uniformy jsou i v ČR. Např. Open Gate (což samozřejmě není běžná škola), ale i některé církevní školy. Ale i škola Plaminkové Praha 7. Nejdřív uniformy platila Praha 7, teď již jen rodiče. O školu je velký zájem, pokud vím.
http://www.plaminkova.cz/…niformy.html
Zvláštní, že toto téma tedy vyvolává takovou až hysterii.
@lucenka píše:
I v ČR v některých školách jsou
Ale nejsou povinné. Nebo aspoň ne plošně.
@šklíbakočka jakou hysterii? Zkratka většina tady v diskuzi nechce, aby se zavedly plošné uniformy povinně
@g.sandova píše:
Na těch školách povinné jsou. Přesto je o ty školy vetsiniu velký zájem. Ale je to asi o tom, že na takové školy dává děti jiný typ rodičů než se vyskytuje tady v diskuzi ![]()
@g.sandova píše:
V těch školách, kde u nás jsou, tak jsou povinné. Alespoň, co jsem našla. Např. v Plamínkové na to mají nějaký fond, uniforma vyjde na 2000 Kč ročně. Těch škol je více, ale nechce se mi to vypisovat. Pokud bych to musela řešit, jakože nemusím, tak např. pro mne by vedle kvalitní výuky toto byly body plus. Naopak bych nebyla ráda, pokud by mé děti chodily do školy, kde jsou děti z rodin, kde rodiče běžně používají termín socka, zde na miminu zřejmě běžný obrat. Ale jak píšu, nemusím to řešit.
@g.sandova píše:
@šklíbakočka jakou hysterii? Zkratka většina tady v diskuzi nechce, aby se zavedly plošné uniformy povinně
Na tak si ty příspěvky třeba nějaké té Inky (včera) a dalších přečtěte. Hysterie jak vyšitá.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Bez urážek to neumíš?