Asymetrický vývoj u miminka

Anonymní
22.3.23 20:28

asymetrický vývoj u miminka

Zdravím, chtěla bych se zeptat na zkušenosti ostatních. Syn měl od narození predilekci hlavy, chodili jsme na rehabilitace, kde zjistili zablokovanou krční páteř. To by mělo být už ok. Díky tomu byl ve vývoji lehce pozadu, ale nic hrozného. Když se začal asymetricky plazit vyhledala jsem z vlastní inicitivy fyzio- ( jako mimino neotáčel hlavu doleva, při plazení se odrážel jen levou nohou). Fyzio tvrdila, že to spolu nijak nesouvisí a krk, že má už volný. Pak začal lézt v 11 měsících a lezl normálně, ale pořád neseděl, u všeho ležel na břiše. Fyzio tvrdila, že lezením se zpevní a začne sedět, to se ale nestalo a začal sedat do w sedu. Opravovali jsem, zkoušeli ho do šikmého sedu dávat a pomoct mu, aby to začal dělat sám, to moc nšlo…bud klečel nebo byl ve w sedu. V roce obcháazel nabytak, ovšem stoupal zase pouze levou nohou. To jsme také cvičili a levou mu přidržovali, aby byl nucen používat druhou. Do ted, kdyz mu ji podrzim, tak stoupne normálně pravou, sám to dělá velmi málo. Sedat si normálně s nohama dopředu začal snad až ve 14. měsicích, ale zase opět jen přes levou stranu. Fyzio nám vždy ukáže, jak ho motivovat atd, ale jinak tvrdí, že je ok, že je to pro něj prostě jen pohodlnější přes tu levou stranu, že mu to jde rychle a dobře a že nema potřebu dělat to i na druhou…a já nevím, bojím se, abychom něco nezanedbali…Jinak, kromě těhle pohybových věcí je spíš napřed, co se týče mluvení a jemné motoriky je šikovný. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Opravdu se to časem srovná? Bojím se nějakých náskeků, přijde mi to zvláštní…díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
22.3.23 20:41

Zkusila bych názor jiné fyzio. A co na to říká pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.3.23 20:45

Zkusila bych ještě jinou fyzioterapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
23.3.23 07:07

Vojtovka, Bobcat… potřebujete rehabilitovat, aby používal obě poloviny těla stejně.
Syn měl taky predilekci, od 4 měsíců Vojtovka, i přes poctivé cvičení, je vidět, že mozek má tendenci používat intenzivněji, jen jednu polovinu hemisféry.
Fyzio se často zaměřují jen na tu fyzickou stránku, ale to tělo je propojené celé…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure