Těhotná v 16-ti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5998
18.11.11 00:11

Tak já vám taky napíšu svůj názor. Otěhotněla jsem v 16ti, zrovna jsem nastoupila na učňák a tehdejší přítel o dítěti nechtěl ani slyšet. Přišla jsem na to náhodou u OG v 11tt a řekl mi, že mám dva dny na rozhodnutí, protože potom už mi přerušení nikdo neudělá. Máma (která byla taky těhotná) nechala rozhodnutí na mně a já byla rozhodnutá, že si „to“ nechám. Nakonec jsme si o tom promluvily a já se začala bát, že se „to“ nenarodí zdravé. Brala jsem antikoncepci, léky na alergie, astma atd. hodně jsem pila a kouřila. Nakonec jsem se teda rozhodla jít na přerušení a i přítel mě podpořil. Nebylo to nic příjemného a párkrát jsem si to vyčítala. Ale když se podívám zpětně, tak toho nelituji. Dodělala jsem učňák i maturitu a dokonce jsem šla na vysokou. Teď je mi 22, čekáme s přítelem chtěné mimčo a čeká nás svatba. Kdybych mohla vrátit čas, tak vám nepovím, jestli bych se rozhodla stejně nebo jinak. Jen bych chtěla říct, že to rozhodnutí není lehké a člověk nemůže říct-tohle je správné a tohle ne. Kdyby má dcera otěhotněla v 16ti, určitě bych nechala rozhodnutí jen na ni, protože i když jsem toho občas litovala, tak to bylo pouze moje rozhodnutí a to si myslím, že je u takovéhleho kroku pro člověka důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.11.11 22:12

Tak mě je 16 a jsem teď v 7. měsíci s přítelem bydlíme u mých rodičů,těhotenství si užívám a celá rodina se na miminko těší.přítel vydělává a já budu po porodu dostávat mateřskou, nelíbí se mi ty negativní názory co tady čtu! Vím že to nebude jednoduché, ale je takových mladých maminek, které to zvládají a zvládly a to byly třeba na dítko sami.Dyť miminko je zázrak jestli se narodí ve 30ti nebo v 16ti a hele aby jste věděly PRACHY VŽDYCKY BUDOU,ALE MY NEBUDEM!!!!!!a když člověk chce a snaží se tak jde všechno ja teda držím palečky ať je iminko zdravé :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
18.11.11 22:18
debbbie píše:
Tak mě je 16 a jsem teď v 7. měsíci s přítelem bydlíme u mých rodičů,těhotenství si užívám a celá rodina se na miminko těší.přítel vydělává a já budu po porodu dostávat mateřskou, nelíbí se mi ty negativní názory co tady čtu! Vím že to nebude jednoduché, ale je takových mladých maminek, které to zvládají a zvládly a to byly třeba na dítko sami.Dyť miminko je zázrak jestli se narodí ve 30ti nebo v 16ti a hele aby jste věděly PRACHY VŽDYCKY BUDOU,ALE MY NEBUDEM!!!!!!a když člověk chce a snaží se tak jde všechno ja teda držím palečky ať je iminko zdravé :-) :srdce:

Naprosto souhlasím. Přeji vám všem krásný a spokojený život :hug: a hlavně zdravé miminko :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
18.11.11 22:27
debbbie píše:
Tak mě je 16 a jsem teď v 7. měsíci s přítelem bydlíme u mých rodičů,těhotenství si užívám a celá rodina se na miminko těší.přítel vydělává a já budu po porodu dostávat mateřskou, nelíbí se mi ty negativní názory co tady čtu! Vím že to nebude jednoduché, ale je takových mladých maminek, které to zvládají a zvládly a to byly třeba na dítko sami.Dyť miminko je zázrak jestli se narodí ve 30ti nebo v 16ti a hele aby jste věděly PRACHY VŽDYCKY BUDOU,ALE MY NEBUDEM!!!!!!a když člověk chce a snaží se tak jde všechno ja teda držím palečky ať je iminko zdravé :-) :srdce:

krásně napsané a moc přeju aby mimčo bylo zdravé a vše bylo tak jak má hodně štěstíčka!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
19.11.11 11:25

Lépe bych to nenapsala :-) Taky jsem dceru měla v 17 letech a svět se nezbořil,ted mám druhé ve 30 letech,je to sice jiné ale stejně krásné. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaciiisek0005
9.11.12 17:12

Těhotná v 16ti a bez podpory

Koukám, že nejsem jediná, proto bych se zde taky ráda svěřila a chtěla znát názory, popř. i rady ostatních…
I mě bylo minulý týden u mé gynekologožky oznámeno, že jsem těhotná a že to vypadá na 19 až 20 tt.Byla jsem zaskočená, protože jsem měla normálně pravidelnou menstruaci, a nic jsem na sobě nepoznala… Doktorka mi řekla, že se v tom ultrazvuku pořádně nevyzná, tak mě poslala jinam a to na genetiku…
Tam mi ale řekli, že odhad paní doktorky byl špatný, že už jsem ve 27 týdnu a že to bude holčička…
Je mi 16 let… V březnu mi bude 17 let, malá se má ale narodit o měsíc dřív… Za 2 měsíce mám jít rodit a můj otec o tom zatím neví. Matka chce abych tu malou dala hned jak se narodí k adopci, ani jí neviděla nic. Přítel je semnou a chce si malou nechat, slíbil, že se o nás postará… Naši nejsou rozvedený, ale už pár let nemám s otcem dobré vztahy a naši jsou taky zralý na rozvod, proto nemám odvahu na to mu to říct, a s mamkou pořád tajíme… Ta je proto, aby se to nedozvěděl vůbec a abych malou jen odrodila, ani jí neviděla, oni jí dali k adopci a já si šla vesele domů jakoby se nic nestalo…
Nevím co mám dělat… :,(

• Citovat
  • Upravit
12505
9.11.12 19:09
@kaciiisek0005 píše:
Koukám, že nejsem jediná, proto bych se zde taky ráda svěřila a chtěla znát názory, popř. i rady ostatních…
I mě bylo minulý týden u mé gynekologožky oznámeno, že jsem těhotná a že to vypadá na 19 až 20 tt.Byla jsem zaskočená, protože jsem měla normálně pravidelnou menstruaci, a nic jsem na sobě nepoznala… Doktorka mi řekla, že se v tom ultrazvuku pořádně nevyzná, tak mě poslala jinam a to na genetiku…
Tam mi ale řekli, že odhad paní doktorky byl špatný, že už jsem ve 27 týdnu a že to bude holčička…
Je mi 16 let… V březnu mi bude 17 let, malá se má ale narodit o měsíc dřív… Za 2 měsíce mám jít rodit a můj otec o tom zatím neví. Matka chce abych tu malou dala hned jak se narodí k adopci, ani jí neviděla nic. Přítel je semnou a chce si malou nechat, slíbil, že se o nás postará… Naši nejsou rozvedený, ale už pár let nemám s otcem dobré vztahy a naši jsou taky zralý na rozvod, proto nemám odvahu na to mu to říct, a s mamkou pořád tajíme… Ta je proto, aby se to nedozvěděl vůbec a abych malou jen odrodila, ani jí neviděla, oni jí dali k adopci a já si šla vesele domů jakoby se nic nestalo…
Nevím co mám dělat… :,(

Ahoj to co píšeš je tedy hodně silné..Jak jsi nemohla poznat, že jsi těhotná??To jsi necítila pohyby??Je to jen tvé rozhodnutí co s dcerkou budeš dělat..Je to težké bez pomoci mít v tvém věku dítě, ale jde to,.Je těžké radit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
9.11.12 19:11
@kaciiisek0005 píše:
Nevím co mám dělat… :,(

Vesele domu aniž by o tom ěnco veděl??Určitě to nebude tak lehké jak si myslíš..Je to tvé dítě..Určitě na to přijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.11.12 19:39

Vůbec nevím, co ti poradit, kolik je příteli? Má kde bydlet? Co vlastně chceš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
9.11.12 20:19

Kdybych do 27 týdne necítila ani jeden jedinej pohyb vážně bych uvažovala že je něco špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
9.11.12 20:19
@wewa píše:
Kdybych do 27 týdne necítila ani jeden jedinej pohyb vážně bych uvažovala že je něco špatně :nevim:

Ona něvěděla, že je těhotná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
9.11.12 20:21

A to nepozná že se jí něco divně mele v břiše? sorry ale tohle je vrchol :D. Jinak je mi líto slečny, miminka i jejich rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
9.11.12 20:24
@wewa píše:
A to nepozná že se jí něco divně mele v břiše? sorry ale tohle je vrchol :D. Jinak je mi líto slečny, miminka i jejich rodičů.

Já jsem pohyby cítila od 17 týdne, no a v 27týdnu sem myslela, že mě prokopne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
9.11.12 20:25
@wewa píše:

přesně, co je to za blbost :roll: mě je líto celého světa :lol:

• Citovat
  • Upravit
5149
9.11.12 20:30

Nevím od kdy jsem cítila přesně pohyby ale ve 27.týdnu už u mě probíhalo cvičme v rytme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí