Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já vám taky napíšu svůj názor. Otěhotněla jsem v 16ti, zrovna jsem nastoupila na učňák a tehdejší přítel o dítěti nechtěl ani slyšet. Přišla jsem na to náhodou u OG v 11tt a řekl mi, že mám dva dny na rozhodnutí, protože potom už mi přerušení nikdo neudělá. Máma (která byla taky těhotná) nechala rozhodnutí na mně a já byla rozhodnutá, že si „to“ nechám. Nakonec jsme si o tom promluvily a já se začala bát, že se „to“ nenarodí zdravé. Brala jsem antikoncepci, léky na alergie, astma atd. hodně jsem pila a kouřila. Nakonec jsem se teda rozhodla jít na přerušení a i přítel mě podpořil. Nebylo to nic příjemného a párkrát jsem si to vyčítala. Ale když se podívám zpětně, tak toho nelituji. Dodělala jsem učňák i maturitu a dokonce jsem šla na vysokou. Teď je mi 22, čekáme s přítelem chtěné mimčo a čeká nás svatba. Kdybych mohla vrátit čas, tak vám nepovím, jestli bych se rozhodla stejně nebo jinak. Jen bych chtěla říct, že to rozhodnutí není lehké a člověk nemůže říct-tohle je správné a tohle ne. Kdyby má dcera otěhotněla v 16ti, určitě bych nechala rozhodnutí jen na ni, protože i když jsem toho občas litovala, tak to bylo pouze moje rozhodnutí a to si myslím, že je u takovéhleho kroku pro člověka důležité.
Tak mě je 16 a jsem teď v 7. měsíci s přítelem bydlíme u mých rodičů,těhotenství si užívám a celá rodina se na miminko těší.přítel vydělává a já budu po porodu dostávat mateřskou, nelíbí se mi ty negativní názory co tady čtu! Vím že to nebude jednoduché, ale je takových mladých maminek, které to zvládají a zvládly a to byly třeba na dítko sami.Dyť miminko je zázrak jestli se narodí ve 30ti nebo v 16ti a hele aby jste věděly PRACHY VŽDYCKY BUDOU,ALE MY NEBUDEM!!!!!!a když člověk chce a snaží se tak jde všechno ja teda držím palečky ať je iminko zdravé
![]()
debbbie píše:
Tak mě je 16 a jsem teď v 7. měsíci s přítelem bydlíme u mých rodičů,těhotenství si užívám a celá rodina se na miminko těší.přítel vydělává a já budu po porodu dostávat mateřskou, nelíbí se mi ty negativní názory co tady čtu! Vím že to nebude jednoduché, ale je takových mladých maminek, které to zvládají a zvládly a to byly třeba na dítko sami.Dyť miminko je zázrak jestli se narodí ve 30ti nebo v 16ti a hele aby jste věděly PRACHY VŽDYCKY BUDOU,ALE MY NEBUDEM!!!!!!a když člověk chce a snaží se tak jde všechno ja teda držím palečky ať je iminko zdravé![]()
Naprosto souhlasím. Přeji vám všem krásný a spokojený život
a hlavně zdravé miminko ![]()
debbbie píše:
Tak mě je 16 a jsem teď v 7. měsíci s přítelem bydlíme u mých rodičů,těhotenství si užívám a celá rodina se na miminko těší.přítel vydělává a já budu po porodu dostávat mateřskou, nelíbí se mi ty negativní názory co tady čtu! Vím že to nebude jednoduché, ale je takových mladých maminek, které to zvládají a zvládly a to byly třeba na dítko sami.Dyť miminko je zázrak jestli se narodí ve 30ti nebo v 16ti a hele aby jste věděly PRACHY VŽDYCKY BUDOU,ALE MY NEBUDEM!!!!!!a když člověk chce a snaží se tak jde všechno ja teda držím palečky ať je iminko zdravé![]()
krásně napsané a moc přeju aby mimčo bylo zdravé a vše bylo tak jak má hodně štěstíčka!!! ![]()
Lépe bych to nenapsala
Taky jsem dceru měla v 17 letech a svět se nezbořil,ted mám druhé ve 30 letech,je to sice jiné ale stejně krásné. ![]()
Koukám, že nejsem jediná, proto bych se zde taky ráda svěřila a chtěla znát názory, popř. i rady ostatních…
I mě bylo minulý týden u mé gynekologožky oznámeno, že jsem těhotná a že to vypadá na 19 až 20 tt.Byla jsem zaskočená, protože jsem měla normálně pravidelnou menstruaci, a nic jsem na sobě nepoznala… Doktorka mi řekla, že se v tom ultrazvuku pořádně nevyzná, tak mě poslala jinam a to na genetiku…
Tam mi ale řekli, že odhad paní doktorky byl špatný, že už jsem ve 27 týdnu a že to bude holčička…
Je mi 16 let… V březnu mi bude 17 let, malá se má ale narodit o měsíc dřív… Za 2 měsíce mám jít rodit a můj otec o tom zatím neví. Matka chce abych tu malou dala hned jak se narodí k adopci, ani jí neviděla nic. Přítel je semnou a chce si malou nechat, slíbil, že se o nás postará… Naši nejsou rozvedený, ale už pár let nemám s otcem dobré vztahy a naši jsou taky zralý na rozvod, proto nemám odvahu na to mu to říct, a s mamkou pořád tajíme… Ta je proto, aby se to nedozvěděl vůbec a abych malou jen odrodila, ani jí neviděla, oni jí dali k adopci a já si šla vesele domů jakoby se nic nestalo…
Nevím co mám dělat… ![]()
@kaciiisek0005 píše:
Koukám, že nejsem jediná, proto bych se zde taky ráda svěřila a chtěla znát názory, popř. i rady ostatních…
I mě bylo minulý týden u mé gynekologožky oznámeno, že jsem těhotná a že to vypadá na 19 až 20 tt.Byla jsem zaskočená, protože jsem měla normálně pravidelnou menstruaci, a nic jsem na sobě nepoznala… Doktorka mi řekla, že se v tom ultrazvuku pořádně nevyzná, tak mě poslala jinam a to na genetiku…
Tam mi ale řekli, že odhad paní doktorky byl špatný, že už jsem ve 27 týdnu a že to bude holčička…
Je mi 16 let… V březnu mi bude 17 let, malá se má ale narodit o měsíc dřív… Za 2 měsíce mám jít rodit a můj otec o tom zatím neví. Matka chce abych tu malou dala hned jak se narodí k adopci, ani jí neviděla nic. Přítel je semnou a chce si malou nechat, slíbil, že se o nás postará… Naši nejsou rozvedený, ale už pár let nemám s otcem dobré vztahy a naši jsou taky zralý na rozvod, proto nemám odvahu na to mu to říct, a s mamkou pořád tajíme… Ta je proto, aby se to nedozvěděl vůbec a abych malou jen odrodila, ani jí neviděla, oni jí dali k adopci a já si šla vesele domů jakoby se nic nestalo…
Nevím co mám dělat…
Ahoj to co píšeš je tedy hodně silné..Jak jsi nemohla poznat, že jsi těhotná??To jsi necítila pohyby??Je to jen tvé rozhodnutí co s dcerkou budeš dělat..Je to težké bez pomoci mít v tvém věku dítě, ale jde to,.Je těžké radit…
@kaciiisek0005 píše:
Nevím co mám dělat…
Vesele domu aniž by o tom ěnco veděl??Určitě to nebude tak lehké jak si myslíš..Je to tvé dítě..Určitě na to přijde..
Vůbec nevím, co ti poradit, kolik je příteli? Má kde bydlet? Co vlastně chceš ty?
Kdybych do 27 týdne necítila ani jeden jedinej pohyb vážně bych uvažovala že je něco špatně ![]()
@wewa píše:
Kdybych do 27 týdne necítila ani jeden jedinej pohyb vážně bych uvažovala že je něco špatně
Ona něvěděla, že je těhotná…
A to nepozná že se jí něco divně mele v břiše? sorry ale tohle je vrchol
. Jinak je mi líto slečny, miminka i jejich rodičů.
@wewa píše:
A to nepozná že se jí něco divně mele v břiše? sorry ale tohle je vrchol. Jinak je mi líto slečny, miminka i jejich rodičů.
Já jsem pohyby cítila od 17 týdne, no a v 27týdnu sem myslela, že mě prokopne…
@wewa píše:
A to nepozná že se jí něco divně mele v břiše? sorry ale tohle je vrchol. Jinak je mi líto slečny, miminka i jejich rodičů.
přesně, co je to za blbost
mě je líto celého světa ![]()
Nevím od kdy jsem cítila přesně pohyby ale ve 27.týdnu už u mě probíhalo cvičme v rytme ![]()