Astmatické, alergické děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5617
16.8.14 14:50

astmatické,alergické děti

Maminky které máte doma astmatiky, alergiky a atopiky, pojďme si sem popovídat o všem.
Mám dvě děti, Lukáška a Martinku, oba maji ekzém, oba trpí na průdušky. Syn má astma, alergii snad na vše. U dcerky nás teprve čeká vyšetření a testy na alergologii.
Jezdíte do lázní, léčeben? Já teď nejvíc řeším hledání práce a hlavně jak to budu zvládat, když jsou děti stále nemocné. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65311
16.8.14 15:02

@Ráďa 25 mám astmatika
Marodí asi od 3 měsíců…to méla první laryngitidu ---ty se nam stále opakuji
I kdyz---ted je mu 5 a snad už to ustupuje
V detske léčebně jsme byli loni na 6 neděl
První rok ve školce byl strašný----nechtěl tam chodit a tim víc marodil, dneska bych řekla, Mže byl schopny si tu nemoc i přivolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
16.8.14 15:06

Já mám skoro dvouletého s astmatem a alergiemi. Byli jsme v Kynžvartu, snad to na zimu pomůže. Ale nám hodně funguje léčba a režimový opatření - pravidelnost (na změny reaguje zhoršením stavu), denně vysávám a utírám prach, budeme kupovat čističku vzduchu.
Práce bude taky brutus, spíš si myslím, že mne bude muset doma živit muž alespoň do jeho čtyř.
Já jsem hlavně šťastná, že to není CF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
16.8.14 16:25

Tak já byla s Lukym už dvakrát na měsíc v Jeseníkàch. No na chvilku to pomůže, ale jen co nám vysadili ribomunil, ta už mají děti 14 dní průdušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
16.8.14 17:00

Mrňous bere Bronchowaxom a docela dobrý. Ale stejně nemůže být bez Seretide. Dokud ho neměl, tak byl na hromadě furt (4 těžký záněty průdušek během 3 měsíců a kousek), včetně nemocnice, kyslíku a tak.
Taky jsme strávili skoro rok doma, kdy nesměl ani do MHD nebo do obchodu. O dětech nemluvě. Školky se děsím, ale do stacionáře pro děti s RCH ho dát nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
16.8.14 17:14

Tak tady na vesnici máme možnost jen školky. Dcerka nastoupí poprvé v září, tak jsem zvědavá. No my jsme brali třeba dva roky montelukast před spaním a na jaře mu ho vysadila a už to jede. Takže v září nám ho vrátí a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
16.8.14 17:30

Taky se hlásím..bojujeme s věčným zahleněním od porodnice, první atb v asi kolem jejího měsíce. Teď máme na 3 měsíce singuair nebo nějak tak a je v celku dobrý, místo průdušek bojujeme s angínou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
16.8.14 17:38

Ahoj, tak já mám dvě děti, šestiletá nemá ani astma ani alergii, ale osmiletá chudák chytla všechno. AE měla už v šesti týdnech, byla strašně suchá, když jsem ji převlíkala, tak z ní padaly šupinky kůže. V půl roce jsem ji ani nemohla nikomu ukazovat, jak vypadala hrozně. :lol: Ekzém všude po obličeji. Po tom roce se to zlepšilo, teď má občas někde kousek suchý kůže, tak to máznem Elocomem a dobrý. Alergii má na pyly a roztoče. Většinu roku dobrý, akorát na jaře se jí to zhorší a to pak kašle. Nejhorší jsou ty noční kašle, z toho jsem vždycky na nervy. :lol: Bere ráno Aerius. Na astma má Seretide. Občas se jí to zhorší, kdy fakt blbě dejchá, tak si foukne Ventolin a zlepší se to. Akorát má potíže při běhání, i když není tlustá a normálně sportuje (hraje závodně tenis), tak bejvá při běhání poslední, protože to prostě neudejchá.
Ale nemocná moc nebývala, jenom první rok ve školce, ale to spíš proto, že měla třikrát za sebou pneumokoka. Po očkování se to zlepšilo a třeba tenhle školní rok marodila jednou s angínou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
16.8.14 17:42

Ventolin, klasika. Malej má stejný léky jako Tvoje, PetraJ. Jen ještě BW, dvakrát ročně. Ale na Seretide nesmím zapomenout, to se hned rapidně zhorší (jednou jsem se špatně domluvila s mužem a nedostal ho ráno ani odpoledne a bylo to drsný)
Než ho dostal tak se ani nepohyboval, páč se neudejchal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
16.8.14 18:11

PetraJ- tak kluk má 5 let a taky se dost zadýchává, jenže on nezavře pusu- je ukecaný a když běhá, tak nestíhá dýchat a mluvit :D Máme ráno- aerius, pak dýcháme flixotide a ventolin. Pak určité dny berou ribomunil a Luky ještě alergocrom kapky a sprej :pankac: No a ten montelukast zatím bere jen dcerka.
Jinak u nás nemá nikdo v rodině astma a alergie, jen moje děti. A to jsem zdravá, těhu bylo v pohodě a nikdy jsem nepila a nekouřila :nevim: Dcerka (2) trpí na průdušky, záněty moč. cest, uší. A kluk na angíny, průdušky. Ani raději nebudu popisovat jak u nás probíhaly třeba obyčejné neštovice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
16.8.14 18:20

Tak já mám pylovou alergii a lehkej ekzém na ruce a manžel má taky pylovou alergii. Holka to bohužel zdědila a ještě k tomu něco navíc.
S tou mladší jsem byla na alergu, když ji byly čtyři roky, chtěla jsem, jestli ji udělaj testy na alergii. Sice se to prej preventivně nedělá, ale udělali jí to a nic nemá. Taky ji dělali spirometrii, sice sestra říkala, že je malá, že jí to asi nepůjde dejchat, ale foukla tam tak, až se divila a doktor se ptal, jestli nehraje třeba na flétnu, jakej má dech. :lol: Takže u ní dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
18.8.14 10:06

Tak my jdeme na alergo na kontrolu v pátek
Léto jsme zvládli jen na aeriusu a budiaru…jeden vdech denně
Jinak jako SOS máme seretide a berodual
Holky…deti co maji rybomunil –pomáhá???me přijde ze jak ho začne na podzim brát je mu hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
18.8.14 11:40

Petra Z- nám pomáhá, ale jakmile ho vysadíme, tak hotovo- hned je nějaká nemoc. Ale jako pomáhá proti angínám, chřipkám a střevním chřipkám. Jinak průdušky a kašel, klidně máme dál. Ale dcerka trpí na močák a když ho bere, tak OK. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
18.8.14 11:42

@Ráďa 25 no protoze nam ho zase urcite ted od podzimu napise :nevim:
A ja bych to chtela zkusit bez nej
Poptam se dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
18.8.14 12:10

Holky a zkoušely jste i nějakou přírodní medicínu? Docela o tom uvažuji ale nevím kde začít nebo spíš u koho.. Jinak jak jsem psala o tom singulairu, tak s tím jsem fakt docela spokojená ale nejsem si jistá jestli je to zlepšení z prášku a nebo z počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek