Riziko nákazy listeriozy

Anonymní
16.10.11 12:56

Riziko nákazy listeriozy

Jsem nejspíš typická hysterická těhule a každou chvíli něco řeším. Jsem v sedmém měsíci. Mám velký strach z listeriozy a proto se vyhýbám potravinám, které jsou v tomto směru rizikové.
Ale obalovala jsem syrové maso jako řízek (králika) a měla jsem na ruce záděr. A nyní jsem se dočetla, že se dá listeriozou nakazit i přes porušenou pokožku.
Už ve mě zas hlodá červík nejistoty. Co myslíte je pravděpodobné, že bych se mohla nakazit? Hned po obalovaní jsem si důkladně omyla ruce a ještě přetřela antibakteriálním gelem.
Děkuju za vaše názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9217
16.10.11 13:19

Podla mna je nakaza takymto sposobom velmi vynimocna,a navyse aj tvoje telo ma obranne latky, fakt sa tymto netrap, ten stres je pre teba daleko horsi..pekny zvysok tehulkovania

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
16.10.11 13:42

Já bych to taky neřešila. Zdá se mi to dost nepravděpodobný. Já jsem v těhotenství snědla tatarák a taky se nic nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
16.10.11 14:33

no je to trošku hysterické, ale proč se nezeptat :hug:
přeju ať je to v pohodě, věř, že jsou těhule, co to neřeší téměř vůbec (třeba já)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
16.10.11 14:41

Taky bys mohla dostat tasemnici, svalovce a asi jeste dalsich dvacet nepravdepodobnych nakaz. Ale ne ted vazne, zbytecne se strachujes, to by v tom mase ty bakterie museli byt a maso prochazi veterinarni kontrolou a testy nez jde do prodeje, vetsi pravdepodobnost je ze to chytnes nekde na chalupe kde jsou mysi nez z masa. Jestli jsi si ranu potom vydesinfikovala nemas se ceho bat, mas prece i nejakou imunitu, ta to zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
16.10.11 14:59

tak nevím zda si dělá zakladatelka srandu nebo to myslí vážně :mrgreen: :mrgreen: tohle je trošku moc… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: asi bych takhle nehysterčila..neřeknu kdyby snědla půl kg tataráku ale že se dotkla masa a měla záděru ..no nevim… moc se sleduješ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
11.2.15 20:36

Listerioza v čokoládových bonbonech?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, zda je možné dostat listeriozu z plněných čokoládových pralinek (ne alkoholem, ale různými krémy)… Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
13.3.16 17:10

Nechci vyšilovat, jen se preventivně ptám. :-) Krájela jsem hovězí zadní maso do omáčky, vše jsem uklidila, umyla a nechala na stole pouze nůž od masa. Hned nato jsem krájela mrkev a samozřejmě nožem od masa a jedno kolečko mrkve jsem snědla. Co teď? Těhotná nejsem, takže je to teď o tom, jak to tělo pobere. Jaká je pravděpodobnost nakázy? Dá se to ještě nějak „zachránit“ Btw tatarák jím běžně, ale ze svíčkové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.3.16 18:12

@Lavergne Netěhotná bych se nebála vůbec, pravděpodobnost nákazy je malá a pravděpodobnost komplikací v případě nákazy taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí