Atopický ekzém?

jancic
23.4.11 08:09

Atop. exzém?

Ahoj,
malému (9 měsíců) se na zádech udělala vyrážka, nemá to moc, je to červená suchá kůže. Mám trochu podezření na atopák, protože mě se občas objevuje na rukou. Dříve měl něco podobného na hrudníku pod krkem, ale po 2 měsících intenzivního mazání mu to zmizlo, max má občas drsnější kůži. K doktorovi jdeme až 12.5., myslíte, že bychom tam měli jít hned, nebo to počká? Má to asi týden, je to stále stejné, asi ho to nesvědí, nic… Nemáte nějaké typy na mastičky - pokud by to byl AE? Co Cutishelp (ten má na zadek a na obličej)?
Všem moc díky!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27008
23.4.11 08:15

Možné to je ,nám pomáhá bud bio karité konopná mast nebo sos krém od nivei

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
23.4.11 10:11

Ahoj,

jestli je ta kuze zarudla, jakoby supinata a hruba, tak by to atop mohl byt. Ja mazu Excipialem Lipolotio nebo Linola krém, obojí seženeš i bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
23.4.11 10:16

Mohlo by být, též doporučuju Excipial, nám zabral bezvadně, mažu s ním stále dvakrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
23.4.11 10:34

My máme exomegu od adermy. Sice je dražší, ale paní doktorka říkala, že je to to nejlepší. Malému jsou 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
23.4.11 12:36

My byli nedávno u kožního s podobnými příznaky a atopický exém to není. Dostali jsme emulzi pro extrémně vysušenou pokožku Excipial U Lipolotio. Pomalu se to lepší.
Je lepší zajít k odborníkovi ať se pokožka léčí jak má :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
28.3.12 09:10

Holky jsme 3měsíční a máme AE..čím mazat máme Linolu,Excipial a Fenistil kapky na noc aby se neškrábala. :think: Nejdřív tro měla trochu na krku a na prsou a do rána se jí udělali ložiska na nohou rukách bříšku i zádech 8o Malá bfurt pčíká :zed: :zed: Co mám dělat? Kojím takže nesmím vypsané potraviny v brožuře pro atiopiky, mám dát púryč psa a kočku, co peřiny, fakt musí jít pryč všechen čalouněný nábytek?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.3.12 09:28

Já jsem alergik od malička,měla jsem atopický ekzém skoro od narození a zase bych to nepřeháněla.Rozhodně se zbavit péřových peřin,mít jen z dutého vlákna.Psa doma máme a ten mě nedráždí,ale kočku nesnesu ani pět minut vedle sebe,takže možná zkusit reakci na každého zvlášť.Čalouněný nábytek podle mě nemůže skoro vůbec vadit,ale určitě se zbavit všech koberců.Od té doby co je nemáme tak alergie na roztoče je skoro fuč,ale má to nevýhodu,že člověk vysává každý den.A s tím ekzémem je to běh na dlouhou trať.Určitě nepoužívat aviváže a prací prášky typu Ariel,Persil apod.To když mamka používala tak jsem byla olezlá pořád.Mě zmizel až jsme začali jezdit pravidelně k moři.Každý druhý rok Řecko na 11-14 dní a mimo sezonu už neberu ani léky proti alergii.Ale každý je individuální,někomu to pomůže někomu ne.No mě je teď 27 s alergiemi se potýkám od narození,ale nic se nemá přehánět.Myslím,že imunitu na psa jsem si vypěstovala tím,že ho máme.To samé když jsme měli papouška.Prostě ty základní věci jako jsou peř.peřiny,koberce a nevhodné prací prášky a kosmetika vyřadit a se zbytkem už se tělo nějak musí srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
28.3.12 09:39

My máme s atopickým ekzémem problém oba - já i malý. Mě nezabírá nic a nebo se musí toho víc vyzkoušet, pokaždé něco jiného a pak to časem vymizí. Ale od té doby, co mám malého, se to se mnou táhne pořád. A on to podědil, jenže narozdíl ode mě to nemá jen na rukou, ale často po celém těle nebo třeba celých nožkách atd. Nejvíc to měl tak ve 2-5 měsících a doktorka mu dala hormonální mast. Vůbec mu neseděla, měl z toho vedlejší účinky, tak od té doby jenom myjeme Balmandolem a mažeme 2× denně celé tělo Excipialem, v létě úplně dobré, jindy se to zhorší, teď přes zimu to měl zas hodně. Ale fakt záleží co komu sedne a jak to zabere. Chodíme na pravidelné kontroly. Všechno, i povlečení mu peru i sobě v Lovele. Doktorka říkala, že pokud mu to nepřestane do dvou let, tak potom mu dá nějakou účinnější nehormonální mast, ale název teď nevím. Prý je až od 2 let. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6220
28.3.12 10:16

Holky děkuju..a co si myslíte o tom kojení a vynechání těch potravin co by mohli AE zhoršit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.3.12 10:41

Ty potraviny bych určitě vynechala.Já jsem teď těhotná a nemůžu si dát ani jednu jahodu abych se neosypala,takže jím jen ovoce a zeleninu,která tolik nedráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
28.3.12 11:12

šiš holky děkujeme :hug: můžu ji ještě dnes přikrmit dosavadním UM ?? To HA je na objednání a bude zítra a moje mlíčko ji nestačí :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
28.3.12 13:35

Ahojky my taky máme atopák od 2 měsíce (teď máme 8,5 m) a mažeme 2× denně Eucerinem 3% urea a OK :palec: A s tim UM, HA jsme pili do 6 m a teď už normal a v poho. Akorát se do 1 roku musíme vyhejbat broskvím, jahodám, malinám, citrusům, rajčatům, atd. Vše by jsi kdyžtak našla v knížce atopický ekzém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.3.12 14:58

Eucerin můžu doporučit jako značku.S tímto krémem nemám zkušenosti,ale jediná kosmetika,kterou snesu je právě Eucerin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
30.3.12 11:30

Tak mažeme Linolou a je to :dance: :palec: ty horší místa v podpaží a pod kolínky jsem vzala Holtovou mastí a vypadá to taky lépe..ale čím mazat když se jinde udělají zatím jen pupínky? Taky tou holtovou? Ještě jsem zkoušela Lipikar a Excipial a taky na ně reakce dobrá :think: Na noc musíme dávat Fenistilové kapky jinak by se tedy udrbala..to než ji přebalím tak se škrábe kam dosáhne jak prdlá :zed: takže při přebalování jí stáhnu rukávky a když to nejde tak dostane na tu chvilku rukavičky :nevim:Jo a koupeme v ovesné lázni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek