Těhotná v 16-ti

14
16.10.11 22:55

Těhotná v 16-ti

Ahoj, dnes jsem tu prvně, vygooglila jsem tyto stránky a fakt se tu nevyznám, tak se omlouvám za zmatky. Jsem 16-ti letá koza, která čeká malé. Přemýšlela jsem celý víkend, co s tím a nějak si nedokážu představit, že bych malé dala pryč. Nevím, jak to zvládnu, hlavně, co na to mamka. Uáá. Mamka do mne vložila všechny naděje na zářivou budoucnost a já tohle? Příteli je 20, nevím, kdy mu to a jak řeknu, je v zahraničí. Nechci to sdělovat po telefonu a vrací se za měsíc. Měl by to vědět první, ale mamce to musím říct hned, jinak nedá, že nechodím trénovat. Lhát jí, že jsem nemocná nechci. Bude mne nutit na potrat, já nevím, fakt jsem o tom přemýšlela ze všech stran, já nechci, ale nemám podmínky pro malé :( Máma mne vydědí a přítel? nevím, fakt nevím :( Pomoc, co teď? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
16.10.11 23:04

Ahoj. Příteli bych to asi zavolala, přece jen měsíc je dost dlouhá doba. Kdyby měl přijet za týden, chápu, že nechceš volat. Mamce to říct musíš, třeba Tě mile překvapí a pomůže Ti. Neporadím Ti, zda jít na potrat, ale pokud pro mimčo nemáš podmínky, mamka nepomůže, a kdyby ani přítel nepomohl, pak Ti asi nic jiného nezbyde. Ale pokud vás přítel zajistí, tak bych si malé asi nechala. Ale je to těžké, radit Ti, když je Ti 16, já měla dceru ve 22letech. Nejsem zastánce potratů, ale 16 je podle mě hrozně brzo… Ale neber to jako radu tam jít, jen jako názor. Zkus to probrat s ma¨mkou a zavolej příteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
16.10.11 23:06

taky bych to příteli zavolala… jak jste spolu dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
16.10.11 23:10

Omlouvam se, ale tohle tu uz dlouho nebylo :mrgreen: .

Zakladatelo: No co, jde o zavazny problem, tak to proste priteli zavolej. Jak se zachova, nezalezi na tom jestli mu to zavolas nebo reknes do oci.
Je to sice tezke, ale nemela by jsi sve matce lhat, protoze kdyz nepujdes na potrat, tak o diteti bude rohodovat ona (pokud te pritel necha). Tim nerikam, ze mas jit na potrat. :-?

Pokud to pritel vezme dobre a budete mit, kde bydlet, tak se akorad nechas zplnoletnit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14

Nemůžu na potrat nemůžu :cry:
Jsme spolu 10 měsíců, myslela jsem za ním dojet, do Berlína, já nevím, ale asi je to blbost, nevím. Mamce to říct musím, to je jasné, jen se strašně bojím. Vůbec nevím, co bude, neumím si to představit. Vím, že je to hrozná zodpovědnost, ale nemůžu se rozhodnout jinak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166

Mám kamarádku, která rodila v 16 letech, dnes je její dceři 22let…Těhotenství úspěšně tajila(nechápu jak???), a když měla rodit, vezli jí s tím, že má asi slepák :lol:
Rodina to vyřešila tak, že její matka šla na MD, ona si dodělala školu, vzala si toho, s kým dceru měla a jsou spoolu dodnes…i s další dcerou. Všechno jde, jen si to nenech pro sebe, a řeš to..s přítelem, maminkou..
Hodně štěstí !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
16.10.11 23:11

a to že hsi těhotná víš? podle testu nebo jsi byla u dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
16.10.11 23:12
pannda píše:
Mám kamarádku, která rodila v 16 letech, dnes je její dceři 22let…Těhotenství úspěšně tajila(nechápu jak???), a když měla rodit, vezli jí s tím, že má asi slepák :lol:
Rodina to vyřešila tak, že její matka šla na MD, ona si dodělala školu, vzala si toho, s kým dceru měla a jsou spoolu dodnes…i s další dcerou. Všechno jde, jen si to nenech pro sebe, a řeš to..s přítelem, maminkou..
Hodně štěstí !

Moje rec :palec: Az na to, ze ne kazdy rodic to bere takhle v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.10.11 23:15
Lidka a Sami píše:
pannda píše:
Hodně štěstí !

To máš pravdu. Já se bála těhu oznámit i v 21letech, kdy jsem přes rok pracovala a přítele měla 4,5roku. Ale nakonec byli rádi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
16.10.11 23:16
Lidka a Sami píše:
pannda píše:
Hodně štěstí !

Být to moje dcera, tak se neudržím a..... :cert: :lol: :cert: No, prvotní reakce jsou holt někdy pikantní, po vychladnutí už se dá vyřešit věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
16.10.11 23:19

Měla bys to řešit, taky bych příteli zavolala, na druhou stranu bude mít čas si promyslet (snad v dobrým) co a jak. Mamce to řekni co nejdřív, uvidíš co bude. Udělat se to jistě dá, jen musíš mít hlavně podporu rodiny, když ne, je to pak těžké. A jaká má být tvá zářivá budoucnost? Jo a víš na 100% že jsi těhu? Máš to od Dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
16.10.11 23:25

milá zakladatelko pokud máš mamku jako kamarádku bude to myslím o něco jednodušší ale říct jí to musíš ona totiž bude tvoje největší podpora a jak už tady zaznělo buď se vezmete s přítelem a necháš se zplnoletnit a nebo za tebe půjde na MD mamka abys mohla dostudovat a pak už to nějak zmákneš bude to těžké ale věř že pokud opravdu chceš zvládneš všechno samozřejmě za pomoci mamky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.10.11 23:29

děkuju všem, potřebovala jsem se ujistit, rozmyslet, popovídat si. Ano, ve čtvrtek potvrzeno od doktorky, zas tak mladá nejsem, abych se domnívala a plašila :)Nemůžu ani spát, je to stres :( Ale asi máte pravdu, zítra hned zavolám P. a pak mamce, mamka je fajn, jen má se mnou velké plány… Pro ni je samozřejmá VŠ, minimálně magisterské studium, samozřejmě :D, úspěchy ve sportu… Mno, to bude prozření, že má dceru blbku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.10.11 23:35
Ráchelka píše:
děkuju všem, potřebovala jsem se ujistit, rozmyslet, popovídat si. Ano, ve čtvrtek potvrzeno od doktorky, zas tak mladá nejsem, abych se domnívala a plašila :)Nemůžu ani spát, je to stres :( Ale asi máte pravdu, zítra hned zavolám P. a pak mamce, mamka je fajn, jen má se mnou velké plány… Pro ni je samozřejmá VŠ, minimálně magisterské studium, samozřejmě :D, úspěchy ve sportu… Mno, to bude prozření, že má dceru blbku.

Proč blbku, prosím Tě? :think: Se mnou měli také plány, ¨gympl, VŠ… gympl sem dodělala, na VŠ nastoupila, byla jsem tam rok a půl a pak jsem zjistila, že tohle vlastně dělat nechci, že nechci studovat, že mě to nebaví. Takže jsem ze školy odešla a šla pracovat ¨jako zástupce vedoucího v jednom obchodním řetězci. Bavilo mě to. A pak jsem neplánovaně otěhotněla:-)
A mimochodem, školu si přece můžeš udělat i s malým dítětem, ne? Ale bude to asi záhul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
16.10.11 23:37
Ráchelka píše:
děkuju všem, potřebovala jsem se ujistit, rozmyslet, popovídat si. Ano, ve čtvrtek potvrzeno od doktorky, zas tak mladá nejsem, abych se domnívala a plašila :)Nemůžu ani spát, je to stres :( Ale asi máte pravdu, zítra hned zavolám P. a pak mamce, mamka je fajn, jen má se mnou velké plány… Pro ni je samozřejmá VŠ, minimálně magisterské studium, samozřejmě :D, úspěchy ve sportu… Mno, to bude prozření, že má dceru blbku.

to se stane nejsi blbka ale ještě hodně mladá a věř že ty veškeré plány se dají dosáhnout i s dítkem jen to bude náročnější u toho sportu bych asi už moc nedoufala ale studia se dají dotáhnout mám kamarádku a ta taky studuje s prckem a holt jí šíleně pomáhá mamka a kamarádky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí