Porod v dřepu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
484
22.3.23 19:12

@Janadzus Uplne vleze na zadech to nejde, spis polosed, oprit si zada, zaprit nohy ohnute v kolenou a podle potreby si prizvednout zadek, tim se uvolni kostrc a udela se vic mista, rodila jsem takhle 2 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
22.3.23 19:14

Popravdě byla jsem rada, ze lezim… posledního jsem malem porodila do zachodu. Pustili me pred tlacenim, chtělo se mi strasne curat, a jak zafungovala gravitace, tak uz jel ven. Byla jsem rada, ze jsem “dobehla” na lůžko a u talceni mohla lezet. Ono asi budes dost vysilena a drep da zabrat. Uvidis sama, co to bude vyhovovat. Jeste dodám, ze jsem prvni kontrakci k vypuzeni mela na boku, protoze jsem nestihla lehnout - bylo to pro me extremne bolestivé a únavné. Manzel mi musel drzet nohu

Příspěvek upraven 22.03.23 v 19:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37243
22.3.23 19:16

Já bych to teda v dřepu nedala, byla jsme už docela vysílená. Dvě ze tří jsem rodila na boku a byla jsem ráda že ležím a manžel mě držel tu druhou nohu.
Uvidíš jak to budes zvládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
22.3.23 19:17

Každému vyhovuje něco jiného a bohužel se to zjistí až při porodu…jako prvorodička jsem si četla o tom, která poloha je nejlepší a nejpřirozenější, tak jsem si myslela bůhví jak jsem připravená, ale nakonec realita byla jiná ….U prvního porodu jsme zkoušeli ledacos, tedy na boku, v dřepu, ve stoje ….nakonec jsem vyčerpáním šla na záda a muselo to být s nástřihem, jinak bych snad neporodila a to byla holčička malinká….u druhého porodu jsem rodila rovnou na zádech a syn byl venku na dvě zatlačení a bez poranění a byl to přitom obřík oproti dceři ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
22.3.23 19:22

Já rodila na koze, ale spíš jsem na ní drepela než že bych ležela na zádech, nepřemýšlela jsem nad tím, prostě v tu chvíli mi to bylo nejpříjemnější a když mi sestra řekla, ať si lehnu, tak jsem prostě řekla že ne, že takhle mi to je pohodlné a byla to pohoda 🙂 ono plánovat si můžeš jak chceš, ale až to přijde, sama si najdeš polohu, která ti bude vyhovovat 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
22.3.23 19:28

Já rodila v klece, ono můžeš rodit asi jak chces, hlavně aby to bylo pohodlné tobě. Ale nenechat se natlacit na zada, když budeš chtít. Je to sice snazší pro personal, ale pro rodicku náročnější pri tlaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.3.23 19:43

Ty jo, já lituju u druhého porodu, že jsem se nechala natlačit na záda, z do té doby pohodových kontrakcí se stala šílená bolest, ale ani mě nenapadlo v tu chvíli jim říct ne. Naštěstí malá byla rychle venku, ale kdybych si mohla vybrat, rodim v podřepu nebo na všech čtyřech, nejak jsem v tom fofru za sebe zapomněla bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
22.3.23 19:49

Rodila jsem v Benešově před čtrnácti lety, přijela jsem otevřená na devět cm. Okamžitě na sál, nutně lehnout na záda. Kontrakce okamžitě přestaly, takže kapačka, píchnutí vody. Naštěstí jsem měla přečtené porodní deníčky a věděla jsem jak tlačit. Velké poranění zevnitř i zvenčí, velký nástřih, půl hodiny šití bez jakéhokoliv umrtvení.
Druhý porod jsem měla neplánovaně doma, pár nepravidelných a slabých kontrakcí, a pak tři, co mě doslova dostaly na kolena. Tělo si naprosto přirozeně řeklo co potřebuje, vůbec jsem netlačila, spíš miminko brzdila a porodila v dřepu bez nejmenšího poranění :nevim:
Určitě nepropaguji porod doma, já byla úplně sama, ale dát tělu možnost si říct…
Jen v té mašinerii to bude asi pro prvorodičku těžké :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
22.3.23 19:50

Ahoj,
přidávám se názorem k ostatním. Také jsem s aniballem cvičila a měla nalazenou perfektní polohu, kde se vypuzoval opravdu pěkně. Realita je ale úplně jinde.
Určitě to pomáhá si uvědomit ty svaly a uvolňovat je, ale tlačení v kontrakci jako takové je úplně jiná liga. Zdůrazňuju to hlavně protože mě samotnou to hrozně překvapilo a možná bych uvítala, kdyby mi to někdo pořádně zdůraznil.
Spíš bych být tebou se soustředila na to, zda daná porodnice dovoluje a zkouší jiné polohy. Já rodila v Pardubicích a s PA jsme několikrát vyzkoušely všechny typy poloh, co by mě napadly. Chvíli jsem tlačila na boku, velkou část jsem odřela na všech čtyrech, dřep jsem vůbec nevydržela, v kontrakci se mi podlomily nohy. Finální dotlačení bylo ve vysokém lehu (vlastně polosed, byla jsem jen jemně zakloněná), protože jsem byla úplně vyřízená a nic jiného už nešlo.
Takže za mě ber aniball spíše jako cvičení na uvolňování pánevních svalů, bez toho neporodíš. Polohu na tlačení jako takové si stejně zjistíš až na ostro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.3.23 20:13

Souhlasím s tím, že o ideální poloze se rozhodneš až při porodu. První jsem odležela (a to jsem měla ambiciózní plány) a u druhé jsem ležet nemohla, to jsem se z křesla furt zvedala, nakonec při pohybu ze stoje do dřepu dcera vyjela jak po másle…naprosto bez tlačení. Takže za mě, doporučuji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
22.3.23 20:19

První dítě v dřepu/sedu na polohovacím porodním křesle, druhé dítě na pravém boku (dcera na té straně měla záda). Roď podle toho, jak ti to bude v té chvíli pohodlné. Nácvik je hezká věc, nakonec ti ale může vyhovovat něco jiného, než co si myslíš teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2531
22.3.23 20:22
@Janadzus píše:
Jasne s kontrakcemi to bude úplně jiné :). Ale ona poloha na zádech je o 30% mensi “otvor” pro dítě… bylo několik videii, kde o tom mluvili. Postavení pánve je na boku či na 4 nebo i ten drep lepší/otevřenější.

To je sice hezky, ale ja to taky jinak nez na zadech nedavala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
22.3.23 20:27

S Aniballem jsem cvičila (pouze v leze). Při porodu jsem zkoušela i dřep, ale vůbec mi nesedl. Nakonec jsem rodila „normalne“ v leze na zádech a měla jsem jen drobné zranění (na pár stehu), bez nástrihu. Rodila jsem v 37tt, tzn. měla jsem odcvicene cca 2 týdny možná ani ne a přesto jsem přesvědčena že mi to pomohlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.3.23 21:03

@Janadzus Jo, v dnešní době není problém najít porodnici, kde budeš moct rodit jak chceš :mrgreen: já měla taky takový plány, no nakonec jsem rodila na zemi na boku.. bylo mi to nejpohodlnější :think: chce to dobře vybrat porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
22.3.23 21:04

Kamarádka rodila v dřepu. V porodnici ji nechali najít si úlevovou polohu.
Mě taky nechali, ale s kontrakcemi jsem byla ráda, že jsem ráda a ani jsem se neudržela na nohou a v poloze v leže na boku jsem taky měla kontrakce mnohem horší. Rodila jsem v poloze na zádech s přitáhnutými koleny. Porod rychlý a bez poranění.
Jinak naše porodnice nabízí i porody do vody a hodně individuální přístup.

Být tebou, tak s dotazem kontaktuj přímo porodnici nebo porodnice, kde chceš rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí