Porod v dřepu?

308
22.3.23 17:55

Porod v dřepu?

Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat, zda je mozne rodit v drepu. Cvicim s Aniballem a v této pozici je to nejlepší při vypuzeni balonků. Prosím, pokud s nim nemáte zkušenosti, tak ho nekritizujte, mně se s nim cvičí dobre. Všechny zname, které s nim cvicily si ho chvalily. Dokonce mi ho doporučil i můj gynekolog/porodnik…. Takže Vás chci požádat o zkušenosti s porodem v drepu, zda je to mozne, jelikož pak bude k rodidlum špatný přístup a zda jste některá tak rodila. Budu rodit v Benešově, tak jestli i s tím má některá zkušenosti, budu rada :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1680
22.3.23 18:00

Asi vazne zalezi na porodnici, ale ono je neco jineho cviceni bez kontrakci a potom opravdove tlaceni s kontrakcemi.. ja proste jinak nez jak prkno na zadech nezvladala byt :? Mozna bych zkusila se zeptat v poradne primo v porodnici a pak to nechala plynout “jak to pujde” :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
22.3.23 18:07
@Markétka111 píše:
Asi vazne zalezi na porodnici, ale ono je neco jineho cviceni bez kontrakci a potom opravdove tlaceni s kontrakcemi.. ja proste jinak nez jak prkno na zadech nezvladala byt :? Mozna bych zkusila se zeptat v poradne primo v porodnici a pak to nechala plynout “jak to pujde” :)

Jasne s kontrakcemi to bude úplně jiné :). Ale ona poloha na zádech je o 30% mensi “otvor” pro dítě… bylo několik videii, kde o tom mluvili. Postavení pánve je na boku či na 4 nebo i ten drep lepší/otevřenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
22.3.23 18:10

Ono to opravdu bude jine nez cviceni s aniballem, s tim jsem si vyzkousela pozice ruzne.Taky me drep vyhovoval, ale pri samotnem porodu jsem mela hodne slabe nohy a neudrzela bych to. A hlavne i ten tlak na konecnik bude vetsi s 3,5 kilovym ditetem nez prazdnym balonkem, nakonec v polosede a se zaprenyma nohama jsem ten tlak byla schopna regulovat lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.23 18:28

Vyzkoušela jsem polohy tři. Na zádech mi to přišlo nejpřirozenější. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3082
22.3.23 18:32

Ze zoufalstvi jsem to zkusila a byla jsem ráda, že jsem sebou nikam nemrskla.
Možná, kdybych měla tlačit čerstvá jako rybička, po max. dvou hoďkách kontrakcí.
Ale dřep mi příjemný nebyl ani během první doby, kdy mi to asistentka vřele doporučovala.
Zkoušela jsem i bok, s vyloženou nohou a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.3.23 18:34

U první mi nejvíc vyhovovalo, že jsem ležela na boku. Ale ve finále jsem rodila normálně. U téhle jsem měla 3 stehy. Neměl se medik na kom učit pořádně zašívat. A u dvou mladších to byla od zazvonění na oddělení rychlost. Jsme byli rádi, že jsem jsem nerodila v autě a s rukou mezi nohama jsem došla na nejbližší porodní pokoj. Dvakrát se mi tohle stalo. A šlo se rovnou tlačit. Pak se teprve dělal příjem, už jsem měla dítě na břichu. Na nějaké rozmýšlení, jakou polohou budu rodit. Na to nebyl čas. Dětem se chtělo prostě okamžitě ven. U dvou malých se použil jen nějaký zásyp nebo co. Že to není ani ona jeden steh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
22.3.23 18:40

Dřep bez opory je vysilující, jinak jo. Já rodila na stoličce, což je velmi podobné, a super.
Já původně chtěla na čtyřech, v těhotenství mi ta poloha nejvíc vyhovovala, když přišly kontrakce (měla jsem kontrakce od 2. trimestru), ale během porodu jsem byla šťastná za stoličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.23 18:42

@Janadzus
Ano rodila jsem v drepu, manžel sedel na gauci a držel mě, bylo to ale v Rakovníku. V Benešově si to možná budeš muset víc prosadit, nejspíš te budou nutit na to jejich šílený křeslo.

• Citovat
  • Upravit
308
22.3.23 18:42
@Rebísek píše:
Ono to opravdu bude jine nez cviceni s aniballem, s tim jsem si vyzkousela pozice ruzne.Taky me drep vyhovoval, ale pri samotnem porodu jsem mela hodne slabe nohy a neudrzela bych to. A hlavne i ten tlak na konecnik bude vetsi s 3,5 kilovym ditetem nez prazdnym balonkem, nakonec v polosede a se zaprenyma nohama jsem ten tlak byla schopna regulovat lip.

Aha a prosím te, šlo ti to s Aniballem i na zádech? Mně to v této poloze tolik nejde, ale cvicim chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.23 18:45

Známá tak rodila a chválila si to. Někde jsem četla, že dřep je nejpřirozenější pozice.

• Citovat
  • Upravit
4270
22.3.23 18:45

Já v Benešově rodila, nechali mě rodit na boku a vůbec to nešlo. Tak jsem tedy se převalila na záda a to bylo ono, kluk byl za chvíli venku. Ale to přetočení z boku na záda bylo strašný, strašně mě bolelo břicho. Přitom já jsem proti poloze na zádech neprotestovala. Rodila jsem tak dceru a bylo to pohoda, na tři zatlačení venku. U ní bylo strašně dlouhý to otvírání se, protože jsem ležela na monitorech, dcera měla slabší ozvy. U syna jsem si kontrakce krásně vyhopsala na míči, kde jsem se i krásně otevřela, ale pak místo na záda jsem šla na bok. Jenže mě nějak nedošlo, že už rodím, tak jsem myslela, že tam syna ještě nějak rovnají, protože mi říkali, že není pořádně dorotovaný… Tak jsem proti té poloze nic nenamítala, až když po mně chtěli tlačit, tak jsem tedy protestovala, že to opravdu nejde (ono to opravdu nešlo), tak jsem jim řekla, že na zádech a s nohama na koze to půjde líp. A šlo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4057
22.3.23 18:49

První dítě jsem rodila na zádech a jinak bych to nezvládla, byla jsem úplně mimo a potřebovala jsem hodně řídit a pomáhat.

Druhé a třetí na všech čtyřech, to jsem naopak věděla dobře, co dělám, a chtěla jsem, aby mi dali všichni pokoj a hlavně mi nikdo nepomáhal a nesahal na mě.

Pokud chceš rodit jinak než na zádech, doporučuju se s nikým nedohadovat, nedovolovat se, prostě zaujmout polohu a pak se nehnout a ignorovat, že na tebe někdo ječí, že tam takhle ale neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
22.3.23 19:08
@Markétka111 píše:
Asi vazne zalezi na porodnici, ale ono je neco jineho cviceni bez kontrakci a potom opravdove tlaceni s kontrakcemi.. ja proste jinak nez jak prkno na zadech nezvladala byt :? Mozna bych zkusila se zeptat v poradne primo v porodnici a pak to nechala plynout “jak to pujde” :)

Já to tak měla u všech porodu, štelovat se do nějaké pozice mi vážně moc neslo :lol: ale zkousela jsem, to ne ze ne. Nejhorsi to bylo u třetího, to jsem si nějak lehla a mouchy snezte si mě a museli si mě poštelovat sami, už mi to bylo fakt všecko jedno, hlavně, aby to bylo za mnou! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
22.3.23 19:09
@Janadzus píše:
Jasne s kontrakcemi to bude úplně jiné :). Ale ona poloha na zádech je o 30% mensi “otvor” pro dítě… bylo několik videii, kde o tom mluvili. Postavení pánve je na boku či na 4 nebo i ten drep lepší/otevřenější.

A bolest se přesně v těch polohách zvedne tak o 50% :nevim: Napsala bych porodní plán, ale moc na nej nelpela. To ze někde říkají, ze to je lepší postavení neznamená, ze to ustojis.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure