Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a prosím dotaz, vím, že teď nesmím hermelím, listerie asi? Ale tyto bakterie likviduje tepelná úprava, kdybych ho dala zapéct, to by se mělo zlikvidovat, ne? Nebo je tam jiný důvod, proč se ten hermelín nesmí? (kvasinky a tak?) Mám na něj nepředstavitelnou chuť ![]()
No zakladatelko jsem ráda že si se ukázala a vyvrátila že to byla jen kachna.Tak teď nám třeba napiš kdy jdeš na první kontrolu?a přítel bude jezdit do zahraničí i nadále?
Ráchelko,myslím, že to dopadlo, jak nelíp mohlo
Reakce přítele, i mamka se s tím srovná..To potřebuje určitý čas.
Nebude to lehké, ale věřím, že to zvládneš..Nejsi první ani poslední, které se to stalo ![]()
Některé střední školy umožňují studovat podle individuálního plánu, někde tolerují i přechodně dítě ve škole - to za nejlepší nápad nepovažuju, měla jsem taky těhotnou spolužačku..Někdy se prostě stalo, že jí neměl dítě doma kdo pohlídat(rodiče z obou stran pracovali, partner taky, někdo tu rodinu živit musí a ona musela na písemku, zase vše jí taky neodpustili).Tak se nedalo nic dělat. Dítě jsme hlídali my ve třídě..Ale jednak to narušovalo režim třídy a taky, dítě bylo unavené, místo aby spalo doma nebo na procházce v kočárku, tak bylo nuceno být ve třídě..
Určitě to ale nějak společnými silami zvládnete..Když se chce, jde všechno ![]()
Ráchelka píše:
Jo a prosím dotaz, vím, že teď nesmím hermelím, listerie asi? Ale tyto bakterie likviduje tepelná úprava, kdybych ho dala zapéct, to by se mělo zlikvidovat, ne? Nebo je tam jiný důvod, proč se ten hermelín nesmí? (kvasinky a tak?) Mám na něj nepředstavitelnou chuť
Já se přiznám, že se listeria až tak nebojím..Hermelín i rybí salát jsem v těhotenství jedla.
Jez na co máš chuť, hlavně v rozumném množství..
Bajča píše:
no já nevím ale podle toho že se zakladatelka nehlásí si myslím že je to možná zas ta samá osoba která tu píše pořád to samé pod jiným nickem.já se jí teda na něco ptala a neodpověděla.ale zeptala bych se pisatelky která tu psala nikdy bych dceři nedovolila jít na potrat tak to ani kdyby sama dcera dítě nechtěla?To je taky trošku divné ne?a taky nesouhlasím že ten kdo prodělá interupci pak má problémy otěhotnět.jelikož jsem si tím taky prošla ptala jsem se mnoha doktorů zda jsou taková rizika a každý razantně řekl že ne tak tu nehlásejte nesmysly.s otěhotněním jsem pak problémy teda vůbec neměla,spíš naopak,jsem plodná až až
Zvláštní, že máš napsáno pod metříkem , že po 3 nezdařených těhu to vypadá konečně nadějně?
Žeby se dr.spletl?
Ráchel,tobě přeji pohodové těhu, určitě zatím choď do školy, tento ročník bys ještě měla zvládnout a pak uvidíš, ne? A k tomu jídlu, asi bych to nějak moc neřešila, já taky jedla skoro všechno.
Zakladatelko, je super, jak to přítel vzal (ta první reakce byla určitě z šoku). A mamča to překousne. Nakonec bude ráda za krásné vnoučátko.
Ty se neboj. Ono je úplně jedno, jestli je ti šestnáct nebo třicet. Každá máma má strach, jak to bude zvládat. Je to něco nového a můžu ti říct, že leckterá šestnácka může některé třicítky strčit do kapsy (co se rodičovství týče).
A hermelínu se taky neboj
. Já ho u obou těhotenství žrala jako utržená ze řetězu a všechno bylo v pořádku. Na nic se neohlížej a dlabej, na co budeš mít chuť.
Nedávno jsem četla, že mamina má chuť na omítku
. Tak když doma neokoušeš nábytek, myslím, že můžeš jít cokoliv ![]()
A přeji hodně štěstí ![]()
Tak, ve čtvrtek jdu na kontrolu, prý HIV, syfilis, krevní skupina, RH faktor? To je asi všechno. Prý se to dělá automaticky.
No, se školou, dělám gymnázium, tak snad nebude problém v individuálu, jsem tam za dobrou studentku, HAHAHA
tak snad i toto pochopí ![]()
No a k dotazu, takže fakt je ten hermelín jen kvůli listeriose? Nemusím se bát? Tak to se naň asi vrhnu, když ho dám rozpéct, nemělo by to nijak škodit, že?
A s basketem jsem dnes skončila…
Neboj se ![]()
Udělej si ho, jak na něj máš chuť..
Gymnázium, tam bych viděla problém trochu v tom, že to nutně chce i VŠ, protože gymnázium bez dalšího studia je to nejhorší, co může být..
Tak pomoc budeš potřebovat dlouhodobou..Ale VŠ jde udělat dálkově.
Ta omítka je úžasná
a nábytek, no, zatím nehlodám
tak dík moc, hermelín si dám ![]()
jančik nevím kam si tím dotazem směřovala.jako že jsem už 3× potratila?ano,ale rozhodně to nepřipisuji mé dávné miniinterupci ještě když jsem pak měla normálně dceru takže jsi trošku mimo a dej už s tím pokoj,nikoho to nezajímá
Jana206 píše:
Neboj se
Udělej si ho, jak na něj máš chuť..
Gymnázium, tam bych viděla problém trochu v tom, že to nutně chce i VŠ, protože gymnázium bez dalšího studia je to nejhorší, co může být..
Tak pomoc budeš potřebovat dlouhodobou..Ale VŠ jde udělat dálkově.
Já vím, já vím. Nějak se automaticky předpokládalo, že půjdu na VŠ, chtěla jsem studovat speciální pedagogiku, tak třeba pak něco vyjde dálkově, ale to je hudba daleké budoucnosti, pak budem třeba chodit s prckem do školy oba ![]()
Holky a prosím, prosím, nehádejte se tu. Jsem přecitlivělá a fakt tady bulím
Ne, není to zbytečné kvůli mému dotazu do sebe rýt? Vždyť za toto fakt nestojím ![]()
já jsem taky přecitlivělá a mám na to právo
a taky do mě nějaké rýpalky rýpou ![]()