Uniformy do škol.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9039
30.8.21 16:47

Já jsem proti. Sociální rozdíly budou stejně znát a místo osobností budeme z dětí dělat jednotvárnou masu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.8.21 16:47
@Svistice píše:
A jak tam funguje nákup uniformy pro sociálně slabé? Mají na to nějakou dávku? Protože to je prostě jednoznačně náklad navíc (triko a obyč kalhoty dítě unosí kamkoliv, uniformu asi jen do školy).
Co pokud dítěti nevyhovuje materiál (ekzematici a umělé materiály apod.)?
Boty musí mít také konkrétní typ, nebo stačí např. černá společenská bota?

Ano, pokud mas hodne maly prijem, tak je na to davka.
Kosile a kalhoty nemaji logo, takze muzes koupit ve specialnim obchode pro ekzematiky, Mikiny logo maji, ale zase se nenosi na tele. Boty se proste udava, jak maji vypadat. Kdyz pak jsou vedra nebo zima, tak je to problem. Ty skoly jsou ohromne drzy a je to silena buzerace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.8.21 16:48

Kdyz si predstavim, jak by to u nas dopadlo, jaky tunel by na tom zas kdo vyrejzoval a jak tristni by byl vysledek, tak ani nahodou. A nevim jake rozdily by vyresila uniforma ze sekace vs nova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.8.21 16:49
@pohledzdruhestrany píše:
a zrovna v UK jsou naopak uniformy k tomu, aby se poznalo, do jaký kasty patříš (soukromá versus státní vzdělávací instituce)

To uz zacina tim, kde bydlis. Podle toho mas taky narok na skolu. Lepsi oblasti rovna se lepsi statni skola, pokud nemas penize na soukromou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.8.21 16:49
@jkra píše:
A proč? Spousta dětí se nevychloubá, nepředvádí.

Anonymní má asi problém.
U syna na škole se vyučuje angličtina už od první třídy a některým sociálně slabým matkám to vadí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.8.21 16:51
@Ijen píše:
Kdyz si predstavim, jak by to u nas dopadlo, jaky tunel by na tom zas kdo vyrejzoval a jak tristni by byl vysledek, tak ani nahodou. A nevim jake rozdily by vyresila uniforma ze sekace vs nova.

U nás by uniformy nic nevyřešily. Stačí se podívat na rodiče a už se pozná kam dítě patří. Ono i stačí, když rodič otevře pusu a začne mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.8.21 16:53
@Anonymní píše:
Dobrý den, s kamarádkou jsme se bavily o tom, že by bylo fajn zavést na základních a klidně i středních školách uniformy. Děti by se nepředváděli, nevychloubali apod.. Jaký na to máte názor vy?

To by nepomohlo. Rozdíly by i tak byly zcela zřejmé. Toto je takové prázdné gesto rovnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
@Jana525 píše:
To uz zacina tim, kde bydlis. Podle toho mas taky narok na skolu. Lepsi oblasti rovna se lepsi statni skola, pokud nemas penize na soukromou.

právě, děti vždycky budou vidět a vědět, jak jsou na tom ostatní, a prostě na rovinu dětský prostředí je mimořádně konkurenční a krutý a uniformy s tím nic nenadělaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@Lenka76 píše:
Ja bydlim v Anglii. Uniformy fo skoly tu dcera nosi uz od skolky. Kdyz je dite na zakladce, tak naklady jsou nizsi. Ted prestupuje v 11 letech na secondary a uz jsme museli koukit sako, sukni a svetr ze skolniho obchodu. ALE ja jsem stejne rada za uniformy. Vsem to strasne slusi. A nemusi se fakt resit, co na sebe.
Nektere veci se daji koupit secondhand. Vetsina skol maji bazarky uniforem. Deti muzou po sobe i podedit skolni uniformu.
Uniformy do 6 tridy prodavaji v kazdem supermarketu.
Takze za me jsdm pro uniformu.

Já si ještě živě pamatuju povinný uniformy v pionýru a za mě… :poblion: :poblion:. Dost mi to zavání totalitním režimem a nutností, aby nikdo nevyčníval a nedejbože nedával najevo osobnost…

• Citovat
  • Upravit
6363
30.8.21 16:54

Osobně se mi uniformy (všechny, nejen školní) líbí, ale do škol bych je rozhodně nechtěla. Rozdíly to nesmázne, byla by další sociální dávka a při výběru firmy, která by uniformy dodávala by to byl tunel větší jak tunel Blanka. Zkrátka nevidím v nich smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
30.8.21 16:54

Já jsem proti. Většina dětí by si je určitě nepřála. Chtějí se oblékat podle sebe. A že se smažou sociální rozdíly tím, že budou mít děti na sobě 6 hodin denně stejné oblečení? Ale kdeže. Myslím, že děti ještě víc jak značku oblečení (minimálně v ČR) sledují značku mobilu, kam kdo jezdí na dovolenou, jaké má hračky apod.

Líbilo by se to max. mně jako rodiči, že bych nemusela přemýšlet, co dětem koupit za oblečení a co každé ráno obléknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.8.21 16:56

A je problém, že děti vidí sociální rozdíly..?? Přece o to nejde, jeslti někdo má a druhý nemá, spíš opravdu naučit děti, že prostě jsou lidi co tak nemají jak oni, a že neni ok, se jim az to smát..
Kluk měl kamaráda, co opravdu pomalu neměl na svačinu a normálně jsem mu to vysvětlila, že maminka je sama, nemá tolik peněz, jakoby byly dva v domácnosti a pochopil to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
30.8.21 17:00

Já naopak uniformy vnímám spíš jako něco, co se hodí někam do dražší školy, kde si mohou děcka dovolit padnoucí uniformu a je to spíš propagace toho, že máš možnost chodit do té luxusní školy (myšleno na poměry škol v zahraničí). Na běžné škole u nás ty rozdíly stejně vidět budou. Možná je to spíš ještě podtrhne. Děti z bohaté rodiny si budou moci dovolit padnoucí uniformu, ti chudí budou kupovat z druhé ruky, budou nosit nepadnoucí kousky, protože nebudou mít na větší (nebo koupí větší, aby jim déle vydržela.) Rozdíl stejně vidíš i na dalších věcech od vlasů po poslední propisku. To bys musela uniformovat úplně všechno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
30.8.21 17:03
@topazio píše:
Anonymní má asi problém.
U syna na škole se vyučuje angličtina už od první třídy a některým sociálně slabým matkám to vadí. :zed:

Proč? Moji kluci nosí kraťasy, triko, starší každou fusekli jinou ještě než to byla móda. A je jim to jedno. stejne tak opovrhují status předměty, iphony máme doma v šuplíku, nikdo to nechce. A děti kolem nich to mají stejně. Tedy děti. Velkému je 19. Těm stačí se nacpat a mají svůj svět. A to jsme zabezpečení, patří co se týká tohoto k těm nejvíc za vodou. Je jim to fuk. Jsem ráda, že mají srdce, velkej je sociální až trnu někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
30.8.21 17:08
@vokishka píše:
Ne

zajímal by mě názor, proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin