Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podla mna je nakaza takymto sposobom velmi vynimocna,a navyse aj tvoje telo ma obranne latky, fakt sa tymto netrap, ten stres je pre teba daleko horsi..pekny zvysok tehulkovania
Já bych to taky neřešila. Zdá se mi to dost nepravděpodobný. Já jsem v těhotenství snědla tatarák a taky se nic nestalo…
no je to trošku hysterické, ale proč se nezeptat ![]()
přeju ať je to v pohodě, věř, že jsou těhule, co to neřeší téměř vůbec (třeba já)
Taky bys mohla dostat tasemnici, svalovce a asi jeste dalsich dvacet nepravdepodobnych nakaz. Ale ne ted vazne, zbytecne se strachujes, to by v tom mase ty bakterie museli byt a maso prochazi veterinarni kontrolou a testy nez jde do prodeje, vetsi pravdepodobnost je ze to chytnes nekde na chalupe kde jsou mysi nez z masa. Jestli jsi si ranu potom vydesinfikovala nemas se ceho bat, mas prece i nejakou imunitu, ta to zvladne.
tak nevím zda si dělá zakladatelka srandu nebo to myslí vážně
tohle je trošku moc…
asi bych takhle nehysterčila..neřeknu kdyby snědla půl kg tataráku ale že se dotkla masa a měla záděru ..no nevim… moc se sleduješ..
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, zda je možné dostat listeriozu z plněných čokoládových pralinek (ne alkoholem, ale různými krémy)… Díky moc
Nechci vyšilovat, jen se preventivně ptám.
Krájela jsem hovězí zadní maso do omáčky, vše jsem uklidila, umyla a nechala na stole pouze nůž od masa. Hned nato jsem krájela mrkev a samozřejmě nožem od masa a jedno kolečko mrkve jsem snědla. Co teď? Těhotná nejsem, takže je to teď o tom, jak to tělo pobere. Jaká je pravděpodobnost nakázy? Dá se to ještě nějak „zachránit“ Btw tatarák jím běžně, ale ze svíčkové…
@Lavergne Netěhotná bych se nebála vůbec, pravděpodobnost nákazy je malá a pravděpodobnost komplikací v případě nákazy taky.
Jsem nejspíš typická hysterická těhule a každou chvíli něco řeším. Jsem v sedmém měsíci. Mám velký strach z listeriozy a proto se vyhýbám potravinám, které jsou v tomto směru rizikové.
Ale obalovala jsem syrové maso jako řízek (králika) a měla jsem na ruce záděr. A nyní jsem se dočetla, že se dá listeriozou nakazit i přes porušenou pokožku.
Už ve mě zas hlodá červík nejistoty. Co myslíte je pravděpodobné, že bych se mohla nakazit? Hned po obalovaní jsem si důkladně omyla ruce a ještě přetřela antibakteriálním gelem.
Děkuju za vaše názory.