Bolest kyčlí - důvod k císaři?

14546
17.10.11 13:10

bolest kyčlí-důvod k císaři?

ahoj, zajímalo by mě, zda je důvod k císaři - nesnesitelná noční bolest kyčlí, dva dny už nemůžu spát a v noci šílím bolestí. přes den je to zatím ok, ale obávám se, že nebude, máma i sestra měly obě před porodem berle, nemohly chodit a sestra si nedošla ani na wc - mámu nechali rodit normálně, sestru ne. Zajímalo by mě, zda je tu někdo, kdo měl podobné problémy a nechali ho rodit přirozeně - já se obávám např. toho, že pak nebudu moct chodit vůbec :zed: takže bych klidně císaře uvítala - spontánní porod mám za sebou, bez komplikací, vím, že je to lepší, ale vzhledem k těm stoupajícím bolestem se opravdu bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
351
17.10.11 13:23

Já od půlky těhotenství z tohoto důvodu nemohla spát - šíleně mě bolely kyčle. Od sedmého měsíce pak i přes den, bylo to nejhorší období mého života :poblion: I přesto mi ale na rovinu jak můj gynekolog, tak můj porodník, řekli, že toto není důvod k císaři (měla jsem k tomu ještě silnou těhu cukrovku a ani to s nimi nehlo). Dnes jsem ráda, že jsem porodnila normálně - byl to úžasný zažitek. :dance:
Ale takovou bolest zažívá asi více maminek, je otázkou, kde je ta hranice „poničení“ kyčlí, která vede k rozhodnutí lékařů rodit císařem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
17.10.11 13:23

Ahoj, mě bolela jen pravá kyčel a nedalo se vůbec ležet, občas to bolelo i v sedě a při chůzi. Rodila jsem normálně a po porodu to odeznělo, jen teď začala mrcha bolet zase :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.10.11 13:25

já se právě bojim toho, že se něco stane u toho normálního porodu a pak nevstanu :zed:
a přesně jak je tu psáno, zajímalo by mě, kde je ta hranice a jak oni mohou poznat, zda to fakt bolí nebo je to v normě. u nás za každou odchylku od normálu hned hospitalizujou a nerada bych šla do nemocnice už teď - když si budu stěžovat, na druhou stranu, když si stěžovat nebudu, můžu dopadnout blbě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
17.10.11 13:27

Já si stěžovala, protože to fakt boleleo a doktorka říkala, že to vydržím a vydržela :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.10.11 13:28

no, tak já budu doufat, že to přejde a modlit se, aby se to tolik nestupňovalo, jinak nevim, já ty nohy pomalu nedám od sebe a představa porodu je teď pro mě šílená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
17.10.11 13:29

Ahoj, měla jsem bolesti kyčle od cca 20. týdne, to ještě jen pobolívala, od 30. týdne už to byla fakt bolest a kolem 37. týdne jsem už měla fakt velký problémy. Bolela ve dne i v noci, jediná úlevová poloha byla stát a předklonit se do pravého úhlu, o něco se opřít a trošku to polevilo. Dr. o tom věděl, ale o císaři se nezmiňoval :think: Jen říkal, že mě nebudou nechávat zbytečně přenášet a ve 39+5tt jsem nastoupila na vyvolání porodu, důvodem byla právě kyčel. Musím říct, že porod byl fakt zážitek, kyčel mě bolela víc než porod sám :lol: (dr. mi to u porodu nechtěl věřit :zed: ) Epidurál jsem dostala abych vůbec byla schopná spolupracovat a Anežku porodit. Po porodu jsem měla trošku problém nohu natáhnout, nějak se mi to zablokovalo v té kyčli, ale povedlo se. Kyčel mě pak bolela ještě pár dnů, ale v šestinedělí už jen pobolívala a pak se to zklidnilo.
S kyčlema jsem měla problém jako dítě, nosila jsem do roka abdukční peřinku nebo jak se to jmenuje. Pak to bylo dobrý a ozvalo se to až v těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
17.10.11 13:38

Jadvigo ahoj :mavam: tak já jsem u prvního těhu měla tyhle problémy až na konci a to na pravé straně, taky jsem nosila jako mimino freikovu peřinu neměla jsem dorostlou kyčel, po porodu to přešlo, ovšem teď je to chuťka, stydká spona a je to mazec, celá levá strana, dny kdy nemůžu ani chodit se střídají se dny kdy je to cítit, ale dá se. ALe byly už i dny kdy jsem si pobrečela od bolesti jak to bylo nesnesitelné. Děsím se dalších týdnů a přibývajících kil. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.10.11 13:39

Murka, na to se mě ptali taky v nemoncici, zda, jsem neměla problém v dětství, neměla. Ale to co popisuješ je teda „paráda“ hned má člověk „lepší“ náladu :lol: :lol: :lol: já jsem z toho uplně rozhozená, jakmile déle sedím, tak pak nemůžu vstát, jdu se projít po bytě, sednu, lehnu a jsem jak důchodkyně s tím pohybem, ale v noci to bylo příšerný, druhý den a čím dál horší, patrně dojde i na slzy - vzteku :zed: a jsem zvědavá, jak porodím, když nohy od sebe skoro nedám :zed: čekala jsem spíš, že je to důvod, ale když koukám ,že není, jsem z toho trochu víc mimo - takže se dám na modlení, aby to přešlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.10.11 13:41

lady, no to je taky teda „dobrý“ :zed: já jsem si to svý první těhu užila, pomalu jsem nevěděla, že těhotná jsem, teď jsem taky byla ok, ale posledních pár dní jsem jak bába nad hrobem, záda jakž takž, ale ty nohy - v noci, to je něco :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
17.10.11 13:42

Jadvigo zkoušela jsi overbal? Já na něm sedím furt, židle podemě nesmí. Jo a těhu masáž mi taky trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.10.11 13:48

lady, sedím na míči - nebo se o to snažím, ale spíš mě to bolí ještě víc. a o masáži už neuvažuju, pořád se chlácholím, že jdu za chvíli rodit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.10.11 13:48

.

Příspěvek upraven 21.03.21 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.10.11 13:50

meduzza - já byla hospitalizovaná, kvůli tomu ,že mě bolej nohy :roll: a že mimi spalo na ctg, a měla jsem psáno doporučení na ortopeda - nikdo ale nepřišel a nikdo mě nikam neposlal, takže jim to asi připomenu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
17.10.11 13:50

Tak na míči jsem skákala jak divá a moc to nepomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí