Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
ve čtvrtek jsem byla u své doktorky, která mi udělala vnitřní ultrazvuk a potvrdila mi těhotenství odpovídající 6. týdnu. Srdíčko bylo vidět, všechno vypadalo normálně a v pořádku. Objednala mě na pondělí na krev.
Upozornila jsem ji, že v ten čtvrtek ráno jsem začala trochu špinit (hnědý výtok), ale říkala, že to nejspíš nic nebude.
V pátek se výtok již stupňoval a přidaly se bolesti v podbřišku a dnes to stále trvá. Bolesti jsou chvílem velké a krev již není tmavě hnědá, ale jako při menstruaci. Nekrvácím ale moc.
Uvažuju, jestli zajet na pohotovost nebo počkat do pondělka a jít ke své dr. Co jsem tak četla, tak v tomto stádiu se stejně nic moc dělat nedá…
![]()
Jela bych na pohotovost, v ranných stádiích těhu ej tohle bohužel časté, někdy to neznamená nic vážného a stačí třeba jen klidový režim apod, ale někdy se může jednat o potrat a to je lepší zkontrolovat.
Tak bych radši jela.
moc přeju aby to dobře dopadlo ![]()
Tak jsem uz potratila. Vysla sliznice a pak vajicko. Od bolesti se mi ulevilo. Staci kdyz zajdu az v pondeli ke sve dr?
Někde tě vezmou na revizi automaticky, na osvícenějších pracovištších zkontrolují na UZ dělohu a sliznici a podle toho tě vezmou na revizi nebo pošlou domu.
Pavli-na píše:
Tak jsem uz potratila. Vysla sliznice a pak vajicko. Od bolesti se mi ulevilo. Staci kdyz zajdu az v pondeli ke sve dr?
a myslis, ze mam jet na pohotovost nebo to pocka do pondelka? nikam se mi nechce… ale radsi asi mam jet ze?
Nedá se říct jednoznačně zda jet. Většina ranných potratů se odehraje jako silnější MS a pokud žena nevěděla, že byla těhu, nebo nikam nejela, nic se nestane. Na druhou stranu pokud nastal ten méně častý případ a v děloze zůstaly nějaké zbytky embrya, mohla bys dostat zánět, revizi by provedli okamžitě + bys měla dostat atb. Zánět může způsobit srůsty a další komplikace, ale revize může být taky riziková - hlavně když vyškrábnou víc sliznice nebo i poraní sval dělohy + pooperační komplikace. Je to na tobě. Jestli ti nic neni, mohlo by to počkat. Nevím, jak osvícení lékaři jsou u vás a zda umí nejprve změřit a vyšetřit dělohu UZ, zda je revize nutná.
Pavlín-a píše:
a myslis, ze mam jet na pohotovost nebo to pocka do pondelka? nikam se mi nechce… ale radsi asi mam jet ze?
ahojky,už jsi jela? jsem na tom stejně, tak dej pak vědět co řekli tobě. Mě chtěj vidět v pondělí a mám napsanej ascorutin. Prej není nic ztraceno. Vzali mi krev a zkontrolovali zda roste. U mě vidět mimi zatim není, tak snad u nás i u vás bude vše ok. Prý můžeme krvácet či špinit v prvním trimestru v době kdy máš mít ms. Ale napsali mi diagnoza… hrozící potrat. Tak trnu taky. Ale… to zvládneme. Písni jak jsi dopadla.
ty bláho, ted jsem to dočetla celý, nemůžeš mít jistotu, že jsi potratila. nebo jo?
ahoj holky ja nasla na testu // ve ctvrtek odpoledne ale dneska me silene boli podbrisek tak mam taky obavy ze mimi odejde neb jsme dost hodne nachcipana:(a to jsme se snazili15mesicu ted muzu jen doufat ze mimi se udrzi k dr jsme objednana az na str ale ani nevim zda tam mimi bude videt
doxi ono pobolívání v podbřišku je normální, stejná bolest jako při ms
poprve se mi asi prispevek nepridal, tak to zkusim znovu. Jsem v nemocnici po zakroku. Prijali me hned a o pul 9 jsem sla na sal. V 9 bylo po vsem. Mela jsem jistotu, ze jsem potratila, protoze odeslo i vajicko. Dle dr odeslo skoro vse, ale radeji chtel revizi, aby byla jistota, ze tam nic nezustane. Neprotestovala jsem, on je doktor… Jsem jeste oblbla z narkozy a pisu z mobilu, tak se omlouvam za preklepy.
pavli to je mi moc lito ale urcite se po zotaveni opet brzo zadari…
u me ta bolest je jako pri ms a dnes jsme si udelala ten test digital blue a ten mi kazal ze jsem pocala 2-3tyden tak dle dr by to pry melo byt 4-5tyden tak ve str uvidime