Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji pěkný večer.
Chtěla jsem se zeptat, jestli s tímto máte některá zkušenosti a zda mi někdo poradí? Čekám už druhé miminko, termín mám za pár dní a začalo mě trápit bříško. Někdy mi ztvrdne břicho až moc,bolí mě jak bříško tak i záda a trvá to i několik minut než to zase přejde. Bolí to jen třeba 2× za den, tak ale poslíčci nevypadají, ne?
Děkuji za odpovědi
Ahojky, je to tvrdnutí asi jak píšeš, činnost dělohy, připravující se na porod.. Takže to na poslíčky asi i vypadá..
já měla křížové bolesti, křeče jak při MS, že jsem fakt musela i do kolen…
Aho, mě taky pobolívalo břicho tvrdlo a bolelo no a druhej den se mi narodil malej:) Já bych to taky viděla na přípravu na porod
tak držím palce.
Ahoj já mám úplně to samé-tvrdnutí bříška,bolet jak při MS a jde to až do zad.Trvá to vždy tak 2 až 5 min ,třeba tak 3X za den.No a už to trvá tak cca 2 týdny
Jsem ted 37+5. Tak uvidím kdy porodím:-) Myslím,že poslíčkové to jsou. ![]()
Děkuju za odpovědi. U prvního dítka jsem žádné poslíčky neměla,praskla mi voda už ve 37.týdnu, tak jsem teď znejistěla. Snad brzy porodím
![]()
Ahojky,
já jsem měla včera večer tvrdnutí bříška přesně každých 10 minut a takhle asi hodinu a půl, než jsem šla spát, tak jsem si říkala, že se to třeba rozjíždí vzhledem k tomu, že mám v pátek termín, ale dnes zase zatím nic a cítím se fajn.. tak nevim
Máte s tím prosím nějaká zkušenosti, aby to bylo tzakhle pravidelně a pak z toho nic nebylo??
ahoj, tak na mě včera dr. při kontrole vybafl, že mám dost tvrdou dělohu a jestli mi netvrdne břicho
jenže já nevím, co si pod pojmem „tvrdnutí břicha“ mám představit ![]()
vystrašil mě, že to není dobře a že jestli to nepřejde, budu muset do nemocnice ![]()
jsem teprve 24+0 ![]()
Moonkie píše:
Ahojky,
já jsem měla včera večer tvrdnutí bříška přesně každých 10 minut a takhle asi hodinu a půl, než jsem šla spát, tak jsem si říkala, že se to třeba rozjíždí vzhledem k tomu, že mám v pátek termín, ale dnes zase zatím nic a cítím se fajn.. tak nevimMáte s tím prosím nějaká zkušenosti, aby to bylo tzakhle pravidelně a pak z toho nic nebylo??
Ahoj před časem jsem psala (o pár řádku víš) no a těhu jsem vydržela až do 39+4 a pak jsem rodila:-)Tak že ano měla jsem poslíčky pravidelně od toho 37 týdne a porodila jsem skoro až v termínu ![]()
Michaela 27 píše:Moonkie píše:Ahoj před časem jsem psala (o pár řádku víš) no a těhu jsem vydržela až do 39+4 a pak jsem rodila:-)Tak že ano měla jsem poslíčky pravidelně od toho 37 týdne a porodila jsem skoro až v termínu
Ahojky,
já jsem měla včera večer tvrdnutí bříška přesně každých 10 minut a takhle asi hodinu a půl, než jsem šla spát, tak jsem si říkala, že se to třeba rozjíždí vzhledem k tomu, že mám v pátek termín, ale dnes zase zatím nic a cítím se fajn.. tak nevimMáte s tím prosím nějaká zkušenosti, aby to bylo tzakhle pravidelně a pak z toho nic nebylo??
ahojky, já sem taky měla poslíčky od 37 týdne a rodila sem po termínu ![]()