ATB a teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11522
8.4.13 16:11
@Doctus píše:
@alsem Pokusím se… Primárně „by se mělo“ (ale v praxi se často nedělá) udělat mikrobiologické vyšetření. V případě akutní bronchitidy by kultivace v 90 % případů neprokázala bakteriální původ. ATB by proto byla zbytečná. Klacid neničí bakterie, pouze zastavuje jejich dělení, účinek nastupuje po 3 až 5 dnech (narozdíl od penicilinů – cca 48 hodin). Po vysazení klacidu se však bakterie mohou začít množit dále. Bakteriální jedy, které se uvolňují při destrukci G- bakterií, způsobují zvýšení teploty (ale v malých koncentracích působí pozitivně na aktivaci imunitní odpovědi). Proto tělesná teplota do 38 °C (subfebrilie) nebo i nad (febrilie) jsou naprosto fyziologickou odpovědí. U dospělých se nedoporučuje teploty srážet, pokud nedosáhnou 40 °C. Jinak je tomu u dětí, tam srážíme teplotu vždy.

ale my nemame bronchitidu ;) ;) jen jsem nechtela zakladat novou diskuzi a ozivila jsem starou, mame jen ATB a nevedela jsem, jestli muzu k tomu dat nurofen, kdyz jsme ho uz 3 dny predtim brali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
8.4.13 16:11

@alsem Na letáku je to myšleno tak, že pokud vysoké teploty trvají déle než tři dny, má se jít k doktorovi, takže dávat můžeš. Ale až pokud bude teplota vyšší než 38,5° v zadečku, v podpaží 38°. Nižší teplota se nesráží, protože pomáhá organismu bojovat proti infekci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
8.4.13 16:13

To delam ;) jenze ji se ty vysoke horecky porad vraci :roll: :roll: toto byl uz 4. vikend za sebou co mela horecky pres 38 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
8.4.13 16:27

@alsem Kolik toho nurofenu dáváš? Nám poradili na pohotovosti, že Nurofenu se má dávat polovina váhy dítěte po 8 hodinách. Když nezabere, může se prokládat Panadolem (je tam jiná účinná látka), ten má odstup mezi jednotlivými dávkami 6 hodin. Ale zřejmě ještě nezabraly atb, možná ty co bere tvoje malá mají pomalejší nástup účinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.4.13 16:29

@alsem souhlasím, musíš se řídit tou tabulkou podle váhy a né podle věku.. U mojí malý je to skoro dvojnásobek.. Nevím, proč je to tam psaný tak pitomě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
8.4.13 18:56

Dnes ji vazila tak mela 10.130g (ale mela na sobe puncochy a bodycko, tak +- 10kg) jinak davam 3ml co 6 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
8.4.13 22:03

@alsem Tak jí dávej 5ml, po 8h. Kdyby jí horečka vyskočila dřív, můžeš dát Panadol ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.4.13 10:40

Me to takhle rekla doktorka :oops: a kolik muzu dat toho panadolu navic? jinak uz mame paty sirup, uz se mi tim zacina davit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí