Těhotná v 16-ti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
336
17.10.11 12:23

Já si taky myslím, že když se tohle stane, je to hlavně chyba rodičů.. Já když začla chodit se svým prvním klukem, tak mě mamka normálně objednala na gyndu a pak mi platila prášky a bylo. Tohle pro svou dceru za pár let plánuji i já. nejsme přece ve středověku, tomu, aby holka otěhotněla, když ještě nemá ani střední školu se dá přece zabránit..
A když už by se stalo, jako matka bych byla nekompromisní, dcera by šla na potrat a hotovo. Vím, že asi budu tady zase nejspíš kamenovaná, ale v šestnácti mít dítě je podle mě nezodpovědnost a stejně je to pak víceméně všechno na rodičích ( na babičce a dědovi), ale v dnešní době nemít nic, nemít školu, nemít kde bydlet a do toho dítě, no nevím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
17.10.11 12:29

zakladatelko a proč je tvůj tak dlouho v zahraničí?on tam studuje nebo pracuje?bude to tak mít pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
17.10.11 12:34

No já nevím, teď už je asi jedno hledat viníka. Jestli vnitřně cítíš, že si mimi chceš nechat, stůj si za tím, nenech se donutit na potrat, litovala bys toho celý život. To jestli ano nebo ne si rozmysli ještě předtím, než to oznámíš a stůj si za tím. Pokud máš mámu rozumnou, bude se vztekat, ale nakonec ti se vším pomůže. Bude to asi dost těžké, budeš muset ze dne na den dospět a postavit se k tomu čelem. Každopádně, pokud tě odmítne přítel i matka, můžeš se obrátit na sociální pracovnici, která ti řekne co a jak. Zajdi si na odbor sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) a poptej se. Sociální pracovnice mají páky, jak ti pomoct. Řešením nemusí být babybox nebo osvojení, je tu možnost si dítě i nechat s pomocí jiných lidí a organizací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
17.10.11 12:43
kačenka11 píše:
Já si taky myslím, že když se tohle stane, je to hlavně chyba rodičů.. Já když začla chodit se svým prvním klukem, tak mě mamka normálně objednala na gyndu a pak mi platila prášky a bylo. Tohle pro svou dceru za pár let plánuji i já. nejsme přece ve středověku, tomu, aby holka otěhotněla, když ještě nemá ani střední školu se dá přece zabránit..
A když už by se stalo, jako matka bych byla nekompromisní, dcera by šla na potrat a hotovo. Vím, že asi budu tady zase nejspíš kamenovaná, ale v šestnácti mít dítě je podle mě nezodpovědnost a stejně je to pak víceméně všechno na rodičích ( na babičce a dědovi), ale v dnešní době nemít nic, nemít školu, nemít kde bydlet a do toho dítě, no nevím.. :nevim:

Jenže v 16ti letech nemusí mít k potratu povolení od rodičů a stejně tak ji k tomu nemůžou nutit. Rozhodnout se musí sama. Když by ti dcera řekla, že s potratem nesouhlasí, vykopla bys ji z domu těhotnou, nebo nabídla pomoc? Když je v 16ti holka tak dospělá, že se třeba dokáže postavit matce a řekne jasné ne, myslím, že je už i natolik dospělá, aby se o dítě dokázala postarat. Jasně, bude potřebovat pomoc, převážně finanční. Nevím, jak bych se pak jako těhu dcera cítila. Přijdu za matkou, že jsem v životní krizi a ona se ke mě otočí zády? Od toho přece příbuzní jsou, aby si pomáhali. Taky by se k tomu měli nějak postavit rodiče přítele, jedná se také o jejich vnouče. To už je dost lidí na to, aby zvládli jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
17.10.11 12:49
Honzuovka píše:
kačenka11 píše:
A když už by se stalo, jako matka bych byla nekompromisní, dcera by šla na potrat a hotovo. Vím, že asi budu tady zase nejspíš kamenovaná, ale v šestnácti mít dítě je podle mě nezodpovědnost a stejně je to pak víceméně všechno na rodičích ( na babičce a dědovi), ale v dnešní době nemít nic, nemít školu, nemít kde bydlet a do toho dítě, no nevím.. :nevim:
Jenže v 16ti letech nemusí mít k potratu povolení od rodičů a stejně tak ji k tomu nemůžou nutit. Rozhodnout se musí sama. Když by ti dcera řekla, že s potratem nesouhlasí, vykopla bys ji z domu těhotnou, nebo nabídla pomoc? Když je v 16ti holka tak dospělá, že se třeba dokáže postavit matce a řekne jasné ne, myslím, že je už i natolik dospělá, aby se o dítě dokázala postarat. Jasně, bude potřebovat pomoc, převážně finanční. Nevím, jak bych se pak jako těhu dcera cítila. Přijdu za matkou, že jsem v životní krizi a ona se ke mě otočí zády? Od toho přece příbuzní jsou, aby si pomáhali. Taky by se k tomu měli nějak postavit rodiče přítele, jedná se také o jejich vnouče. To už je dost lidí na to, aby zvládli jedno dítě.

No já už bych ji donutila.. Kdo se o ni s dítětem bude starat a všechno palatit? Samozřejmě bych to musela já, jako matka.. Nevykopla, pomohla bych jí, rozumně bych jí vysvětlila, že v 16-ti je na dítě fakt brzo .. Jediné, co bych do toho dítěte byla ochotna investovat by byly právě peníze na potrat.. je to tvrdé, ale je to můj názor, za kterým si stojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.10.11 12:56
maltik2008 píše:
tak me napada,rachelko,kdyz mas takovy strach to mamce rict-mluvily jste predem o tom,jak se chranit ? byla s tebou mamka treba u gynekologa pro antikoncepci atd.? jestli ne, tak to je hlavne chyba jeji!! zamysli se nad tim…pak uz to bude asi lehci ji to rict…a na potrat by me teda nikdo nedonutil…

Já teda nevím, ale se mnou taky máma pro antikoncepci nebyla, ani na gyndě ne, moc jsme to doma neprobírali a přesto jsem věděla jak se chránit a jak si to zařídit. a kdybych náhodou v 16ti otěhotněla nedávala bych za to byť jen malinký díl viny rodičům. Ráchel, to není nic proti Tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
17.10.11 12:58
kačenka11 píše:
Honzuovka píše:
kačenka11 píše:
Jenže v 16ti letech nemusí mít k potratu povolení od rodičů a stejně tak ji k tomu nemůžou nutit. Rozhodnout se musí sama. Když by ti dcera řekla, že s potratem nesouhlasí, vykopla bys ji z domu těhotnou, nebo nabídla pomoc? Když je v 16ti holka tak dospělá, že se třeba dokáže postavit matce a řekne jasné ne, myslím, že je už i natolik dospělá, aby se o dítě dokázala postarat. Jasně, bude potřebovat pomoc, převážně finanční. Nevím, jak bych se pak jako těhu dcera cítila. Přijdu za matkou, že jsem v životní krizi a ona se ke mě otočí zády? Od toho přece příbuzní jsou, aby si pomáhali. Taky by se k tomu měli nějak postavit rodiče přítele, jedná se také o jejich vnouče. To už je dost lidí na to, aby zvládli jedno dítě.
No já už bych ji donutila.. Kdo se o ni s dítětem bude starat a všechno palatit? Samozřejmě bych to musela já, jako matka.. Nevykopla, pomohla bych jí, rozumně bych jí vysvětlila, že v 16-ti je na dítě fakt brzo .. Jediné, co bych do toho dítěte byla ochotna investovat by byly právě peníze na potrat.. je to tvrdé, ale je to můj názor, za kterým si stojím.

Já bych to své matce nikdy neodpustila. Jednou se i ona může dostat do problémů a může potřebovat pomoc. Ono je to v každé rodině jinak. Já věděla, že se na mamku můžu kdykoliv obrátit s čímkoliv a ona mě pomůže. Kolikrát jsem si taky vyslechla spoustu řečí, ale pomohla vždycky. Stejně tak já pomáhám jí, když cokoliv potřebuje. U nás to tak prostě je, jsme rodina a pomáháme si a zároveň ale respektujeme toho druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
17.10.11 13:03

Pomáhat si a respektovat ano.. Ale ne hodit matce na krk další dítě, když jsem v 16- ti sama ještě dítětem.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
17.10.11 13:07

Když se na to podívám z pohledu šestnáctileté dcery, tak bych asi byla neštastná, kdyby mě rodiče nutili jít na potrat (protože v šestnácti si člověk nemá šanci představit, co takové dítě obnáší a stojí a to nejen peněz).. Jo, ono to je krásná představa mít živou panenku na hraní, ale dítě není panenka, nedá se vypnout, dítě je na celý život..
teď, když je mi víc jak 2× 16 bych nakonec jistě byla ráda, že jsem na potrat šla a dětem můžu dopřát hlavně čas a spokojenou, dostudovanou matku, finančně zajištěnou s vlastním bydlením a spolehlivým otcem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
17.10.11 13:09

Každý má hodnoty nastavené jinak, v naší rodině by se jednalo jednoznačně o pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
17.10.11 13:12

V naší taky, jen trochu jiným způsobem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
17.10.11 13:31

Hrozně nerada se pouštím do podobných diskusí, ale tohle mi nedá. Jasně, v 16 mít dítě je brzy. Nicméně pro někoho je brzy i v 30. Nikdy bych své dítě na potrat neposílala. Já bych jí pomohla, jsem máma. A to tak, jak by bylo potřeba a jak by chtěla. Kdyby nebyly peníze, musely bychom se uskrovnit. Vždycky to jde. Je to jen o přístupu matky babičky a matky miminka. Rozhodně mi přijde šílené posílat své vnouče na smrt. Znám pár maminek, co rodily opravdu brzy. Žádná nelituje (možná si občas posteskne, že si neužívá jako vrstevníci, ale nikdy by neměnily). Milují své dítě a možná i o to víc, že si ho musely vybojovat. Nevěřím, že žena, která se v 16 rozhodne pro mimi, by v 36 litovala, že ho má. Tudíž argument typu „ona to po letech pochopí a dá mi za pravdu“ je opravdu lichý. Nicméně názor je názor, jsem ráda, že mám a měla jsem doma větší oporu.
Zakladatelko, drž se, bude dobře. Miminko není hračka a je mi jasné, že si to nemyslíš. Je to človíček, co moc chce žít a bude to super. I když ne lehké. No a????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
17.10.11 13:34
Honzuovka píše:
Každý má hodnoty nastavené jinak, v naší rodině by se jednalo jednoznačně o pomoc.

Souhlas!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
17.10.11 13:38
HankaB píše:
Hrozně nerada se pouštím do podobných diskusí, ale tohle mi nedá. Jasně, v 16 mít dítě je brzy. Nicméně pro někoho je brzy i v 30. Nikdy bych své dítě na potrat neposílala. Já bych jí pomohla, jsem máma. A to tak, jak by bylo potřeba a jak by chtěla. Kdyby nebyly peníze, musely bychom se uskrovnit. Vždycky to jde. Je to jen o přístupu matky babičky a matky miminka. Rozhodně mi přijde šílené posílat své vnouče na smrt. Znám pár maminek, co rodily opravdu brzy. Žádná nelituje (možná si občas posteskne, že si neužívá jako vrstevníci, ale nikdy by neměnily). Milují své dítě a možná i o to víc, že si ho musely vybojovat. Nevěřím, že žena, která se v 16 rozhodne pro mimi, by v 36 litovala, že ho má. Tudíž argument typu „ona to po letech pochopí a dá mi za pravdu“ je opravdu lichý. Nicméně názor je názor, jsem ráda, že mám a měla jsem doma větší oporu.
Zakladatelko, drž se, bude dobře. Miminko není hračka a je mi jasné, že si to nemyslíš. Je to človíček, co moc chce žít a bude to super. I když ne lehké. No a????

Taky to tak vnímám…
Naopak, co znám holky co měly děti brzy, by za své potomky i dýchaly!! Taky jste si toho všimly??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
17.10.11 13:40

Pokus si miminko chceš opravdu nechat, v prvé řadě bych to řekla příteli. Budeš hned vědět, jak to vnímá on a jestli se k tobě neobrátí zády. To by bylo fakt zlé.
Mamka tě má určitě ráda, tak si nemyslím, že by ti nepomohla.
Na druhou stranu, potrat je taky pomoc. :nevim:
Musíš si rychle uvědomit co pěkného a škaredého / myslím starosti /tě čeká s miminkem a jaké by to bylo bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí