Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobry den,mam 8m miminko, ma momentalne anginu a bereme od stredy atb Augmentin, prvni den se zlepsil hodne ale od vcerejska noci ma horecku 38,5 a chvili pomuze paralen cipky a potom proste zacne brecet a jeste ma strasnou opruzeninyuplne cervene, pouzuvam penaten, sudocrem, bepathen a nic…
![]()
A uz skoro 2tydny nic nechce jenom kojim a snazim.dat alespon vodu a caj kvuli teplote, aby nebyl dehydratovan
A ma stale.bile.fleky od mleka v puse a nenecha vycistit ani to vodou nemizi
Dneska uz nevim co mam delat, nemuzu spat a furt breci![]()
V te puse ma kandidozu. A ty opruzeniny s tim nejspis souvisi. Omez cukr ve sve strave a maz mu opruzeniny Imazolem.
@Anonymní píše:
Dobry den,mam 8m miminko, ma momentalne anginu a bereme od stredy atb Augmentin, prvni den se zlepsil hodne ale od vcerejska noci ma horecku 38,5 a chvili pomuze paralen cipky a potom proste zacne brecet a jeste ma strasnou opruzeninyuplne cervene, pouzuvam penaten, sudocrem, bepathen a nic…
![]()
A uz skoro 2tydny nic nechce jenom kojim a snazim.dat alespon vodu a caj kvuli teplote, aby nebyl dehydratovan
Dneska uz nevim co mam delat, nemuzu spat a furt breci![]()
Dcera takto okolo roku skončila v nemocnici, sirup nezabral, potřebovala ATB v kapačce. Horečky jí stoupaly až ke 40.
Teď řádí spála. Pokud by se stav nejlepšil, ráno k doktorce.
Určitě ukázat lékaři a čípky můžeš dle váhy střídat. Nurofenové a panadolové. Jestli máš.
Dekuji vsem, uz jsem omezila cukr, protoze mel minuly tyden ct a pa zvysenou teplotu a od soboty mel vyrazku po celem tele a doktorka napsala fenistil a za 2d vse zmizelo. Koupila jsem neocide gel, abych vycistila pusu, ale on proste me nenecha
a nechat ho brecet nechci
mame v utery kontrolu, ale asi tam skocim zitra.
Na zaklade ceho dal dr. atb..?
To spis vypada, ze to je viroza, atb sejmuly imunitu a bacilaci vyhravaji.
Nacpala bych se ceckem, at to jde do mleka, kojila co nejcasteji, 38,5 bych urcite jeste nesrazela, at horecka pracuje.
Pokud z toho nemas dobry pocit, tak k lekari, at vysetri moc, crp atd.
Příspěvek upraven 12.03.23 v 17:02
@Anonymní píše:
@Russet @Russet ano mam dekuji, koupila jsem i sirup. Muzense stridat i se sirupem? Ma 11kg
Dávkování je na příbaláku. Nepřekračovat denní dávku. Myslím, že po 4 hodinách od podání jednoholze podat druhý, to je bezpečné.
@Lucie_Sx píše:
Na zaklade ceho dal dr. atb..?
To spis vypada, ze to je viroza, atb sejmuly imunitu a bacilaci vyhravaji.
Nacpala bych se ceckem, at to jde do mleka, kojila co nejcasteji, 38,5 bych urcite jeste nesrazela, at horecka pracuje.
Pokud z toho nemas dobry pocit, tak k lekari, at vysetri moc, crp atd.Příspěvek upraven 12.03.23 v 17:02
Nám už doktorka radila 38 srážet. Mohlo by se dostat do křečí. Syn je teda nikdy neměl.
@Anonymní píše:
Dekuji vsem, uz jsem omezila cukr, protoze mel minuly tyden ct a pa zvysenou teplotu a od soboty mel vyrazku po celem tele a doktorka napsala fenistil a za 2d vse zmizelo. Koupila jsem neocide gel, abych vycistila pusu, ale on proste me nenechaa nechat ho brecet nechci
mame v utery kontrolu, ale asi tam skocim zitra.
Uvidíš dnešní noc. Když nepůjde horečku srazit na delší dobu, zastav se tam.
@Russet píše:
Nám už doktorka radila 38 srážet. Mohlo by se dostat do křečí. Syn je teda nikdy neměl.
Obecne se radi do 38,5 nesrazet.
Ja teda nesrazim vubec (resp. delam zabaly), ale chapu, ze to neni pro kazdeho.
@Lucie_Sx píše:
Obecne se radi do 38,5 nesrazet.Ja teda nesrazim vubec (resp. delam zabaly), ale chapu, ze to neni pro kazdeho.
Já podle toho, jak mládě vypadá. Když je jak hadrová panenka, srážím. U miminka bych moc neimprovizovala. Zvlášť když jsem byla vyplašená prvomatka.
@Lucie_Sx
se podival do krku a ja jsem mu rekla, jak nechce nic jist a pit a nemuzu nic polykat a hodne slinta a tezce polykala vse a po polykani brecela
snazim mu nabizet prsa, ale dneska prsa docela nebere
v utery vecer jsem videla ty bile fleky v krku a rovnou jsem tam byla ve stredu rano a ona napsala atb a v patek jsme byly na kontrole, ona rekla ze se zlepsilo a ty bile fleky mlicko stale tam je a mame dat hodne pit. Nic vic :/
Ma poprve takhle teplotu
jeste jsem nezkusila zabaly, kdyz bude potreba tak zkusim. S tatinkem vydrzi max 5minut a uz chce mne kdyz breci tak tatinek nevydrzu minutu s neho
a furt ho nosit (11kg ) je tezke
a do nositka nechce ![]()
A tatinek chce na pohotovost
nevim jestli nereknou, ze tam chodim zbytecne.
Kdyz tam mela fleky v utery tak jsem volala na detskou pohotovost a rekli prvni u pediatra, ze mam cekat do zitrka.
Jak uz dost breci tak je i oslabene a breci tak uplne potichu ![]()
Ja uz nevim, tyden jsem nemela sprchu, kdyz usne tak se snazim alespon na zachod ale tedka kdyz jenom oddalim tak zacne hystericky plac. ( asi zacina i obdobi „separacni uzkost“)
Dobry den,
mam 8m miminko, ma momentalne anginu a bereme od stredy atb Augmentin, prvni den se zlepsil hodne ale od vcerejska noci ma horecku 38,5 a chvili pomuze paralen cipky a potom proste zacne brecet a jeste ma strasnou opruzeniny
uplne cervene, pouzuvam penaten, sudocrem, bepathen a nic…

Dneska uz nevim co mam delat, nemuzu spat a furt breci