Musí být u neštovic vyrážka?

117
12.3.23 00:12

Musí být u neštovic vyrážka?

Dobrý den,
u syna (5,5r.) ve školce je epidemie neštovic. Od dneška má horečku, bolí ho hlava. Tedy očekávám, že to budou neštovice. Máme ještě dvou měsíční miminko. Chápu tedy, že je téměř jisté, že se mladší nakazil také. Prý u miminek bývá mírný příběh, pokud maminka neštovice prodělala. A o to mi především jde. Moje máma mi řekla, že jsem neštovice asi měla, ale prý bez příznaků, bez vyrážky. Je to takto možné? Prý jsem si tím prošla spolu se starší sestrou, když je měla ona. Děkuji moc za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69021
12.3.23 00:19

Někdo to má tak málo, že je třeba jen pár pupínků, někdy jsou třeba schované ve vlasech nebo na nějakém místě, kde nejsou na první pohled vidět, ani nemusí svědit. Ale že by někdo absolvoval neštovice bez jediného pupínku… Ale ano, taky jsem párkrát slyšela, že někdo si ověřil své prodělání neštovic až v dospělosti poté, co si nechal nabrat protilátky. Pokud to člověk vysloveně nečeká a nehledá, tak se těch pár pupínků může dát snadno přehlédnout. Ale většinou je jich teda výrazně víc než pár a velmi často jsou extra svědivé a nepřehlédnutelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.3.23 00:37

@ugluk
Děkuji moc za odpověď, zajdu si nechat vyšetřit protilátky. Snad to bude všechno dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
12.3.23 01:13

Ja mela nestovice udajne s jednim pupinkem na hlave :D
Kazdopadne kdyz je mely moje deti, nechytla jsem je, tak protilatky asi mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35962
12.3.23 03:18

Dcera je přinesla ze školky když měla nejmladší půl roku a měla to tak cca stejně jako ta starší a to byla plně kojena. Teplotu neměla, ale svedilo ji to asi hodně, dávala jsem fenistil kapky. Ale prostřední syn měl nejhorší průběh.
Já jsem je taky měla když mě bylo půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
12.3.23 05:36

Ono to mas jedno, jestli už si s tím v kontaktu byla. My to prodělali na podzim, stejný scénář. Já ani manžel sme nevěděli, jestli sme to prodělali, ja jako dítě s tim byla v kontaktu několikrát a Dr říkala, ze sem to mohla mít bezpriznakove a třeba jen nějaký pupinek ve vlasech a ani si nevšimnout. No bohužel sem to neměla a manžel taky ne, týden po synovi sme se osypali taky :D oba horečky, od hlavy k patě pupinky, mě nakonec museli nechat par dni v nemocnici, protože sem měla šílené bolesti hlavy a měli podezření na zánět mozkových blan :zed: nevyhla se tomu ani půlroční dcera, ta byla příšerně osypana v oblasti plenky a na hlavě. Seděli sme s tím doma snad 6 týdnů, protože sme to chytali postupně :roll: Naopak synové (3 a 7) meli průběh celkem lehký, den teplota a par pupinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí