Výměna OP, určení o otcovství po porodu?

Anonymní
15.10.11 15:20

poraďte

Ahoj,mám takový problém. Musela sem si dát zařídit novou občanku,kvůli trvalému bydlišti jenže ta bude hotová až 16.11 a já mám termín porodu 17.11.Vypadá to,že nestihneme zařídit určení o otcovství.Jde to udělat i po porodu?nebo pokud si to nezařídim před porodem,otec dítěte nebude v rodném listě? Poraďte prosím,jsem z toho zoufalá :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
budulinek2011
15.10.11 15:25

Mě vzdy udělali obcanu na vyčkaní.. :-/ teda kdyz jsem ji potřebovala nutne.. Jednou kdyz mi bylo 18 a pak jsem ji stratila znovu a nemela jsem si jak vybrat porodne.. Takže taky jsem ji měla hned hotovou.

• Citovat
  • Upravit
31744
15.10.11 15:25

Otce můžeš nechat vepsat kdykoliv :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.10.11 15:26

ahoj, určitě to jde dopsat i po porodu, zajdete si na matriku a tam necháte dítěti zapsat do RL otce a případně i otcovo příjmení, nevím jak na tom teď budu, takže to asi taky nechám až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
15.10.11 15:27

oni ti nedali žádný papír který bude po dobu platit jako OP?
stejně musíš na matriku a tam záznam o tobě mít budou tak si myslím, že to nebude problém, jinak pokud nebudeš mít potvrzení o otcovství tak dostane tvoje příjmení a po porodu si můžeš oběhnout změnu příjmení dítěte ale mám pocit, že potom už je to složitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
15.10.11 15:46

Není to složitější, lze to udělat v pohodě až po porodu a pokud se u vás vyzvedává rodný list dítka osobně, tak mi to přijde dokonce jednodušší - je to všechno v rámci jedné návštěvy matriky :-)

Na druhou stranu, to že máš OP s ustřiženým rohem a lístečkem o novém trvalém pobytu neznamená, že ta občanka neplatí, takže to klidně můžeš vyřídit i s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
15.10.11 15:48
sikinka16 píše:
Mě vzdy udělali obcanu na vyčkaní.. :-/ teda kdyz jsem ji potřebovala nutne.. Jednou kdyz mi bylo 18 a pak jsem ji stratila znovu a nemela jsem si jak vybrat porodne.. Takže taky jsem ji měla hned hotovou.

To už teď nejde, aktuální OP dělá centrála a ne jednotlivé pobočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
15.10.11 15:49
Je
j.a.n.i1 píše:
sikinka16 píše:
Je to pul roku zpet tak to byla rychla změna :-/
To už teď nejde, aktuální OP dělá centrála a ne jednotlivé pobočky.
  • Citovat
  • Upravit
1702
15.10.11 16:29
Anonymní píše:
Ahoj,mám takový problém. Musela sem si dát zařídit novou občanku,kvůli trvalému bydlišti jenže ta bude hotová až 16.11 a já mám termín porodu 17.11.Vypadá to,že nestihneme zařídit určení o otcovství.Jde to udělat i po porodu?nebo pokud si to nezařídim před porodem,otec dítěte nebude v rodném listě? Poraďte prosím,jsem z toho zoufalá :cry:

Nebud zoufala. Otec v rodnem liste nebude, ale jednoduse muzete potom zajit na matriku a otce do RL nechat zapsat. Akorat uz si nepamatuju, jestli je tam nejaky poplatek, protoze budou vlastne vystavovat RL novy :think: Ja to taky nemela vyrizeny a katastrofa to nebyla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.10.11 16:31

Dělala jsem si novou OP letos v létě a normálně mi nechali tu starou s ustřiženým rohem a k tomu dali papír s vyznačenou změnou. Nikdo tě nemůže nechat bez dokladu, tak to neřeš a běž vyřídit otcovství s tím, co ti nechali. Nebo si vezmi pas, pokud ho máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.11.13 12:06

Taky mam dotazek. Papir o urceni otcovstvi jsem si byla s pritelem vyridit asi pred 2ma mesici. Ale ted jsem si byla zazadat o zmenu trvaleho bydliste a novou obcanku. Bude problem s tim, kdyz pujdu na matriku nahlasit tu zmenu trvaleho bydliste? Pujde to nejak prepsat v tom listu o urceni otcovstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 12:06

@Macinka87 v klidu tam zajdi, přepíšou to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.11.13 12:12

Buď klidu, řešili jsme něco podobného kdy tatínek neměl platnou OP (toho si ani nikdo nevšiml) a vůbec RL. Obě dvě věci se dají vyřídil na matrice, kdy si vaše potřebné údaje jen vytáhnou z PC. Jinak se vše dá dodělat dodatečně a poplatek za nový RL je 100,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.11.13 12:16

Dekuju, dobre. Zajdu si tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.11.13 12:20

Já jsem kvůli tomu taky nervačila, nechtěla jsem aby malá měla příjmení po mě. Ale je to vážně jenom na domluvě na matrice. Určitě vyjdou vstříc! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí