Uniformy do škol.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
31.8.21 22:05

@weebo

s těmi sociálními dávkami podmíněnými prací je to výchovné. Škoda, že to není u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
31.8.21 22:12
@Burj Chalifa píše:
@weebos těmi sociálními dávkami podmíněnými prací je to výchovné. Škoda, že to není u nás.

už jsou aspoň vyšší přídavky na dítě, když někdo z rodičů pracuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
31.8.21 22:18
@Anonymní píše:
Dobrý den, s kamarádkou jsme se bavily o tom, že by bylo fajn zavést na základních a klidně i středních školách uniformy. Děti by se nepředváděli, nevychloubali apod.. Jaký na to máte názor vy?

Vezmi si uniformu a jdi se doučit češtinu.
Omlouvám se, ale nedalo mi to.
Ty děti… nepředváděly, nevychloubaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
31.8.21 22:27

@AjaF to už tady jednou bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
31.8.21 22:28
@Moise píše:
@AjaF to už tady jednou bylo :lol:

Nečtu to celé… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.8.21 22:42
@carnifax píše:
už jsou aspoň vyšší přídavky na dítě, když někdo z rodičů pracuje

kdo nepracuje, ať se nemnoží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 03:00
@Burj Chalifa píše:
Vše je třeba posuzovat v kontextu. U nás to tradici nemá. Musím ale poznamenat, že to v zahraničí dětem sluší.

Nemá to tradici, přesto to některé školy zavedly a o děti nouzi nemají. Ale asi to bude i tím, že na takové školy chodí děti, jejichž rodičům jde o vzdělání a ne o to, aby dítě ve třídě předvedlo v nejmodernějším kousku oblečení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21853
1.9.21 05:23

@lucenka většinou ty nejdražší a nejmodernější kusy obleceni mají právě děti socek. Pokud se taková rodina dostane k penězům, tak nezaplatí nájem a dětem obědy, ale nakoupí předražené krámy a hadry, protože značka. To je jeden ze znaků finanční negramotnosti.
Takže s exekuci, ale v luxusních teplacích s nápisem přes celý zadek si jdou somrovat o další dávku.
Takové rodíně o vzdělání a úroveň školy fakt nejde. A socialní rozdíly či životní priority poznáš i bez uniforem.
Uniformy by byl jen další starost a závazek pro normálně fungující rodiny. Zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 05:30
@mado píše:
@lucenka většinou ty nejdražší a nejmodernější kusy obleceni mají právě děti socek. Pokud se taková rodina dostane k penězům, tak nezaplatí nájem a dětem obědy, ale nakoupí předražené krámy a hadry, protože značka. To je jeden ze znaků finanční negramotnosti.
Takže s exekuci, ale v luxusních teplacích s nápisem přes celý zadek si jdou somrovat o další dávku.
Takové rodíně o vzdělání a úroveň školy fakt nejde. A socialní rozdíly či životní priority poznáš i bez uniforem.
Uniformy by byl jen další starost a závazek pro normálně fungující rodiny. Zbytečnost.

A ty podle toho napísu poznáš, že jde skutečně o drahé oblečení a ne nějaký levný padělek? :think:
A mně přijde, že o úroveň školy a kvalitu vzdělání nejde ani spoustě matek z normálních rodin, když by pro ně byla překážkou uniforma :think:
Mám dítě ve škole, kde musí nosit v určité dny na prvním stupni (většinu týdne) oblečení školy. A tedy žádná starost navíc to není a nepůsobí nám to ani finanční náklady navíc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
56505
1.9.21 07:11
@lucenka píše:
Nemá to tradici, přesto to některé školy zavedly a o děti nouzi nemají. Ale asi to bude i tím, že na takové školy chodí děti, jejichž rodičům jde o vzdělání a ne o to, aby dítě ve třídě předvedlo v nejmodernějším kousku oblečení :nevim:

Píšeš hlouposti. Když někomu nejde učení, tak mu uniforma nepomůže. Podívej se třeba na seriál BH, tam chodili děti boháčů a nikdo uniformy neměl. Ne všude ve světě jsou uniformy. A přesto jsou ty školy jen pro bohaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.9.21 07:14
@mado píše:

Napsala si to za mě. :palec: Pro Lucenku jsou všechny škole, kde nejsou uniformy pod úroveň. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.9.21 07:16
@topazio píše:
Napsala si to za mě. :palec: Pro Lucenku jsou všechny škole, kde nejsou uniformy pod úroveň. :zed:

Její omezené názory jsou vždy mimo naši realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.9.21 07:16
@lucenka píše:
A ty podle toho napísu poznáš, že jde skutečně o drahé oblečení a ne nějaký levný padělek? :think:
A mně přijde, že o úroveň školy a kvalitu vzdělání nejde ani spoustě matek z normálních rodin, když by pro ně byla překážkou uniforma :think:
Mám dítě ve škole, kde musí nosit v určité dny na prvním stupni (většinu týdne) oblečení školy. A tedy žádná starost navíc to není a nepůsobí nám to ani finanční náklady navíc :nevim:

Jdi už někam. Přestaň napadat školy bez uniforem. Moje dítě chodí do výborné školy a uniformy k tomu nepotřebuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.9.21 07:22
@Kelsey píše:
Její omezené názory jsou vždy mimo naši realitu.

Ona je úplně omezená. V zemi kde žije, má školství jinou tradici. Ale pod uniformu se opravdu sociální původ neschová. A zrovna v Anglii jsou školy pro chudé i bohaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 07:32
@topazio píše:
Napsala si to za mě. :palec: Pro Lucenku jsou všechny škole, kde nejsou uniformy pod úroveň. :zed:

A to píšu kde? Zase si něco cucáš z prstu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin