Uniformy do škol.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56300
1.9.21 16:48
@šklíbakočka píše:
Jistě že uniformy jsou i v ČR. Např. Open Gate (což samozřejmě není běžná škola), ale i některé církevní školy. Ale i škola Plaminkové Praha 7. Nejdřív uniformy platila Praha 7, teď již jen rodiče. O školu je velký zájem, pokud vím.
http://www.plaminkova.cz/…niformy.html
Zvláštní, že toto téma tedy vyvolává takovou až hysterii.

parádní ceny :lol: tady ti 2000 fakt stačit nemůžou

Příspěvek upraven 01.09.21 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 16:51
@Moise píše:
pochybuju, že se ušetří… dítěti nestačí jen jedna sada oblečení, na pět dní v týdnu. :nevim: Pokud nosí bílé tričko, tak je to na každý den jedno. Z té čistě praktické stránky pro mne stres navíc, aby bylo druhý den čisto a připraveno, když mám velmi omezený počet věcí.

Dítě nosilo školní oblečení do školy minimálně 3 dny v týdnu, každý z těch dnů si bere čisté tričko + kraťasy nebo tepláky. Vloni jsme si vystačili se 4 tričky, 2 kraťasy, 2 tepláky. Dané oblečení pak klidně používá i o víkendu, na dovolených. Takže pak nepotřebuje další hromady běžného oblečení, stačí pár kousků. Takže ušetřím na nákupech nor. alnich triček, tepláků, kraťasů.

• Citovat
  • Upravit
56300
1.9.21 17:02
@lucenka píše:
Dítě nosilo školní oblečení do školy minimálně 3 dny v týdnu, každý z těch dnů si bere čisté tričko + kraťasy nebo tepláky. Vloni jsme si vystačili se 4 tričky, 2 kraťasy, 2 tepláky. Dané oblečení pak klidně používá i o víkendu, na dovolených. Takže pak nepotřebuje další hromady běžného oblečení, stačí pár kousků. Takže ušetřím na nákupech nor. alnich triček, tepláků, kraťasů.

tak tady máš krapet jinou potřebu oblečení než ve Vietnamu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 17:04
@Moise píše:
tak tady máš krapet jinou potřebu oblečení než ve Vietnamu :nevim:

Nahradíš jedny kraťasy dalšími kalhotami. A pro skleníkové kytičky by mohlo být v nabídce tričko s dlouhým rukávem.

• Citovat
  • Upravit
Janli
1.9.21 17:05
@Moise píše:
parádní ceny :lol: tady ti 2000 fakt stačit nemůžouPříspěvek upraven 01.09.21 v 16:57

Ale zase si můžeš hrát na anglánskou elitu a jasně můžeš dávat najevo, že ty jsi lepčí, páč lepčí škola… :mrgreen:. jen si říkám, kam pak mizí ta idea sociální rovnosti… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
56300
1.9.21 17:06

@lucenka jedny dlouhé kalhoty na celý rok? Stejné si vezme v zimě při -10 st. a dejme tomu na jaře při 15 st. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 17:07
@Moise píše:
@lucenka jedny dlouhé kalhoty na celý rok?

Vždyť jsem psala, že moje dítě mělo dvoje, pro potřeby ČR bych přidala ještě jedny.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.9.21 17:08
@Moise píše:
@lucenka jedny dlouhé kalhoty na celý rok? Stejné si vezme v zimě při -10 st. a dejme tomu na jaře při 15 st. :think:

Vy máte ve třídě -10° 8o

• Citovat
  • Upravit
56300
1.9.21 17:11
@lucenka píše:
Vy máte ve třídě -10° 8o

to nemyslíš vážně, že ne?
Pro méně chápavé, -10 st. je u nás téměř na horách v zimě vcelku běžné a děti v tom jdou na autobus, čekají na zastávce, ve městě vystoupí a jelikož máme krásný nesoulad mezi příjezdy busů a otevření školy, čeká kolikrát ještě 20 min před školou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 17:27
@Moise píše:
to nemyslíš vážně, že ne?
Pro méně chápavé, -10 st. je u nás téměř na horách v zimě vcelku běžné a děti v tom jdou na autobus, čekají na zastávce, ve městě vystoupí a jelikož máme krásný nesoulad mezi příjezdy busů a otevření školy, čeká kolikrát ještě 20 min před školou.

Tak si přes ty školní kalhoty vezmou oteplováky, které pak sundají v šatně. Takže úplně stejně, jako to dělají doteď.

• Citovat
  • Upravit
56300
1.9.21 17:34

@lucenka větší děti se ti nebudou soukat do oteplováků. Ale to už je jedno. Zkrátka nedovedu si to představit vystačit si s takhle malým počtem kousků. Ty sama říkáš, že ti v tom chodí dítě jen 3 dny v týdnu. Takže ve finále toho musíš mít mnohem víc nebo jsou děti v „uniformovaných“ školách čistotnější a nezamažou se :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 17:38
@Moise píše:
@lucenka větší děti se ti nebudou soukat do oteplováků. Ale to už je jedno. Zkrátka nedovedu si to představit vystačit si s takhle malým počtem kousků. Ty sama říkáš, že ti v tom chodí dítě jen 3 dny v týdnu. Takže ve finále toho musíš mít mnohem víc nebo jsou děti v „uniformovaných“ školách čistotnější a nezamažou se :mrgreen: :mrgreen:

Tak budou v těch jednich kalhotech. Nebo budou ve třídě v nějakých zapletených kalhotách? :think:
Tak samozřejmě, že máme i nějaká normální trička. I jsem to psala. Ale nepotřebuju toho normálního oblečení tolik. A psala jsem, že mi v tom chodí minimálně 3× týdně. Ale takhle, pokud je dítě prasátko a každý den zašpiní kalhoty, tak jich samozřejmě bude potřebovat víc. Ale to by potřebovalo víc kusů i těch normálních kalhot :nevim:

• Citovat
  • Upravit
56300
1.9.21 17:50

@lucenka budeš se divit, ale ano, na zimu má kalhoty s podšívkou a je v tom i ve škole, je to stará budova s vysokými stropy, mají nařízeno hodně větrat. Takže v pohodě.
Nehledě na to, že zapomínáš, že děti rostou. Takže jim většinou nestačí jedno číslo kalhot na jeden školní rok. Alespon mym tedy ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
1.9.21 18:02
@lucenka píše:
Ano uniforma ti nezachrání. Ale stejně tak těm dětem neuškodí, když budou mít na sobě školní uniformu.

Uškodí, neuškodí, prostě je to blbost k ničemu. Vědomosti kvůli nějaký šaškárně do hlavy nenaskáčou a kvalita školy, výuky a učitelů se určitě neodvíjí od nějakého munduru, takže to je úplná zbytečnost a trapárna a o to jde, chápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.21 18:04
@Matt 02 píše:
Uškodí, neuškodí, prostě je to blbost k ničemu. Vědomosti kvůli nějaký šaškárně do hlavy nenaskáčou a kvalita školy, výuky a učitelů se určitě neodvíjí od nějakého munduru, takže to je úplná zbytečnost a trapárna a o to jde, chápeš?

Mně to jako zbytečnost a trapárna nepřijde. Líbí se mi to. Dítě školní oblečení nosí rádo, nosí ho řadí i mimo školu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin