Bolesti zad, hrudní páteř - 28tt

239
15.10.11 19:57

Bolesti zad - prosím o radu!

Ahojky, nevíte některá nějakou radu na bolesti zad?Jsem ve 28tt a děsně mě začaly bolet záda v oblasti hrudní páteře, hlavně mezi lopatkama. :-( Nejvíc, když sedim nebo ležim. Při chůzi to je celkem dobrý, ale pořád se procházet taky nemůžu :wink: cvičení na míči mi nepomáhá a ani nahřát se ve vaně už nezabírá. Úplně se hrozim, co bude dál, až mi břicho ještě víc naroste :-? Díky za každou radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
15.10.11 20:27

Těhotenská masáž?? Chodila jsem a dost mi pomohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.11 21:01

Myslim, že to je tlak vnitřních orgánů na páteř. Honili mě po vyšetřeních (ještě dávno před těhu) a nakonec nějaký osvícený doktor zjistil, že mám velmi úzký prostor v hrudníku a hrudník „dlouhý“ až do pasu a proto když se víc najím nebo špatně vyprázdním, tlačí se mi orgány vzhůru a utlačují nervy na páteři. Léky nezabírají, jen se nahřát, zacvičit si, dojít si na velkou a jíst pravidelně a malé porce a hodně pít. Dodržuju to už pár let a mám celkem klid. V těhu to bylo díky pohybu, kvalitní židli v práci a že jsem věděla, jak na to, docela dobrý. Ale přesně jak píšeš, hrudní páteř, hlavně mezi lopatkama, tupá intenzivní bolest. A vždy, když se útroby jakkoli zmáčkly. Pokud se ti uvolní žebra, jak se těhu zvětšuje, mohlo by to ustoupit. Mě nepovolila a ke konci to byl mazec, i mi poslední dvě žebra týden před porodem přeskočila.

• Citovat
  • Upravit
239
19.10.11 10:34

Trpim jak pes :-( už pár dní mi to povolilo jen při procházení se venku. Na pár minut mi pomáhá, když si dám horkou vanu a pak mě manžel namaže nějakým chladícím gelem, ale do 15min je to zpět. Gyndař mi řekl, že bych už spíš měla ležet a odpočívat a ne pořád někde trajdat…haha, vtipálek, když nevydržim v žádný poloze. Teď zjišťuju, jestli někde v okolí nabízí tu těhotenskou masáž, ale zatim jsem na nic nenarazila. V Praze je toho mraky, ale tady na západě asi moc ne, snad na něco narazim! :wink: Jinak díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí