Atopický ekzém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
31.3.12 13:53
@karlle píše: ..to než ji přebalím tak se škrábe kam dosáhne jak prdlá :zed:

Protože ji to svědí jak prase. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
2.4.12 08:15

však se snažím furt mazat a na noc má Fenistil kapky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 12:18

Atopák?

Ahoj, synovi (5 měsíců) se před třemi týdny udělal malý suchý flek, který se po týdnu zvětšil do velikosti desetikoruky. Dětská doktorka nám na to dala antibiotickou mast, která nepomohla. Tak jsem chtěla malého objednat na kožní, ale bohužel měli dovolenou až do minulého týdne. Podařilo se mi ho objednat až na tento čtvrtek. Mezitím se flek ještě zvětšil a zdá se mi, že to bude mít za chvilku i na druhé tváři. Kdo máte zkušenost, myslíte, že je to atopický ekzém?

• Citovat
  • Upravit
7712
3.9.19 12:23
@Anonymní píše:
Ahoj, synovi (5 měsíců) se před třemi týdny udělal malý suchý flek, který se po týdnu zvětšil do velikosti desetikoruky. Dětská doktorka nám na to dala antibiotickou mast, která nepomohla. Tak jsem chtěla malého objednat na kožní, ale bohužel měli dovolenou až do minulého týdne. Podařilo se mi ho objednat až na tento čtvrtek. Mezitím se flek ještě zvětšil a zdá se mi, že to bude mít za chvilku i na druhé tváři. Kdo máte zkušenost, myslíte, že je to atopický ekzém?

Vypada to zvlastne. Kojis nebo je na UM? Uz davas prikrmy? Ma to jen na tvarickach? Ja bych zkusila zinkovou mast - treba sudocrem. Moc pekne to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 12:28

@Kukacka123 Plně kojím, nic novýho jsem nejedla, příkrmy ještě nemá a mažu to sudocremem, ale pořád se to pomalu zvěstuje :(

• Citovat
  • Upravit
7712
3.9.19 12:35
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Plně kojím, nic novýho jsem nejedla, příkrmy ještě nemá a mažu to sudocremem, ale pořád se to pomalu zvěstuje :(

My jeste malou koupali v odvaru z repicku a nebo dubovy kury a pak namazali sudocremem. Nic mastnyho na to! No a ona muze mit premnozenou kvasinku, nase mala to taky mela :( zkus davat probiotika - sobe (hylak) i malemu (klidne hylak, ale je kysely, mam dobrou zkusenost s Biopron Baby). Nemenila jsi praci prasek? A ja se vyvarovala vsemu spatnemu, co muze tohle zhorsovat. Ja drzela protikvasinkovou dietu pri kojeni a neskutecny zlepseni. Kdyby jsi chtela, napis SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
3.9.19 12:37

Synovi se to také občas udělá, většinou, když ho trápí zuby, nevím, jestli to může mít souvislost. Mažeme Bepanthen Sensiderm a pak máme mastičku míchanou v lékárně od kožní Dr., ta pomohla nejvíc. Možná jako první pomoc by pomohl ten Bepanthen, dítě to po něm tolik nesvědí a nebude to škrábat, tím škrábáním to je ještě horší. Tak ať se malému brzy uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
3.9.19 13:03

Syn to mel taky. Vynechala jsem cerstve ovoce, rajcata. Naopak je vhodna zelena zelenina - okurky, avokado.. roibos. Koupala jsem ve sprch.gelu s kolodnim stribrem a mazala kremem s hadim tukem. Sice to nebylo hned, ale uz mame pokoj a ani dietu nemusi drzet. :srdce: taky to mel na obliceji a od dr dostal kortikoidy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
3.9.19 13:28
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Plně kojím, nic novýho jsem nejedla, příkrmy ještě nemá a mažu to sudocremem, ale pořád se to pomalu zvěstuje :(

Zvětšuje se to proto, že ten krém není účinný, ale to ti už asi došlo. Je třeba zjistit CO to způsobuje, a teprve potom může být léčba zaměřená a tím i účinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.19 15:13

@Kukacka123 Je nějaká šance, že se to po vyléčení nevrátí? Všude čtu jak s tím maminky u dětí bojují strašně dlouho. :( A jak dlouho po vyléčení je ještě potřeba držet dietu?

• Citovat
  • Upravit
7712
4.9.19 17:11
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Je nějaká šance, že se to po vyléčení nevrátí? Všude čtu jak s tím maminky u dětí bojují strašně dlouho. :( A jak dlouho po vyléčení je ještě potřeba držet dietu?

To zalezi no…hodne detem se to nevrati, ze tomu „urostou“. Nekterym se to vraci. Ja tukam, ze mala je od cca roka plne cista 🙏🏻 dietu jsem drzela cca od 5,5 m male. Asi dva mesice fakt prisnou, pak jsem si hlidala hodne cukry, mlicny abych nejedla nejak hodne, a jist hodne zeleniny (hlavne zelene). Ted jim co chci a mala je v pohode. Pokud je to kvasinka ve strevech, je dobre davat porad probiotika (to ted flakame pres leto)…jinak dietu jsem drzela jeste asi dva mesice po vycisteni. Kdykoli se k ni muzes vratit ;) dulezity je balanc ve strevech, od toho se odviji (temer) vsechny kozni potize ;) hodne dobra je na to stranka Very Zikove - o kvasince. Klidne tam mrkni ;) kamaradky znama ma syna a ten byl opravdu hodne olezly, nekolikrat hospitalizovany, tvare i lozicka na tele do masa…a diky Zikove se toho zbavili. Rikala, ze obcas se sem tam neco objevi, kdyz ji hodne sladkeho, ale je to cim dal lepsi, jak roste. Taky diky tomu, ze se to nechalo tak rozjet, tak s tim muze bojovat. Pokud se to podchyti, je vyssi sance, ze uz se to nevrati. Nikdy to ale nejde rict na 100% bohuzel…kdyby jsi chtela, napis klidne SZ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
4.9.19 17:11

Omylem vlozeno 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie