Vyndání nosních mandlí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
18.2.11 15:34

Vyndani nosnich mandli

dcera 4 roky.doktor mi rekl ze musime na vyndani nosnich mandli.mate nekdo uz stejnou zkusenost.chtela bych vyzkouset nejakou jinou lecbu nebo je opravdu nutne dite operovat.v noci chrape a mame pres 1rok neustaly kasel.k tomu mame alergii na roztoce a prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1332
18.2.11 15:42

Ahoj .Naši dva synové mají oba dva vyndané nosní mandle .Oba dva ,mívali často zánět středního ucha ,chrápali ,dýchali s otevřenou pusou .A hlavně špatně slyšeli .Mám v rodině lékaře orl a ten říkal ,že většinou děti co mají takové problémy ,mohou mít problémy s mluvením .Špatně slyší a pak špatně opakují slova a mluví.A od té doby máme klid.Ani jednou zánět stř.ucha .nemoc ,když tak jen trochu nachlazení.Kamarádky syn ,byl také pořád nemocný ,zkoušeli jestli není alergický ,a až po vyndání mandlí mají klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
18.2.11 15:53

Ahoj, taky nám Mudra doporučila vyndat nosní mandle(holce se rýma vrážela do uší) no bylo to v dobu, kdy jsem všude kolem slyšela, že je to hroznej hit a že mandle škubou skoro všem, tak jsem řekla, že neexistuje. No, ještě párkrát dcera dostala zánět středního ucha a nakonec začala trpět střednětěžkou nedoslýchavostí(v uších se ji vytvořil nějaký mok) takže jsem navštívila známého (vedoucí lékař dětského ORL) ten na ni mrknul mandle doporučil vyndat a k tomu ji ještě musel uši propíchat a mok odsát:-( Takže kdybych šla s holkou hned bylo by to bez komplikací. Je pravda, že asi dva roky byl úplnej klid, teď se ji pomalu ale jistě rýma opět vráží do uší a myslím, že mrcha mandle dorostla(je to dost možný), takže mám v plánu s ní zase zajít na vyšetření.Takže pokud je ta mandle opravdu větší, tak já bych na nic nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
18.2.11 15:56

Ahoj holky, s detmi nemam zkusenosti, ale sama nemam ani jedny mandle, kdyz mi byl jeden rok, tak krcni sly pryc, kdyz 3 tak nosni, … do te doby to byl doma „porod“ rikala mamca, od te doby klid :) .. mandle jsou asi tak potrebne v nasem tele jako apendix :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.2.11 16:13

dcera je taky alergicka a to jsme zjistily minuly tyden proto tak otalim s tim vyndani mandli jestli na to take alergie nema vliv.dcera taky spatne mluvi ale na to me nikdo neupozornil ze by to mohlo souviset z mandlemi.nastesti jsme jeste zadne zanety usi nemely.jak probihala pooperacni stav u deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
18.2.11 16:20

Mně trhali nosní mandle ve dvou letech (tenkrát jen v místním znecitlivění - hrozná představa, ještě že si to nepamatuju) a krční pak v dospělosti a to si teda pamatuju hodně živě - ani jeden porod tu bolest nnepředčil.. :poblion: Prý čím dřív, tím líp…děti se zotavují rychle, já myslela, že je to můj konec…

Jo a pro upřesnění - nosní mandle dorůstají..Každopádně já jsem prý huhňala, dýchala s otevřenou pusou a stále měla rýmu…Je ale fakt, že tenkrát se to dělalo taknějak hromadně skoro všem dětem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.2.11 16:21

synek byl na vyndání nosní mandle v šesti letech, do té doby trpěl na stálé zelené rýmy - měl prý mandli velkou jak tenisák - od té doby je to rok a půl je téměř bez rýmy, v noci nechrápe, prostě je to znát.
u něj trošku komplikace při operaci - museli mu přidávat narkozu, protože měl tu mandli fakt velikou a nešla vyndat, nicméně pooperační hojení v pohodě, den po oparaci se jde domů, žádné krvácení se nekonalo, jen se ještě asi týden kapou kapky do nosu a jinak pohoda. nic ho potom nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.2.11 16:22

ano, nosní mandle dorůstá, ale prý už by neměla dorůst do tak obludných rozměrů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.2.11 16:27

ale mam strach ja pises ti ze tam mandle opet naroste.ty jsi dostala nejake kapky nez jste sly na operaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.2.11 16:50

ne ne, než jsme šli na operaci, tak nic,žádné kapky. dítko dostane celkovou narkozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
18.2.11 16:53

jsme po vyndání cca 14 dní. Bylo to pod celkovou narkozou. Jako jeden z mála případů nám to začalo 2. den krvácet, ale to prý je výjimka. Jinak dcerka byla pak šťastná, že může zmrzku a že jí ještě nutíme aby si jí brala :-D Teď už je vše OK. Neboj se toho. Jo taky v noci chrápala a teď kolikrát poslouchám jestli vůbech dýchá, není ani slyšet jak spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.2.11 17:00

dcera rymu moc nema spis jenom popotahuje.na alergii my rekly ze to ma vse z alergie.ja jsem trvala na vyserteni orl tak jsme tu velkou mandly zjistly nahodou.proto chci zkusit aspon nejakou lecbu nez pujdem na operaci i kdyz doktor rika ze to nema cenu.nejhorsi je manzel nesouhlasi s operaci.je absolutne proti.dcera se boji i obvodniho doktora natoz takove operace.u dcery je i problem aby si vzala panadol na bolest natoz tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.2.11 17:02

jak dlouho trva ta operace ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
18.2.11 17:05

dcerka je měla veliké, proto musely ven. Aby se netrápila s tím dýcháním. Jinak na alergie jsou super přírodní produkty OKG. Pokud budeš chtít vědět víc, písni SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
18.2.11 17:06

To je tak pul hodinky.Oni dají dítěti nejaké prášky na zklidnění .A pak po probuzení ,je to jako po každé narkoze .Takže každý to má jinak .Starší byl v pohodě ,mladší zvracel a nebylo mu dobře .A pak dostanou zmrzlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí