Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, dnes nám Mudr. řekla, že má syn (1,5 roku) zánět spojivek. Předepsala mu kapky a mast do očí Kanamycin a do uší Otobacid. Nějak jsem se ale zapomněla zeptat, jestli se s touto diagnozou může chodit ven nebo se má být doma
. Může mi prosím někdo poradit? Moc děkuji Martina
Přesně nevím,ale když jsem byla malá a už jsem musela jít ven,dala mi mamka sluneční brýle..není dobrý moc denní světlo.
Naše prdelka jej také měla a ven jsme chodili normálně. Ale Lili je 2 a půl měsíce a byla schovaná v kočáře, že jí tam nefoukalo, tak nevim no… ![]()
kmacek píše:
Ahojky, dnes nám Mudr. řekla, že má syn (1,5 roku) zánět spojivek. Předepsala mu kapky a mast do očí Kanamycin a do uší Otobacid. Nějak jsem se ale zapomněla zeptat, jestli se s touto diagnozou může chodit ven nebo se má být doma. Může mi prosím někdo poradit? Moc děkuji Martina
Ahoj. Anežka trpí na záněty spojivek odmalička, takže vím: - minimálně první tři dny je dítě infekční a nemělo by mezi děti vůbec - nejhorší je slunce, vítr a prach, takže ven chodíme nejdřív 4.den a jen, pokud je na to vhodné počasí. Pokud už musíme ven (třeba k lékaři nebo NUTNĚ nakoupit), dávám dceři sluneční brýle, nejen kvůli sluníčku, ale i kvůli větru a prachu. Většinou dávám brýle i nějakou dobu po doléčení - po dobrání ATB kapiček nám lékař na dětském očním doporučil nějakou dobu kapat ještě Ocuflash (je to přírodní a prý lepší než Opthalmo septonex, dokonce se tím dá i vypláchnout oko, když v něm je cizí těleso)
Dcera taky trpí záněty spojivek. Nemělo by se ven ani mezi děti, je to infekční, zvlášť v prvních dnech. Navíc větrné počasí a prach ve městě problémy dítěte jen zhoršuje.
Ahoj všem, prosím o radu, malá 15 měsíců má zanět spojivky, jsou nějaká opatření? byli jsme u Dr. mám dávat 3krát denně Floxal, ale jestli můžeme chodit ven atd. mi neřekla tak nevím. malá už to má 3den a nějaké zlepšení tedy nevidím má očíčko stále zarudlé ![]()
Naše malá měla nedávno zánět spojivek a nařízení lékaře, že nesmí v žádném případě ven a už vůbec ne do kolktivu-i kdyby jen na písek- zánět je silně nakažlivý. Dále mi řekl, že kdyby kapky nezabraly do 48h tak okamžitě na pohotovost…držím palce..
Holky? S malou jsem v sobotu jela do nemocnice, zjístily zánět spojivek, nasadila kapky, večer jsem je dala a hned na další den šlo vidět zlepšení. Už to nemá červené ani s očička nepláče. Kapky samozdřejmě kapu dál jak říkala dr. Chtěla bych se zeptat když nebude foukat můžeme ven? Po svých asi jít nemůže ale když jí dám do kočárku a otočím korbu k sobě ať třeba nezavaje vítr a nic se nestane? ![]()
@Jana_Kas17 nejsem odborník, ale myslím, že po tolika dnech už by ven mohla, a jak píšou holky nahoře, dobré by byly sluneční brýlky
@stinga malá bude mít rok. A brýlky pro ní nemám
a ani by to nemělo cenu. Ona nenosí ani čepku na volno, musí mít na zavazaní jinak hned sundává a s brýlama by to bylo to samé ![]()
@Jana_Kas17
Pokud ji z ocicka netece, tak bezte ven, jen pozor na silny vitr.
Syn to ma skoro u kazdy silnejsi rymy, ze mu to vleze do oci, dulezity je dodrzat delku uzivani davaji na to atb kapky tak min. 5 dni jinak se to vrati i kdyz kapky zaberou okamzite. Dulezita je taky hygiena, je to infekcni. Myt ruce, na myti vlastni rucnik kazdy den menit. Ven uz po tech 5 dnech muzete pokavad neni vichr a chranit pred primim slunickem.
Syn má zánět spojivek, je mě jasne, že do školky nemůže, ale mám ještě dceru a ta do školky chce. Dali by jste ji do školky? žádné příznaky nemá, ale i tak, když je to infekční???