Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@maja45 píše:
zajímal by mě názor, proč ne?
aby děti viděly sociální rozdíly, je to totiž pro život moc užitečný, protože časem odpozorují určité korelace, které mají vliv na to, že někdo je bohatší a někdo chudší, třeba když maminka chudšího spolužáka má další děti s dalšími dvěma tatínky a takových případů je ve třídě víc, tak ho třeba napadne, že to s tím nějak souvisí ![]()
@maja45 píše:
k čemu? Sociální rozdíly uniformy nevyřeší, to ani náhodou. Jako jo, vypadá to hezky navenek, soudržnost a příslušnost ke škole… ale já mám radši pestré oblečení dětí, nechci ve třídě 30 stejných oblečků.
Navíc když někde supluju a děti neznám, tak je oslovuju a identifikuju podle toho, co mají na sobě. Např. Dále bude číst slečna s motýlím tričkem.
@Janasas To body jsem tu psala ja a nekupuju to proto, ze chci kvalitu. Ne ze by teda body za ctyri stovky bylo nekvalitni, ale umim najit i kvalitni veci za petinu. Kupuju to, ze se mi to libi.
@jkra píše:
Proč? Moji kluci nosí kraťasy, triko, starší každou fusekli jinou ještě než to byla móda. A je jim to jedno. stejne tak opovrhují status předměty, iphony máme doma v šuplíku, nikdo to nechce.A děti kolem nich to mají stejně. Tedy děti. Velkému je 19. Těm stačí se nacpat a mají svůj svět. A to jsme zabezpečení, patří co se týká tohoto k těm nejvíc za vodou. Je jim to fuk. Jsem ráda, že mají srdce, velkej je sociální až trnu někdy.
no ale to není nic obdivuhodnýho, to je jen tím, že moc dobře ví, že jsou za vodou, to není nic těžkýho být sociální a nad věcí, protože svůj status a rodiče jako jeho nositele mají vždy v zádech…a přesně z toho důvodu ty chudší prahnou po statusovejch věcech a jsou pro ně tak důležité
@maja45 píše:
Podívej se, jaká je tady vzácná shoda, že to nikdo nechce. Tobě to nestačí, potřebuješ rozpitvat proč to většina nechce?
Nevěřím, že by školní uniformy smazaly sociální rozdíly. A že děti, které se chtějí předvádět nebo na někom vozit, by si nenašly cestu.
@neumisa píše:
k čemu? Sociální rozdíly uniformy nevyřeší, to ani náhodou. Jako jo, vypadá to hezky navenek, soudržnost a příslušnost ke škole… ale já mám radši pestré oblečení dětí, nechci ve třídě 30 stejných oblečků.Navíc když někde supluju a děti neznám, tak je oslovuju a identifikuju podle toho, co mají na sobě. Např. Dále bude číst slečna s motýlím tričkem.
a hlavně, co je na sociálních rozdílech špatnýho? ![]()
@Kelsey píše:
Podívej se, jaká je tady vzácná shoda, že to nikdo nechce. Tobě to nestačí, potřebuješ rozpitvat proč to většina nechce?
protože…článeček
@pohledzdruhestrany píše:
protože…článeček
a tak to máme každý rok před začátkem školy. Inkluze a uniformy. Když je dobrý rok, tak platy a mizerná výuka. ![]()
no ale to není nic obdivuhodnýho, to je jen tím, že moc dobře ví, že jsou za vodou, to není nic těžkýho být sociální a nad věcí, protože svůj status a rodiče jako jeho nositele mají vždy v zádech…a přesně z toho důvodu ty chudší prahnou po statusovejch věcech a jsou pro ně tak důležité
Uplne presne! Nejlip se vzdava materialna lidem, kteri vsude byli, vse snedli, uz maji super byt a auto. Najednou prozrou oni nebo jejich deti a prednasi o tom, jak se ma clovek vzdat materialna a zit v pohode a klidu. Tuhle jsem cetla vtipny clanek jedne zeny. Mame zit pomalu a nehnat se za prachama. A jedna z cest? Zaplatit si pani na hlidani. Asi ji nedoslo, ze davno jsou nejvytizenejsi ti nejchudsi a prave ti jaksi na uklizecku nemaji ![]()
Za mě je to úplná hloupost. Ty ekonomické rozdíly tam budou vždycky tak jako tak, protože vždycky bude mít nějaké dítě drahý mobil a pojede s rodiči lyžovat do Švýcarska, zatímco jiné dítě pojede leda tak k rybníku pod stan. A hlavně, co z toho, že budeme na škole stirat rozdíly, když pak děti půjdou do práce a bude to o to větší šok? Ten bude brát víc, kolikrát nespravedlivě, ta bude mít bohatého manžela, ten něco zdědí a ty rozdíly tam prostě budou. Na světě není spravedlnost, ta svetska určitě ne, bohužel.
@Dobrej_tym píše:
Uplne presne! Nejlip se vzdava materialna lidem, kteri vsude byli, vse snedli, uz maji super byt a auto. Najednou prozrou oni nebo jejich deti a prednasi o tom, jak se ma clovek vzdat materialna a zit v pohode a klidu. Tuhle jsem cetla vtipny clanek jedne zeny. Mame zit pomalu a nehnat se za prachama. A jedna z cest? Zaplatit si pani na hlidani. Asi ji nedoslo, ze davno jsou nejvytizenejsi ti nejchudsi a prave ti jaksi na uklizecku nemaji
viz Stropnickej, toho kluka jednoho nemateriálního, co mu rodiče platěj zámeček, já prostě žeru. Z těhlech dětí za vodou pak jsou nejstrašnější sociální inženýři, který to s náma lidma myslej moc dobře a komu se to nelíbí tak ke zdi ![]()
@maja45 píše:
jednak mám problém s materiálama, musím si všechna trička osahat. Navíc nenosím (anijako dítě) sukně, takže nutit případně dceru do něčeho, v čem by jí bylo fakt nepříjemně není zrovna ideální. Pak se děcko soustředí na to, že mu nesedí oblečení a je z toho nervozní a znechucené.
viz Stropnickej, toho kluka jednoho nemateriálního, co mu rodiče platěj zámeček, já prostě žeru. Z těhlech dětí za vodou pak jsou nejstrašnější sociální inženýři, který to s náma lidma myslej moc dobře a komu se to nelíbí tak ke zdi
Jé, úplně přesné. Taky jsem si na to vzpomněla. Jako on je sympatický kluk. Oni prostě nedokážou pochopit, jak jinak se žije, když nemá člověk za zadelí jistotu rodiny.
Taky jsem četla, že humanitní obory chodí studovat děti majetných. Nemají takovou potřebu jít na obor kvůli penězům.
@Dobrej_tym píše:
Jé, úplně přesné. Taky jsem si na to vzpomněla. Jako on je sympatický kluk. Oni prostě nedokážou pochopit, jak jinak se žije, když nemá člověk za zadelí jistotu rodiny.Taky jsem četla, že humanitní obory chodí studovat děti majetných. Nemají takovou potřebu jít na obor kvůli penězům.
prostě když nad tím přemejšlím, tak ono by snad bylo lepší, respektive pro celou společnost bezpečnější, kdyby z bohatejch rodin vypadávali vydřidušští kapitalisté nežli sociální lidi, který to s lidičkama myslej dobře a tu dobrotu jim tak nějak vnutěj - Marx, Engels, Lenin, Pol Pot, Stropnickej, atd., atd. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.