ATB pouze jako sirup?

60
15.10.08 14:36

ATB pouze jako sirup?

Ahoj,
chtěla jsem se s vámi poradit, jestli 4letým dětem lze podávat ATB pouze ve formě sirupu.
Klárka (4roky) dostala atb na zánět středouší, je to sirup a pokaždé mi ho vyzvrací (předtím ji půl hodiny přemlouvám, aby si ho vzala).
Je to určitě i psychická záležitost, ale takové martyrium každých 8 hodin :(
Neměla jste některá pro dítě v tomto věku i tabletky?
Díky moc za rady!
Lenka
P.S. Sirup ve vodě nebo čaji pozná, nemá ani ráda sladké pití. Ach jo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
15.10.08 14:42

Ahoj,
tablety jsme zatím neměli (poslední rok Kuba naštěstí ATB neměl!), ale myslím, že v tomhle věku už by to neměl být problém! Poraď se s Dr., ta určitě bude vědět víc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
15.10.08 14:44

Gandelion , díky za rychlou reakci, Dr. (ORL) jsem hnedka volala, říkala, že prý tablety jsou až od 40kg. Tak jsem se chtěla zeptat ještě tady holek, třeba s tím má někdo také takovou zkušenost.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.10.08 14:47

Lenzenko,

já jsem v létě dostala pro Petrušku (3,5) na angínu tablety, protože jsme byly na táboře a bez lednice, sirupy (aspoň pokud znám) musí být vždy v lednici. Byly ale (ty tablety) velké a neobalované a chuťově hnusné. I když malá tablety celkem dobře polyká,dostala jsem do ní jednu a další vyzvrátila, musely jsme pro sirup na pohotovost a domů. Se sirupem neměly holky nikdy žádný problém. Nevím, jestli existují tablety v nějaké přijatelnější podobě, s těmahle, jestli tvoje holčička není přeborník v polykání tablet, byste si asi nepomohly. Rozmělnit do něčeho a překrýt chuť nešlo.

Zdravím a přeju brzké uzdravení

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.10.08 16:29

Ahojky a jaký konkrétně ten sirup máte? Ono ATB tablet pro děti se moc nedělá, je to docela problém, takže je možné že třeba ani zrovna ta vaše ATB ve formě tablet neexistují. Některá samozřejmě ano, např. V-penicilin se dělá i v menších gramážích, dávkuje se pak podle kilogramů dítěte. Ovšem třeba ten nemusí být zrovna vhodný na onemocnění, které má zrovna vaše dítě. S tímto by měla poradit dr., ovšem některé nemají přehled, co je na trhu k dostání, pak ale by pro ně neměl být problém zvednout telefon a zavolat do lékárny a zjistit si u konkrétní věci, zda je momentálně k sehnání nebo ne. Jsem lékárnice a sama znám spoustu případů, kdy maminky musí lítat do x-lékáren, než seženou, co potřebují. Někdy lékaři i napíší něco, co podle jejich zdrojů sice vypadá že existuje, ale přitom to firma vůbec nedodává na sklady. To záleží na zkušenostech a aktivitě lékaře (zda si je ochotný do nějaké té lékárny zavolat) :-). Otázkou je, zda vaše dítě ale nezvrátí i ty tablety, jak píše někdo v předešlém komentáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
15.10.08 16:40

Suviku , dostali jsme sirup Curam , který je v tabletách až od 40kg. Doktorka z ORL mě odkázala na dětskou Dr., ta už ale dnes neordinuje :(
Takže jsem sama zjišťovala podle složení, co je v tabletách a snad jsem úspěšně (ovšem přes známé) našla tablety. Teď už jen budu doufat, že to Klárka spolkne, protože po dvojím zvracení dneska už nechce ani čaj :?
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.10.08 17:00

OK :-), to jsem ráda, tak doufám, že to bude dobrý. Pokud nemá problém s polykáním prášků, tak to snad bude lepší. Přece jen toho sirupu asi musíte dávat i docela dost, tak se nedivím, když to nemá ráda, že je to problém.

Přeju brzké uzdravení a zas veselýho čertíka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
15.10.08 19:55

Nevím, jak teď, ale mamka prý dávala ségře polykat tabletky už od roku, protože jinak vše plyvala…tak byt o nějak mělo jít… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
15.10.08 20:28

Holky, tak tablety taky nezabraly :(
Buďto to tak dlouho mlela v puse, až se to rozpustilo na hořký hnus, nebo to při polykání vyzvracela. Ach jo! Co se může stát s ušima bez těch ATB? Jedno jí včera prasklo samo a celý den měla horečku. Teď má lehce zvýšenou a blbne tady…tzn asi jí to už nebolí.
Může mít neléčení zánětu středouší nějaké následky???
Díky
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
15.10.08 21:51

No, nepřeléčený zánět může postupovat dál, takže ty ATB vidím jako nutnost.
Syn polykal tabletky raděj než sirup, tak jsme z ORL vždycky vyfasovali tablety.
Mladší synek dostává sirup, ale jedinej způsob jak to do něj dostat, je stříkačka - to považuje za strašnou zábavu a nezvrací.
Asi sem moc neporadila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+