Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtela jsem se zeptat jestli taky nekdo berete tyhle antibiotika dostala jsme je a mam brat 1tbl denne po dobu 10 dnu no antibiotika se mi moc jist nechce mate s tim nekdo zkusenost jo a jeste sem se chtela zeptat kdyz jsem si vzala pulku paralenu a pak na to uplne zapomnela a na to jsem si vzala ty antibiotika ale asi az po 2 hodinach cca..snad to nak neublizi
Ahoj Jani,
jestli si dobře pamatuju, jsi těhotná, že. A antibiotika jsi dostala po kontrole u gyndr? Jsou na zavádění?
A občas Paralen neublíží. Pokud máš teploty, je to na místě. V těhu by teplota neměla překročit 38 - kvůli miminku
ne ne jsou to normalni prasky na zanet moc.cest jj jsem v 5 mesici
Ahoj, já jem měla v prvním těhu taky předepsané, je tam sice napsáno, že se nemají brát v těhotenství, ale doktroka mě ujistila, že menší zlo jsou ty prášky než pak ten rozjetý zánět. Taky jsem z toho byla neveselá, ale malá je úplně v pořádku ![]()
Souhlasím s Efitkou
Rozhodně je ber, aby infekce z moč. měchýře nepřestoupila k miminku. ![]()
Efitka píše:
Ahoj, já jem měla v prvním těhu taky předepsané, je tam sice napsáno, že se nemají brát v těhotenství, ale doktroka mě ujistila, že menší zlo jsou ty prášky než pak ten rozjetý zánět. Taky jsem z toho byla neveselá, ale malá je úplně v pořádku
A taky jsi je brala 1 denne po dobu 10 dni??
tak to už si, bohužel, nepamatuju, přece jen jsou to už 3 roky ![]()
Normálně je ber, ja sem brala během 2 měsíců 2× antibiotika taky na záněty moč.. Spíš ublíží miminku ten zánět. Takže žádné strachy ![]()
Me nasli zanet asi pred 14ti dny. To jsem byla asi ve 12tt. Byla jsem si u doktora pro predpis na antibiotika a predepsal mi Nitrofuraintoin. Byla jsem si ho vyzvednout v lekarne a tam mi rekli ze bych ho v prvni trimestru nemela brat a vubec radeji se mu vyhnout v tehotenstvi. Tak jsme valila zpet k obvodakovi a tam mi rekli ze si nevsimli ze jsem tehotna a predepsala mi Cefalexin.
Oba dva jsem mela brat 4×denne po jedne tabletce tj. cele to baleni na tyden. Po tydnu dojit znovu s mocem. Dobrala jsem je minule utery, tak cekam jestli mi zavolaji ze tam ten zanet porad je a nasadi dalsi varku nebo uz je to dobre.
Podotykam ale ze ziji v zahranici. A leky predepisoval obvodak na zadost midwife, nejak mu asi nedoklaplo ze jsem tehotna..
Jestli se brat muzou nebo ne nevim. Ja nakonec brala ten Cefalexin. Ale pokud ho berese jen 1× denne tak to bude urcite dobre. Navic uz jsi dal nez v prvnim trimestru. A urcite ti je predepsala gynekolozka, ne jak me obvodak.
Co budes delat s tim zbytkem? Vzdyt v baleni je 28prasku a antibiotika se maji vzdy dobrat
![]()
Ahoj, řešila jsem stejný problém, psala jsem do poradny MUDr. Kouckému tady koukni , snad ti to pomůže.
hanapospis píše:
Me nasli zanet asi pred 14ti dny. To jsem byla asi ve 12tt. Byla jsem si u doktora pro predpis na antibiotika a predepsal mi Nitrofuraintoin. Byla jsem si ho vyzvednout v lekarne a tam mi rekli ze bych ho v prvni trimestru nemela brat a vubec radeji se mu vyhnout v tehotenstvi. Tak jsme valila zpet k obvodakovi a tam mi rekli ze si nevsimli ze jsem tehotna a predepsala mi Cefalexin.
Oba dva jsem mela brat 4×denne po jedne tabletce tj. cele to baleni na tyden. Po tydnu dojit znovu s mocem. Dobrala jsem je minule utery, tak cekam jestli mi zavolaji ze tam ten zanet porad je a nasadi dalsi varku nebo uz je to dobre.Podotykam ale ze ziji v zahranici. A leky predepisoval obvodak na zadost midwife, nejak mu asi nedoklaplo ze jsem tehotna..
Jestli se brat muzou nebo ne nevim. Ja nakonec brala ten Cefalexin. Ale pokud ho berese jen 1× denne tak to bude urcite dobre. Navic uz jsi dal nez v prvnim trimestru. A urcite ti je predepsala gynekolozka, ne jak me obvodak.
Co budes delat s tim zbytkem? Vzdyt v baleni je 28prasku a antibiotika se maji vzdy dobrat![]()
ne ne v baleni jich je 50 rekl mi ze si mam zbytek nechat kdyby nahodou sem jeste potrebovala..predepisoval mi to gynekolog tak snad vedel co dela
doufam
Janicka159 píše:hanapospis píše:ne ne v baleni jich je 50 rekl mi ze si mam zbytek nechat kdyby nahodou sem jeste potrebovala..predepisoval mi to gynekolog tak snad vedel co dela
Oba dva jsem mela brat 4×denne po jedne tabletce tj. cele to baleni na tyden. Po tydnu dojit znovu s mocem. Dobrala jsem je minule utery, tak cekam jestli mi zavolaji ze tam ten zanet porad je a nasadi dalsi varku nebo uz je to dobre.Podotykam ale ze ziji v zahranici. A leky predepisoval obvodak na zadost midwife, nejak mu asi nedoklaplo ze jsem tehotna..
Co budes delat s tim zbytkem? Vzdyt v baleni je 28prasku a antibiotika se maji vzdy dobrat![]()
doufam
aha, tak to jo. Urcite bude vse ok. Drzim palce.
![]()
hanapospis píše:Janicka159 píše:aha, tak to jo. Urcite bude vse ok. Drzim palce.hanapospis píše:ne ne v baleni jich je 50 rekl mi ze si mam zbytek nechat kdyby nahodou sem jeste potrebovala..predepisoval mi to gynekolog tak snad vedel co dela
doufam
jen mi prijde divny ze tobe to v zahranici zakazali a tady se to bere ![]()
Janicka159 píše:hanapospis píše:jen mi prijde divny ze tobe to v zahranici zakazali a tady se to bereJanicka159 píše:aha, tak to jo. Urcite bude vse ok. Drzim palce.hanapospis píše:ne ne v baleni jich je 50 rekl mi ze si mam zbytek nechat kdyby nahodou sem jeste potrebovala..predepisoval mi to gynekolog tak snad vedel co dela
doufam
Me ho nedoporucili v lekarne. A ja sla za obvodakem ze mi v lekarne rekli ze bych se ho mela vyvarovat obzvlaste v prvnim a tretim trimestru a rovnou ji rekla ze ty leky nechci.
Ona se zacala osivat tim ze si nevsimla ze jsem tehotna a ze prej se ty leky nesmi jen v poslednim trimestru. Protoze tady se tehotenstvi resi s midwife a obvodak nema tuseni. Ale leky musi predepsat obvodak na zadost midwife. Ja ale trvala na svem ze je nechci (v lekarne mi rekli at je neberu, tak jsme nechtela nic riskovat a chtela proste jine). Tak mi nakonec predepsala jine. Ale jak rikam ja je mela brat 4×denne po sesti hodinach. Pokud beres jen jeden a jsi ve druhem trimestru, tak by to melo byt ok.
Nebo se zeptej na nazor jine lekarky.
Jinak i ty leky co jsme brala tak v pribalovem letaku bylo ze v tehotenstvi konzultovat s lekarem. Ja jsem volala svoji gynekolozce do CR a ona mi potvrdila ze ten nitrofurantoin by se opravu nemel brat v poslednim trimestru jinak je ok. Ale ze ona predepisuje jine leky. Uz si nepamatuji jejich nazev.
Takze si myslim ze me jenom vystresovali v lekarne. Ale ja uz je pak nechtela…