Těhotná v 16-ti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
16.10.11 23:38

Ráchel, mamce bych to řekla a příteli zavolala. Mamka asi bude vyvádět, ale s tím musíš počítat :think:
Jinak SŠ i VŠ se dá dělat i dálkově, pokud nemáš v plánu jít přímo na doktořinu a jiná podmíněně denní studia :wink: Pokud bude rodina(mamka i přítel) pomáhat, dá se studovat v pohodě. držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
16.10.11 23:44

prej blbka :palec: hele stane se no. Ber to tak, že není všem dnům konec a tohle pochopí o tvoje mamka. Bude to i pro ní fuška, páč bude hlídací babička abysis mohla dodělat školu, jít na VŠ, apod. Ale já tedy odmaturovala, vdala se a VŠ jsem si dodělala až při dětech a to i toho Ing. Takže všechno jde.
není to každopádně sranda, kdyby byl život lehkej, budeš mít super těhu, rychlej porod a zdravé mimčo. Až ti bude 30 budeš mít prcka v pubertě :lol: což je hustý. Ale může to být i fajn, užiješ si potom. Ale život není vždy lehký. Můžeš potratit, mít zdravotní problémy. Můžeš mít postižené nebo nemocné dítě. A to je teprve záhul na psychiku, finance, život celkově. Tak dobře rozmýšlej co uděláš. Každopádně držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
16.10.11 23:44

prej blbka :palec: hele stane se no. Ber to tak, že není všem dnům konec a tohle pochopí o tvoje mamka. Bude to i pro ní fuška, páč bude hlídací babička abysis mohla dodělat školu, jít na VŠ, apod. Ale já tedy odmaturovala, vdala se a VŠ jsem si dodělala až při dětech a to i toho Ing. Takže všechno jde.
není to každopádně sranda, kdyby byl život lehkej, budeš mít super těhu, rychlej porod a zdravé mimčo. Až ti bude 30 budeš mít prcka v pubertě :lol: což je hustý. Ale může to být i fajn, užiješ si potom. Ale život není vždy lehký. Můžeš potratit, mít zdravotní problémy. Můžeš mít postižené nebo nemocné dítě. A to je teprve záhul na psychiku, finance, život celkově. Tak dobře rozmýšlej co uděláš. Každopádně držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
17.10.11 00:00

Těžko radit. Já bych z toho asi byla v tvém věku vyjukaná kvůli příteli a ne kvůli matce. Vím, že kdyby se to v 16ti stalo mě, mamka by hrozně vyváděla, otec by se asi zaprdnul do sebe, ale nakonec by mi pomohli. Větší starost by mi dělal přítel, protože jak si pamatuju, v 16ti jsem ani nevěděla, co od života chci, jestli ten, se kterým zrovna chodím randit, bude ten pravý na celý život. Každopádně, mám spousty spolužaček, které otěhotněly ještě na škole, všechny to nějak zvládly a žádná si zpětně neztěžuje, že jsou tak mladé maminy. Je to tak, tak co. Myslím, že hodně holek ze skupin snažilek by neváhalo ani chviličku, jestli potrat ano nebo ne. Asi bych se nejdřív svěřila mámě a pak až si promluvíte, pak bych volala příteli, ať máš u sebe pro jistotu nějakou spřízněnou duši. Tak bych to udělala já, protože vím, jaká moje mamka je. Rozhodnutí je ale jen a jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.10.11 00:02

Tady je tolik maminek, co studují s dítětem, ba i se třemi :wink: a zvládají to, tak co bys ty nezvládla dodělat školu s jedním.
Neboj, mamka možná bude chvíli řádit, ale sama píšeš, že je fajn, tak tě určitě nakonec podpoří a nakonec bude z vnoučete celá poprděná :mrgreen: . K potratu tě nutit nesmí i když sama nejsi plnoletá. Tak dej vědět, co na to přítel, taky radím mu zavolat hned. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
17.10.11 00:05

Vítej:) Trošku se uklidni, nestresuj a příteli zavolej. Potom to pořeš s maminkou a pokud se o vás přítel postará a rodiče pomohou, nevím proč by se to nedalo zvládat.
Já otěhotněla ve dvaceti, zjistila jsem to po skončení prvního semestru na VŠ. Rodina to vzala skvěle, teď doma máme tříměsíční holčičku, já na VŠ pokračuju, přítel studuje a pracuje a dá se to zvládnout. Sice nesedím celý den doma a nemám tolik času na pucování domácnosti, ale nemám pocit, že bych Eli nebo přítele o něco šidila. :-)
Drž se a dej vědět, jak to dopadlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
17.10.11 00:05

Vítej:) Trošku se uklidni, nestresuj a příteli zavolej. Potom to pořeš s maminkou a pokud se o vás přítel postará a rodiče pomohou, nevím proč by se to nedalo zvládat.
Já otěhotněla ve dvaceti, zjistila jsem to po skončení prvního semestru na VŠ. Rodina to vzala skvěle, teď doma máme tříměsíční holčičku, já na VŠ pokračuju, přítel studuje a pracuje a dá se to zvládnout. Sice nesedím celý den doma a nemám tolik času na pucování domácnosti, ale nemám pocit, že bych Eli nebo přítele o něco šidila. :-)
Drž se a dej vědět, jak to dopadlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.10.11 07:54

tak jsem napsala dlouhý příspěvěk a nezobrazil se - tak jen ve zkratce. Proč všichni automaticky předpokládají, že se matka a rodia postará o těhotnou puberťačku. Je hezké tvrdit, na potrat nepůjdu, ale není možné předpokládat, že matka dcery půjde na MD nebo stráví dalších x let přebalováním, krmením, hlídáním a výchovou mimina aby její dcera vystudovala. Když chci sexovat, tak mám v 16cti dvojí ochranu - i kvůli nemocem - prášky a kondom. Poslední dobou se tu rozmohly příspěvky typu je mi 16ct a jsem těhotná - pokud to není sranda, postrádám od dotyčných nějaké řešení své situace, všechny se bojí, že bude doma řev - a oprávněně, taky bych řvala. Ale už nikde nepíšou, co chtějí se svým životem dělat dál. Druhá největší pitomost než těhotenství v 16cti je přerušení školy - málokterá ji pak dodělá. Ale chce to rozmyslet, co dál a jak to udělat. Těžko může po své matce chtít aby se o dítě starala, když ona bude ve škole. Když už oznamovat doma těhotenství, je potřeba mít rozmyšlení jak to bude s bydlením, penězma, přítelem, školou a to vše rodičům naservírovat, nečekat jen na oznámení - jsem těhotná - a co dál? Zatím nevím.Zvládnout se to dá, ale třeba se začít chovat jako dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
17.10.11 08:12

Ahoj, před několika dny byla stejná diskuze. Eliška čeková 16, taky těhu. Zkus se s ní spojit. Máte úplně stejný probléb a možná vám to pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.10.11 08:20

Předně držím palce, aby vše dobře dopadlo, ať už je dobře jakkoli. Mámy se neboj, třeba si zanadává, ale prostě to bude muset přijmout jako fakt. Doufám, že přítel se k tomu postaví čelem. Já jsem sice o 4 roky starší, ale zůstala jsem sama, jsem v osmém měsíci a díky skvělé rodině si těhu strašlivě užívám, dělám VŠ a plánuju ji dělat dál, nemusí to být až takový problém. Na střední jsme měli slečnu, v šestnácti otěhotněla, rodinné zázemí nic moc, chodila celé těhu normálně do školy, všechno v klidu zvládla, i pohledy skrz prsty- na ty si prostě budeš muset zvyknout a nebrat je až tak vážně. Je spousta mamin co s dítětem udělali SŠ a VŠ není dnes problém dělat dálkově. Všechno se dá zvládnout :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
17.10.11 08:30

no taky bych teda nespoléhala že mamka půjde na MD.Já bych tak optimistická nebyla.Když jsem já byla v pubertě okolo mě bylo pár holek které otěhotněly dost brzy,mi to přišlo jak by to byl najednou nějaký trend či co,no a po pravdě řečeno uplně všechny jsou teď rozvedené,některé mají děti v domovech a řekla bych že to prostě nezvládly.Bohužel takovou zkušenost mám já takže asi to bude chtít trošku víc než se spléhat na mamku.máš aspoň dodělanou základku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
17.10.11 08:51

Ahoj zakladatelko, tak mě je sice dvacet, mám odmaturováno a s mým přítelem jsme se vzali (teda zásnuby byli dřív než zjištění, že jsem těhu). Takže trošku jiná situace. Vlastně hodně jiná, nejsi plnoletá. Proto by jsi to měla mámě říct a přítelovi samozřejmě taky, přece jsi na to nebyla sama, když se to stalo :-) Máma bude možná řádit..i ta moje prvně brečela, ale za minutu brečela štěstím a teď je to nejšťastnější bába na světě :-) VŠ jsem sice ukončila, ale učím se po večerech na přijímací zkoušky a budu se na VŠ hlásit a studovat dálkově. Manželovi je teda 31, takže plně pracuje a dokáže nás zaobstarat :-) Je to velká změna v životě, ale stojí za to :-) Jen to musíš mámě říct, uvidíš, jak zareaguje, promluvte si a uvidíš. Sama nic nevyřešíš, to že nechceš jít na potrat chápu, ale miminko je hrozná starost a vzhledem k tomu, kolik ti je, o tom sama nic moc nerozhodneš.. Hlavně to řeš a nečekej..
Hodně štěstí a pak dej vědět ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
17.10.11 08:52

Přidávám se většinou k názorům tady všech, kteří Ti písli vzkazík, jen mě tak napadla ještě jedná možnost, pokud by ani mamka a ani přítel nadšení zrovna moc nebyli a mimiska Ti rozmlouvali… Přemýšlela jsi třebas na tím, že pokud nechceš jít na potrat a rodinné zázemí by se k Tobě otočilo zády, že existují dneska už po celé republice např. Babyboxy nebo dát pak mimiska k adopci? Vím, že to zní hrozně, ale pokud bys třebas nezvládala situaci a opravdu Ti nikdo nepomohl, existuje plno rodin, které děti chtějí a mít je nemůžou… Ale to je jen můj názor… Zavolej do Berlína, řekni co a jak, pak pokeckej s mámou, ale nějak moc být Tebou, bych nepředpokládala, že za Tebe vezme MD (možná se pletu) a můžeš být taky dokonale překvapená, jak se všehcno vyvrbí… Hodně štěstí a hlavně pohodové těhu.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
17.10.11 09:17

Ráchel, myslím, že to máš i přes svůj věk v hlavě docela srovnaný - pokud cítíš, že si dítě chceš nechat, nenech se nikým zvyklat. Mamka bude ze začátku asi řádit, ale určitě se nakonec bude i těšit. Nevím do jaké míry Tě poučila o sexuálním životě - pokud nedostatečně, je to i její zodpovědnost.
Já jsem sice otěhotněla poprvé až v pozdějším věku, ale když mi bylo 16 let, řekla mi moje mamka, že kdybych náhodou otěhotněla, nikdy mi na potrat nepošle. Bylo to součástí její „sexuální výchovy“ a na mě to opravdu fungovalo „antikoncepčně“, protože jsem si najednou uvědomila tu obrovskou zodpovědnost za svý chování.
Ale už se stalo, mamka to určitě pochopí (možná jí to bude chvilku trvat) a přítele si otestuješ, jak se k tomu postaví. Hlavně se nestresuj - Tvoje děťátko přejímá všechny Tvoje emoce a v období, kdy se vyvíjí, potřebuje hlavně zdravou, klidnou maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
17.10.11 12:16

tak me napada,rachelko,kdyz mas takovy strach to mamce rict-mluvily jste predem o tom,jak se chranit ? byla s tebou mamka treba u gynekologa pro antikoncepci atd.? jestli ne, tak to je hlavne chyba jeji!! zamysli se nad tim…pak uz to bude asi lehci ji to rict…a na potrat by me teda nikdo nedonutil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí