Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ty bys chtěla nehormonální HA jako nehormonální hormonální antikoncepci?
chybička se vloudila no stane se …holky ti to už koukám ale vysvětlily, možností je dost
jenom nechápu proč to bereš když sama říkáš, že to brát nemůžeš…
Chybu vidim na strane lekarky. A jestli vedela o tvych zdravotnich problemech, tak dvojnasobnou. Bud rada, ze byla jen zaskok. Antikoncepci vysad a zarid si se svym lekarem jinou.
@Lama Lama Ona může být chyba na obou stranách. Nevíme, jak přesně zakladatelka formulovala svůj dotaz, ani jak doktorka for.ulovala svoji odpověď. Nehormonalni HA jsem si nevšimla, ale ani bych se nedivil, kdyby to překlep nebyl. Spousta lidí používá HA jako zkratku pro antikoncepci, jakoukoliv.
Každopádně ať kdokoliv řekl cokoliv, doktorka by měla vysvětlit, co co znamená a jaké jsou možnosti.
tak i kdyby to zakladatelkav ordinaci blbě nazvala, že chce bezhormonální HA, tak normální doktorka by jí vysvětlila, jak se věc má. Né jí říct, že taková neexistuje a napsat jí Azalii. Měla jí vysvětlit možnosti bezhormonální antikoncepce (ideálně tělísko a pesar) a né jí napsat recept a nazdar bazar ![]()
Zadne nehormonalni antikocepcni leky z lekarny nejsou. Co me udivuje tak je fakt, ze tohle dost rozsirene mezi zenami, ze uzivaji nehormonalni antokoncepcni pilulky.
antikoncepcne muzou mozna pusibit nektere bylinky.
Mne po sestonedeli gynekolog spravil sam od seba cca 10 minutovu prednasku o moznostiach, ako sa mozem pri kojeni chranit. Dokonca vymenoval aj kondom
Ved zato sa clovek radi s odbornikom. Naco potom ten lekar je? Aby niekomu so zvysenym rizikom trombozy predpisal HA?
Takeho lekara nepotrebujem. Zbehni za svojou lekarkou, toto by som povazovala za krok vedla a HA by som vysadila.
@Lama Lama píše:
Záleží, co řekla a jak to zakladatelka interpretuje.
Nehormonální antikoncepce prostě existuje a basta a nelze říct, že ne.
O kondomech ti asi vyprávět nebude. Ale mininimálně o možnost nehormonálnío tělíska a pesaru by se gynekolog měl zmínit a nabídnout jako alternativu.a ona někde píše, že chtěla jen prášky?
Mno, já nevím, ale když přijde na gyndu a chce předepsat nějakou nehormonální antikoncepci, jistě nežádá o kondomy na předpis… ![]()
@Russet no ale mohla chtít a měla jí být nabídnuta nehormonální alternativa, né že si doktorka poklepe na čelo, že je pacientka úplně blbá a napíše jí prášky… Žádný učený z nebe nespadl.
Mě když do práce někdo přijde, že chce potvrdit podpis, tak co udělám?
Mám dvě možnosti, buď z něj udělám pitomce a řeknu, že podpisy se nedají potvrzovat, a pošlu ho do háje, nebo mu řeknu, že myslí asi ověřit podpis, a že samozřejmě, jdeme na to ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@Russet no ale mohla chtít a měla jí být nabídnuta nehormonální alternativa, né že si doktorka poklepe na čelo, že je pacientka úplně blbá a napíše jí prášky… Žádný učený z nebe nespadl.
Mě když do práce někdo přijde, že chce potvrdit podpis, tak co udělám?
Mám dvě možnosti, buď z něj udělám pitomce a řeknu, že podpisy se nedají potvrzovat, a pošlu ho do háje, nebo mu řeknu, že myslí asi ověřit podpis, a že samozřejmě, jdeme na to
Ale ona měla říct, že má třeba špatnou srážlivost. Mně by nenapadlo se na gyndě ptát, co nehormonálního mi může předepsat. Zeptala bych se na tělísko, ale kdyby mi dala recept na HA a já věděla, že mi hrozí trombóza, ani bych pro ně nešla. To snad už vědí holky na střední, jaké jsou možné negativní účinky.
no vzhledem k uvodnimu prispevku a vzhledem k tomu, ze zakl. nereaguje si fakt myslim, ze chtela nehoromonali prasky ![]()
@Russet píše:
Mno, já nevím, ale když přijde na gyndu a chce předepsat nějakou nehormonální antikoncepci, jistě nežádá o kondomy na předpis…
@Russet píše:když někoho pošlu na gyndu pro nehormonalni antikoncepci, tak čekám, že ji nabídne a případně zavede tělísko.
Mno, já nevím, ale když přijde na gyndu a chce předepsat nějakou nehormonální antikoncepci, jistě nežádá o kondomy na předpis…
@Russet píše:
Ale ona měla říct, že má třeba špatnou srážlivost. Mně by nenapadlo se na gyndě ptát, co nehormonálního mi může předepsat. Zeptala bych se na tělísko, ale kdyby mi dala recept na HA a já věděla, že mi hrozí trombóza, ani bych pro ně nešla. To snad už vědí holky na střední, jaké jsou možné negativní účinky.
Gynekolog se má sám ptát, jestli neprodelal trombozu. Samo Teda i pavientse má o sebe starat