Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
radushak - první vlaštovka, já budu doufat, že se nade mnou slitujou, já mám z toho strašnou hrůzu… nebo budu doufat, že to přejde. jinak budu rodit snožmo asi ![]()
Měla jsem vrozenou kyčelní dysplazii, kyčle a SI klouby mě bolely koncem těhu hodně a porodila jsem normálně. Ani mě nenapadlo, že bych měla mít císaře. Gynekoložka mi napsala nějaké prášky na zmírnění bolestí, prý to bolí díky těhu hormonům, které uvolňují všechny šlachy a úpony v těle a je to normální. Po porodu vše ok, porod super!
Já jsem první těhu zvládla docela v pohodě, ale kyčle mě začaly strašně bolet týden po porodu, nemohla sjem se bez boleti ani hnout, chodila nakřivo jak to bolelo, sotva na záchod, léky od bolesti jsem brát nechtěla kvůli kojení, tak jsem holt furt ležela, seděla i s malým, nahřívala se polštářkem…naštěstí postupně to odeznělo, asi za 3týdny. Ale když mám větší zátěž nebo delší pohyb, tak to cítím. Teď jsem těhotná podruhé a tohle je moje noční můra, že se to bude zhoršovat nebo že se mi to po porodu vrátí úplně. ![]()
Vypadá to na uvolněné křížokyčelní vazy, jako následek porodu. Nějakou dobu sjem totiž strávila na boku se zvednutou pravou nohou a už to bylo na tlačení, tak se to tam asi domrvilo. ![]()
bylo to peklo a duvod k cisari to ani v jednom pripade nebyl… ani me nenapadlo, ze by mel byt…ja bych cisare nechtela ani za nic…
šíleně mě bolely kyčle, rozšířila se mi pánev, rodila jsem normálně, nakonec neúspěšně, a po porodu mě kyčle bolí stále, bodavá ostrá bolest ![]()
Ale indikace k císaři to u tebe asi nebude ![]()
no, tak nezbývá doufat, že to přejde, nebude se to stupňovat, a nebo že bude doktor rozumnej, protože si neumím představit tu spolupráci, když nebudu moct dát nohy od sebe a když už je dám, tak se po…u bolestí…
a rozhodně bych tu možnost císaře využila, než abych skončila nedejbože jako nechodící
toho se momentálně bojim nejvíc..
Kdo ti řekl, že bys měla skončit jako nechodící? ![]()
jadviga píše:
no, tak nezbývá doufat, že to přejde, nebude se to stupňovat, a nebo že bude doktor rozumnej, protože si neumím představit tu spolupráci, když nebudu moct dát nohy od sebe a když už je dám, tak se po…u bolestí…a rozhodně bych tu možnost císaře využila, než abych skončila nedejbože jako nechodícítoho se momentálně bojim nejvíc..
jadviga píše:
no, tak nezbývá doufat, že to přejde, nebude se to stupňovat, a nebo že bude doktor rozumnej, protože si neumím představit tu spolupráci, když nebudu moct dát nohy od sebe a když už je dám, tak se po…u bolestí…a rozhodně bych tu možnost císaře využila, než abych skončila nedejbože jako nechodícítoho se momentálně bojim nejvíc..
…tak jako nechodící neskončíč určitě! Tohle je prostě spojené s těhu (hormony, uvolňování vazů) a po porodu to odejde. Až to na tebe přijde, tak si ráda hodíš roznošku, i když tě třeba budou bolet kyčle víc, než porodní stahy ![]()
A na toho císaře už nemysli - chceš, aby to potom kromě kyčlí (které se vrací do původního stavu a prostě to pár týdnu po porodu bolí), bolelo i břicho? Fuj, o to bych fakt nestále. Nastartuj pozitivně mysl i přes bolest a snaž se o to víc porodit normálně. Tělo ví, proč to dělá!
lilida píše:jadviga píše:…tak jako nechodící neskončíč určitě! Tohle je prostě spojené s těhu (hormony, uvolňování vazů) a po porodu to odejde. Až to na tebe přijde, tak si ráda hodíš roznošku, i když tě třeba budou bolet kyčle víc, než porodní stahy
A na toho císaře už nemysli - chceš, aby to potom kromě kyčlí (které se vrací do původního stavu a prostě to pár týdnu po porodu bolí), bolelo i břicho? Fuj, o to bych fakt nestále. Nastartuj pozitivně mysl i přes bolest a snaž se o to víc porodit normálně. Tělo ví, proč to dělá!
ahoj, no já císaře nechci, normálně bych chtěla porodit, ale prostě se toho bojim, radši ho podstoupit nebo „vybojova“ než aby nohy dosloužily… Když jsem byla teď hospitalizovaná v nemocnici, ležela tam jedna paní po císaři - vypadala fakt hrozně(myslim, že to žádnej med není), a císaře měla, protože jí bylo řečeno, že by nemusela chodit potom - stydká spona praskala či co - přesně nevím (odpověď i pro Hátu)
já se tu ptám, jestli je to důvod k císaři - resp. zda u někoho byl… ![]()
a jsem ráda, že to dopadlo vcelku dobře a že bolesti vymizely - to je povzbuzující
Jadvigo dej si zkontrolovat stydkou sponu, kdyby to mělo náběh na prasknutí tak ti udělají císaře určitě, jsem tu někde četla deníček, tuším od onionky.
fajn, takže kdyby byla spona ok, tak nehrozí nějaký nebezpečí… doufám
Jeslti se fakt bojiíš a nevěříš gyndařovi tak si nech vypsat žádanku na ortopedii, vynut si jí.
já z tohohle důvodu císaře měla..a díkybohu za něj..:) napsal mi to neurolog, moje gyndařka a schválila i úžasná doktorka Klímková od Apolináře..