Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kaciiisek0005 píše:
V 7 měsíci asi těžko půjdu na potrat…
jak se na mimčo s přítelem chystáte? Už ses s tím vyrovnala?
No jak se to vezme… zatím to jsou ještě pořád smíšený pocity, ale přítel se strašně těší a já v podstatě taky, i když mám z toho všeho spíš trochu strach…
Tak moc držím palce ať to dopadne dobře. A co rodiče jak to přijali?
Moje tchyně nepoznala v 7 měsícic těhotenství, že je těhotná a ja kdybych nevěděla, že jsem těhotná, tak to s prominutím taky nepoznam…později už ano to je jasný …mam 3 děti a 2 dítě mě nekopalo jen spinkalo a občas štouchlo což bylo zanedbatelné, takže si myslím případ od případu
![]()
@kaciiisek0005 píše:
No jak se to vezme… zatím to jsou ještě pořád smíšený pocity, ale přítel se strašně těší a já v podstatě taky, i když mám z toho všeho spíš trochu strach…
strach je přirozenej a určitě nastanou chvíle, že budeš unavená, vyčerpana, budeš mit pocit, že žiješ život dítěte a ne ten svůj, ale o tom to je hlavně se drž nezoufej vše má svoje řešení…ja otěhotněla teda v 17 a taky jsem to zvladla sice bez podpory kohokoli všechno se sypalo, ale syn je dnes slušný a moc chytrý kluk je mu 11 mě bude 30 a je to fajn…uvidíš bude to dobrý, a pokud budeš chtít tak budeš dobrá máma i v 16… ![]()
@sunnyho.motylek píše:
Je to individuální, zase nemužeš psát, že jí to zničí život a všem okolo…Nikdy nevíš..Proč by kdyby si dítě nechala a vychovála mu výčitala, zkažený život, každá matka kromě teda těch sviní co sou bohužel, každá milujeme své dítě nadevše…Píšeš jí to moc negativně. Nikdy nevíš jak situace dopadne a jaká bude máma, jak bude reagovat okolí až se malé narodí..taky nesouhlasím s tím aby, dítě mělo dítě, ale když už se stane. Třeba zakladatelka lže, ale co když ne? Tohle rozhodně nejsou slova podpory-.A proč jsi vubec anonimní?
moje slova každej ví, a ani neočekáva od 16 ti leté holčiny, že bude mít rozum jako 30 ka, ale na všechno musí přijít sama a máma muže být superní jenže v 16 ti si člověk myslí, že všecko zvladne, že nebude potřebovat pomoc, taky jsem byla njevyzrálá, ale šla jsem do toho každej kroutil hlavou žadna podpora ze strany rodiny a ani přítele a dnes se na tom směju jak jsem byla naivní a hloupá, ale vždy byl syn čistý, najezený, pomazlený a trochu víc uřvany, ale můj chlapeček ![]()
Ahojky holky,
otehotnela jsem v 16letech a v unoru 2013 mi bylo 17let. já a muj přítel(24)jsme si miminko plánovaly moc brzo a mimčo se nam povedlo.jsem bez podpory rodiču, ale i tak to chci neják z přátelem zvladnout. přítel si našel práci a chce nas zabezpečit a postarat se o nás. školu mužu přerušit na 2 roky..prosím o radu když jsem byla u me gynekoložky našla mi neco v cytologii a chce mi předepsat recpt nwm co tam našla to se dozvím až 22.2 2013.prosím o radu dříve jestli nemáte zkušenosti z špatnou cytlogii a jestli to nemuže ohrozit prcka když jsem v 8tt+5dní dekuji
@elinkab píše:
Ahojky holky,
otehotnela jsem v 16letech a v unoru 2013 mi bylo 17let. já a muj přítel(24)jsme si miminko plánovaly moc brzo a mimčo se nam povedlo.jsem bez podpory rodiču, ale i tak to chci neják z přátelem zvladnout. přítel si našel práci a chce nas zabezpečit a postarat se o nás. školu mužu přerušit na 2 roky..prosím o radu když jsem byla u me gynekoložky našla mi neco v cytologii a chce mi předepsat recpt nwm co tam našla to se dozvím až 22.2 2013.prosím o radu dříve jestli nemáte zkušenosti z špatnou cytlogii a jestli to nemuže ohrozit prcka když jsem v 8tt+5dní dekuji
Ahojky, nevím co to může být, ale kdyby to bylo něco akutního nebo něco co ohrožuje miminko, určitě by si tě objednal hned ![]()
@elinkab píše:
Ahojky holky,
Co ti našli ti tu asi žádná nepovíme, nejsme doktorky..ale mohli tam najít nějakou breberu a dá ti třeba nějaký globule, aby se tam třeba nerozvinul další problém
neboj se toho, pokud by to bylo něco vážnějšího, tak by tě hnali na gyndu hned ![]()
Moc dekuju ted už jsem klidnější moc dekuju..písnu sem až v pátek až mi dají vedet..možná třeba jen nejáky zanet a proto mi chtej předepsat recept že by antibiotika,.dekuju moooc ![]()
Moooc dekuju..mám docela strahc ale určite co mi chtej předepsat to tak vážny nebude..nechcic kvuli tomu pak přerušovat tehotenství..asik bych to psychicky nezvladla
dekuju ozvu se až v pátek jak mi dají vedet
@elinkab píše:
Moooc dekuju..mám docela strahc ale určite co mi chtej předepsat to tak vážny nebude..nechcic kvuli tomu pak přerušovat tehotenství..asik bych to psychicky nezvladla![]()
dekuju ozvu se až v pátek jak mi dají vedet
Držím palečky, ale určitě se neboj! ![]()
Vy jste takhle brzy plánovali dítě??? ![]()
V tom případě držím palce, ať te přítel neopustí, jako většinu takto mladých maminek…diskuzí na toto téma je tu plno…jinak bys to bez podpory rodiny měla tedy extra těžké ![]()
O dodělání školy a shánění práce bez praxe a už s dítětem ani nemluvím.
Každý strůjcem svého štěstí, ale dobrovolně si takto komplikovat život, když šlo pár let počkat a měla bys i nárok na mateřskou… ![]()
Zakladatelko, vím že ti to určitě přijde jako dost velký rozdíl ale já otěhotněla měsíc po svých 19tinách. ALE poněvadž jsem na zakladce měla obrovske zdravotní problémi a hodně dlouho sem byla v rekonvalescenci tak sem si študování posunula o 2roky..Takže nedodělaná střední, žádný příjem(pouze od partnera a podpory rodičů).Ještě k tomu všemu, mám malou přez prášky a poněvadž sem první 3 měsíce neměla absolutně žádné příznaky i menstruaci jsem měla(sice slabou ale měla) tak jsem to zjistila na začátku 13týdne. Měla jsem stejné pocity jako ty..přítel mě zabije, rodina na mě zanevře, mama mě přetrhne a já zustanu sama..A ejhle,..i přes moje hororový představy sem zatla zuby. Ukázala fotku a vše vysvětlila. Jak vidíš nikdo mě nezabil..první 2měsíce od zjištění bylo vše dost rozpačité (Já nevěděla jestli sem na dítě připravená, přítel jestli už chce být táta a jestli se mimi uživý, a naši že nemám dodělanou školu) Uběhl čas a přítel i rodina se vystřídaly u UTZ a já začla cítit první pohyby..A dnes? jsem ve 33tt na maličkou Šárku se těším jako na nic na světě, přítelovi musim hlasit kdykoliv se pohned aby mi mohl dat ruku na bříško a citit našeho drobečka, a rodina? Furt mi říkají už aby byla venku! Nic není jednoduché, ale nikdy nic není tak hrozného aby se to nějak nevyjasnilo =) Držím ti palce at vše dopadne jak má =)
![]()
V 7 měsíci asi těžko půjdu na potrat…