Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, potřebuji uklidnit. Léčím se dva roky s panickou poruchou, beru citalec.Byla jsem skoro celé dva roky bez ataky. Až dodnes. Stojím na zastávce, čekám na autobus a najednou…Všechno mi přijde neskutečné, nohy se podlamujou, strašná úzkost, že už mi to nikdy nenaskočí zpátky
Uplně mě to rozhodilo. Bojím se zítra jet do práce(vymyslela jsem si, že mi není dobře).
Je normální, že se mi to zase objevilo? Sedím doma na židli a čekám, kdy to zase přijde. Díky za podporu.
@Fassatka U psychofarmak se někdy stane, že lék, který zabíral najednou zabírat přestane, kontaktuj, nejlépe ihned svého psychiatra, řekne ti co máš dělat.
@Fassatka KOntaktuj někoho, kdo ovládá metodu one brain, aby ti pomohl najít příčinu.
Úplně normální to není, nicméně stává se to (a není to tak neobvyklé), zavolej si svému doktorovi a proberte to
![]()
Beres pouze leky a nechodis na terapii? Ma sestrenice mela ukrutne ataky, ale zacala chodit na terapii k dr, ktera se na toto primo specializuje (vyber terapeutku nebo psycholozku, ne psychiatra!!). Vysledek je ten, ze ji z toho totalne dostala. Prestala se tech atak bat a je totalne bez nich jiz nekolik let, antidepresiva taky vysazeny. Je to totiz presne o tom, co pises- jakmile ataka prijde, clovek se zacne silene bat dalsi ataky a zacne se vyhybat mistum a situacim, kde je zazil. To je kamen urazu- tim padem jede porad dokola v zacarovanem kruhu. Kdyz se prestanes atak bat- a ikdyz ti to ted pripada nemozne, tak s pomoci dobreho dr to opravdu jde- mas vyhrano. Zacne jich byt min a min i bez antidepresiv a nakonec odejdou. Kdyby ti dr nevyhovoval, tak klidne vymen za jineho, ale jdi do toho. drzim pesti. ![]()
Doporucuji taky knihu : Odvahu! - Knížka o přežití - Okamžitá pomoc při úzkosti, obavách a panice