Těhotná v 16-ti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1249
18.10.11 12:56
Bajča píše:
já jsem taky přecitlivělá a mám na to právo :mrgreen: a taky do mě nějaké rýpalky rýpou :-(

když ty si o to tak pěkně říkáš… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
18.10.11 13:00

a už dost jo? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
18.10.11 13:01
Bajča píše:
a už dost jo? :lol: :lol:

taky si říkám… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
18.10.11 13:01
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.10.11 13:10

Ráchelko, tak ty mi vůbec nepřijdeš jak blbka, podle toho jak píšeš mám dojem, že to v hlavě máš srovnané lépe jak nějaká třicítka. No a přítel snad bude v pohodě, hehe, jak ti položil telefon, úplně si představuju, jak byl v šoku a musel to rozdýchávat :mrgreen: A taky má trochu máslo na hlavě, když nechtěl kondom :think:
Z porodu a z toho, jak zvládne vychovávat dítě, to má strach skoro každá. Já taky, i když dítě bylo plánované a měla jsem ho o dost později, to je normální a neboj, ono to nějak dopadne.
A jestli jsi jednou chtěla studovat pedagogiku, tak to budeš mít obrovskou výhodu, spolužáci tutově nebudou mít s dětma tolik zkušeností co ty. :wink: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.10.11 13:12
Ráchelka píše:
Jo a prosím dotaz, vím, že teď nesmím hermelím, listerie asi? Ale tyto bakterie likviduje tepelná úprava, kdybych ho dala zapéct, to by se mělo zlikvidovat, ne? Nebo je tam jiný důvod, proč se ten hermelín nesmí? (kvasinky a tak?) Mám na něj nepředstavitelnou chuť :twisted:

Ahoj. Jsem ráda, že Ti to dopadlo , jak dopadlo. Mamka se srovná, neboj. K tomu hermelínu - neměl by se no.. ani tataraky, neupravena vejce(majonéza). Ale já právě tohle všechno vyloženě žrala, hlavně tataráky:-) A malé nic nebylo. Být Tebou, jedla bych na co mám chuť, ale s mírou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.10.11 13:16
Ráchelka píše:
Jana206 píše:
Neboj se :kytka:
Udělej si ho, jak na něj máš chuť..
Gymnázium, tam bych viděla problém trochu v tom, že to nutně chce i VŠ, protože gymnázium bez dalšího studia je to nejhorší, co může být..
Tak pomoc budeš potřebovat dlouhodobou..Ale VŠ jde udělat dálkově.
Já vím, já vím. Nějak se automaticky předpokládalo, že půjdu na VŠ, chtěla jsem studovat speciální pedagogiku, tak třeba pak něco vyjde dálkově, ale to je hudba daleké budoucnosti, pak budem třeba chodit s prckem do školy oba :)

Gympl bez VŠ není nic moc, ale na druhou stranu i tak se pak dá sehnat slušná a relativně dobře placená práce, mluvím z vlastní zkušenosti. U mě naši taktéž předpokládali, že půjdu na VŠ, ale já s ní po roce a půl sekla… Ale to už je OT, promiň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
18.10.11 13:53

držím pěstě :palec: , zvládneš to :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
18.10.11 15:02

Ráchelko, to je fajn, že píšeš! :kytka: Čeká Tě další významná životní etapa, uvidíš, náročná ale krásná - ono všechno, co je krásný, je taky náročný. :lol: I u toho zadělávání na miminko se leckdo zapotí. :lol: :mrgreen: Škoda, že nejsi z okolí, já bych Ti vozila kočárek. :-D
Popátrej v diskuzích, třeba najdeš někoho z okolí spřízněného… to je pak vždycky fajn. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
18.10.11 21:36
Ráchelka píše:
Ahoj, tak to asi nejtěžší mám za sebou, příteli jsem volala (fakt hrůza, toto jsem po telefonu opravdu sdělovat nechtěla). Třískl mi telefonem a pak volal zpět, asi po 15-ti minutách, říkal, že to zvládneme a mile překvapil, dlouhý a krásný hovor to byl, v pátek se vrací domů.
Mamka horší, brečela, křičela, nadávala, facka padla… Ale ona se snad srovná, doufám, chápu, co to pro ni asi je. dost mi pomohly reakce vás, které se umíte vžít do situace, že by na mém místě bylo vaše dítě.

No, dík za příspěvky, moc dík, nechtěla jsem v tom být sama, je to divné, být těhotná a to mimi brát jako komplikaci či skoro průšvih, ale díky okolnostem jako by bylo. Mimi si nechám, to vím, eticky je pro mne potrat nepřijatelný…

No a k reakcím, o všech přemýšlím, pročítám, co mohu, protože jsem fakt ještě blbá puboška. Ale chtěla jsem říct, mamka opravdu nemůže za to, že jsem otěhotněla, ona s P. v posteli nebyla. Mamka samozřejmě věděla, že mám přítele a asi i věřila, že nejsem blbka a že se budu chránit. My používali kondom, ale přítel pak nechtěl a já zkoušela plodné, neplodné dny plus přerušovaná soulož, no, jo, blbka :)

Další věc jsem chtěla, samozřejmě nepočítám s tím, že mamka by šla na MD, jsem všechno, jen ne sobeček, který hází zodpovědnost na druhé, to by mne hamba fackovala. Samozřejmě se strašně bojím toho, že péči o prcka nedám, ale snad P. pomůže, já nevím, připadá mi, že to vzal skvěle. Asi je to i tím, že sám je z 5-ti dětí (2 v adopci). Mám strach jako nikdy jindy, fakt se strašně bojím, nevím, co bude, ale tak snad to půjde, ne? Já nevím, mám strach :( Ale mám ještě dost týdnů na to se připravit, ne? :)

Kočko jsem ráda že to přítel vzal a věř že i mamina se vzpamatuje a za chvíli jí vztek přejde a bude se těšit na vnouče :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
18.10.11 21:38

Ráchelko
To jsem ráda, že přítel je rozumný. Ty taky zníš, že nejsi nějaké tele. Stala se „nehoda“, kterou budeš jednou milovat. Možná už teď. :wink:
Neboj, mamka si na to zvykne a začne se těšit. I ta má kamarádka, co bude babčou v 33 letech se už těší, jak bude vozit kočárek. :-D

Plísňové sýry by se neměly jíst kvůli kvasinkám. Podle mě můžeš, ale jen občas a trochu. A třeba ti to vadit nebude a můžeš je jíst pořád. Uvidíš. :wink:

Školu tenhle rok ještě stihneš a pak si dáš pauzu. Můžeš se zkusit domluvit na dálkovém studiu. A nebo taky ne a půjdeš studovat, až bude dítko starší. Vždycky je na výběr. :wink:

Přeju pohodové těhotenství a na konci pěkné a zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kašlunato
18.10.11 23:15

Držím ti pěsti:)

Ahoj,
tak jsem si zhruba přečetla příspěvky a je tu dost rozporuplných názorů na tvou situaci. Osobně ti držím palce abys to všechno zvládla a aby tě rodina i přítel podpořili. Chápu když píšeš že s přerušením těhotenství by ses nesrovnala, taky bych to nedokázala udělat, pokud by byla jakákoli jiná možnost. Studovat se dá i s dítětem - na vysoké škole určitě (znám víc takových maminek). Jak to půjde na střední, nevím, tam se přece jen vyžaduje trochu pravidelnější docházka, ale snad ti vyjdou vztříc. Přeju klidné a pohodové těhotenství a ať se s tím i maminka brzy vyrovná - z první reakce se toho podle mě nedá moc usuzovat.
PS: to jméno vzniklo souhrou okolností a s mým názorem nijak nesouvisí:).

• Citovat
  • Upravit
1249
19.10.11 11:53
Ráchelka píše:
Ahoj, tak to asi nejtěžší mám za sebou, příteli jsem volala (fakt hrůza, toto jsem po telefonu opravdu sdělovat nechtěla). Třískl mi telefonem a pak volal zpět, asi po 15-ti minutách, říkal, že to zvládneme a mile překvapil, dlouhý a krásný hovor to byl, v pátek se vrací domů.
Mamka horší, brečela, křičela, nadávala, facka padla… Ale ona se snad srovná, doufám, chápu, co to pro ni asi je. dost mi pomohly reakce vás, které se umíte vžít do situace, že by na mém místě bylo vaše dítě.

No, dík za příspěvky, moc dík, nechtěla jsem v tom být sama, je to divné, být těhotná a to mimi brát jako komplikaci či skoro průšvih, ale díky okolnostem jako by bylo. Mimi si nechám, to vím, eticky je pro mne potrat nepřijatelný…

No a k reakcím, o všech přemýšlím, pročítám, co mohu, protože jsem fakt ještě blbá puboška. Ale chtěla jsem říct, mamka opravdu nemůže za to, že jsem otěhotněla, ona s P. v posteli nebyla. Mamka samozřejmě věděla, že mám přítele a asi i věřila, že nejsem blbka a že se budu chránit. My používali kondom, ale přítel pak nechtěl a já zkoušela plodné, neplodné dny plus přerušovaná soulož, no, jo, blbka :)

Další věc jsem chtěla, samozřejmě nepočítám s tím, že mamka by šla na MD, jsem všechno, jen ne sobeček, který hází zodpovědnost na druhé, to by mne hamba fackovala. Samozřejmě se strašně bojím toho, že péči o prcka nedám, ale snad P. pomůže, já nevím, připadá mi, že to vzal skvěle. Asi je to i tím, že sám je z 5-ti dětí (2 v adopci). Mám strach jako nikdy jindy, fakt se strašně bojím, nevím, co bude, ale tak snad to půjde, ne? Já nevím, mám strach :( Ale mám ještě dost týdnů na to se připravit, ne? :)

tak velká gratulace .. a připrav se,končí ti dětství a začíná tvrdá realita :mrgreen: ale někdy je to krásné.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
19.10.11 11:55

odkud jsi? měla bych pro tebe kamarádku, se stejným problémem, pokud jsi z Prahy :think: …dnes jsem se to dozvěděla, je teda už v 8. měsíci a je jí 17..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
19.10.11 14:45

tak myslím že to dopadlo docela dobře ne? se mnou táta nemluvil asi do pátého měsíce vůbec trvalo mu než rozdýchal že jeho hodná holčička je těhotná a pak nedal na malou dopustit! Škola se snad dá zvládnout individuálně,nevím já jsem dodělávala dálkově až za dýl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí