Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dcera 4 roky.doktor mi rekl ze musime na vyndani nosnich mandli.mate nekdo uz stejnou zkusenost.chtela bych vyzkouset nejakou jinou lecbu nebo je opravdu nutne dite operovat.v noci chrape a mame pres 1rok neustaly kasel.k tomu mame alergii na roztoce a prach.
Ahoj .Naši dva synové mají oba dva vyndané nosní mandle .Oba dva ,mívali často zánět středního ucha ,chrápali ,dýchali s otevřenou pusou .A hlavně špatně slyšeli .Mám v rodině lékaře orl a ten říkal ,že většinou děti co mají takové problémy ,mohou mít problémy s mluvením .Špatně slyší a pak špatně opakují slova a mluví.A od té doby máme klid.Ani jednou zánět stř.ucha .nemoc ,když tak jen trochu nachlazení.Kamarádky syn ,byl také pořád nemocný ,zkoušeli jestli není alergický ,a až po vyndání mandlí mají klid.
Ahoj, taky nám Mudra doporučila vyndat nosní mandle(holce se rýma vrážela do uší) no bylo to v dobu, kdy jsem všude kolem slyšela, že je to hroznej hit a že mandle škubou skoro všem, tak jsem řekla, že neexistuje. No, ještě párkrát dcera dostala zánět středního ucha a nakonec začala trpět střednětěžkou nedoslýchavostí(v uších se ji vytvořil nějaký mok) takže jsem navštívila známého (vedoucí lékař dětského ORL) ten na ni mrknul mandle doporučil vyndat a k tomu ji ještě musel uši propíchat a mok odsát:-( Takže kdybych šla s holkou hned bylo by to bez komplikací. Je pravda, že asi dva roky byl úplnej klid, teď se ji pomalu ale jistě rýma opět vráží do uší a myslím, že mrcha mandle dorostla(je to dost možný), takže mám v plánu s ní zase zajít na vyšetření.Takže pokud je ta mandle opravdu větší, tak já bych na nic nečekala.
Ahoj holky, s detmi nemam zkusenosti, ale sama nemam ani jedny mandle, kdyz mi byl jeden rok, tak krcni sly pryc, kdyz 3 tak nosni, … do te doby to byl doma „porod“ rikala mamca, od te doby klid
.. mandle jsou asi tak potrebne v nasem tele jako apendix ![]()
dcera je taky alergicka a to jsme zjistily minuly tyden proto tak otalim s tim vyndani mandli jestli na to take alergie nema vliv.dcera taky spatne mluvi ale na to me nikdo neupozornil ze by to mohlo souviset z mandlemi.nastesti jsme jeste zadne zanety usi nemely.jak probihala pooperacni stav u deti?
Mně trhali nosní mandle ve dvou letech (tenkrát jen v místním znecitlivění - hrozná představa, ještě že si to nepamatuju) a krční pak v dospělosti a to si teda pamatuju hodně živě - ani jeden porod tu bolest nnepředčil..
Prý čím dřív, tím líp…děti se zotavují rychle, já myslela, že je to můj konec…
Jo a pro upřesnění - nosní mandle dorůstají..Každopádně já jsem prý huhňala, dýchala s otevřenou pusou a stále měla rýmu…Je ale fakt, že tenkrát se to dělalo taknějak hromadně skoro všem dětem… ![]()
synek byl na vyndání nosní mandle v šesti letech, do té doby trpěl na stálé zelené rýmy - měl prý mandli velkou jak tenisák - od té doby je to rok a půl je téměř bez rýmy, v noci nechrápe, prostě je to znát.
u něj trošku komplikace při operaci - museli mu přidávat narkozu, protože měl tu mandli fakt velikou a nešla vyndat, nicméně pooperační hojení v pohodě, den po oparaci se jde domů, žádné krvácení se nekonalo, jen se ještě asi týden kapou kapky do nosu a jinak pohoda. nic ho potom nebolelo.
ano, nosní mandle dorůstá, ale prý už by neměla dorůst do tak obludných rozměrů…
ale mam strach ja pises ti ze tam mandle opet naroste.ty jsi dostala nejake kapky nez jste sly na operaci
ne ne, než jsme šli na operaci, tak nic,žádné kapky. dítko dostane celkovou narkozu.
jsme po vyndání cca 14 dní. Bylo to pod celkovou narkozou. Jako jeden z mála případů nám to začalo 2. den krvácet, ale to prý je výjimka. Jinak dcerka byla pak šťastná, že může zmrzku a že jí ještě nutíme aby si jí brala
Teď už je vše OK. Neboj se toho. Jo taky v noci chrápala a teď kolikrát poslouchám jestli vůbech dýchá, není ani slyšet jak spinká.
dcera rymu moc nema spis jenom popotahuje.na alergii my rekly ze to ma vse z alergie.ja jsem trvala na vyserteni orl tak jsme tu velkou mandly zjistly nahodou.proto chci zkusit aspon nejakou lecbu nez pujdem na operaci i kdyz doktor rika ze to nema cenu.nejhorsi je manzel nesouhlasi s operaci.je absolutne proti.dcera se boji i obvodniho doktora natoz takove operace.u dcery je i problem aby si vzala panadol na bolest natoz tohle
dcerka je měla veliké, proto musely ven. Aby se netrápila s tím dýcháním. Jinak na alergie jsou super přírodní produkty OKG. Pokud budeš chtít vědět víc, písni SZ
To je tak pul hodinky.Oni dají dítěti nejaké prášky na zklidnění .A pak po probuzení ,je to jako po každé narkoze .Takže každý to má jinak .Starší byl v pohodě ,mladší zvracel a nebylo mu dobře .A pak dostanou zmrzlinu.