Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky a prosím opět o radu. Dle rady kožní lékařky se chystáme k moři, jelikož Magdalenka má AE rozlezlý na celém těle. První příležitost se nám naskytne v červnu, kdy Magdalence bude 7 měsíců.
Děkuji moc.
Ja budu reagovat jen na ten neoprenek - chodime s malou od 8 mesicu na kojenecke plavani a mame neopren kombi od Splash about a fakt si ho nemuzu vynachvalit. V bazenu mame vodu kolem 29 stupnu a mala byla jinak hned zmrzla, v neoprenku relativne OK ![]()
Ale stejne nemyslim, ze Ti 7 mesicni prcek vydrzi ve studenem mori dele nez par minut, maximalne ctvrt hodinky. My se k mori chystame v lete taky a budu brat maly nafukovaci bazenek, kam ji par centimetru vody preliju, aby se ji to prohralo, a bude hlavne v nem ![]()
nápad s bazénkem se mi líbí
mořská voda a k tomu teplá
jinak pro mě voda 22 je taky studená a nevlezla bych do ni ![]()
Ahoj - my byly teda AZ loni to byly malymu 2 roky ale..
plavky mel jen k bazenu, do more ne,
doporucuju krem Daylong Baby, ksiltovku neoprenovou s ochranou krku s UV a stan taky, schrupne si tam, pohraje, nasvaci se…
s teplotou moc neporadim , byli jsme v Tunisu a v srpnu takze tepla bylo dost ![]()
jen k exemu - nekomu zmizi v podstate hned - nas prcek byl druhej den uz s hladkou kuzi a za dalsi 2 dny upne bez exemu ale nekomu se to na zacatku zhorsi jeste vic a pak az nastane zlepseni - tak se nelekni…
jo… slunecni bryle urcite! treba Baby Banz nebo Crazy dog - maji pasek kolem hlavy…
jinak jsme meli rukavky a pas kolem pasu co se nosi do bazenu, kruh bych nebrala jsou nebezpecne…
My letíme taky s prckem k moři koncem srpna to bude mít skoro 9měsíců, sice AE nemáme,ale malá má už od narození hodně suchou pokožku, občas nějaké ten exém vyleze,hlavně na rukách, tak snad se ji to tam zlepší ale hlavně se jdeme i odreagovat a užít si dovču.pro malou budu brát opal.krém daylong 50+ pro děti.a s tou teplotou moře nevím, taky si myslím že tam nevydrží dlouho ale jen pár minut.nevím co napíšou ostatní…
My byli loni v červnu, malé bylo 8 měsíců. Voda pro ni byla hodně studená, namáčeli jsme jen nohy a nelíbilo se jí to.
Na sluníčku jsem ji nenechávala, byla jen ve stínu, byla namazaná a málokdy byla bez tílka, přece jen foukal vítr. Byli jsme na placených plážích se slunečníkem, přece jen je tam uklizeno, pro děti je to lepší (na neplacených jsme viděli střepy a injekční stříkačky
, bylo to v Itálii)
my jsme teda z vody at z more nebo z bazenu vylejzali jen na spani a jidlo ale nas prcek je takova kachna potapka
a uz je taky trosku starsi ale byli tam i mladsi deti nez on a meli to podobne - hlavne poradny krem, kloboucek a brylky pak uz to jde samo ![]()
nevim kam jedete ale taky koukni vcas jak to je s pasem v dane destinaci - nekde uz vyzaduji detsky, nekde staci zapsani v pase rodicu a hodne zemi od ledna zrusilo akceptovani rychlopasu…
jezis ja uz se nemuzu dockat
my uz mame i vsechno nakoupeny - od pantofli po opalovaky ![]()
Byli jsme u moře, když bylo malýmu též sedm měsíců. Studená voda mu nevadila, samozřejmě si nejprve musel zvyknout, ale pak nechtěl z vody ven. Koupila jsem slabou bavlněnou čepičku s kšiltem, která zároveň kryje i krk, řádně jsem ho mazala Daylongem, na sobě měl akorát plínku do vody, žádné zvláštní plavky jsme nekupovali, na pláž jsme chodili až po třetí hodině a leželi jsem ve stínu, pomůcky do vody jsme taky neměli, nechodili jsme do hloubky, jen jsme se plácali na kraji. ![]()
no jo pas ještě že to tady píšeš, na to musím myslet.letíme sice až v srpnu ale i tak.já už mám pas propadlý ale letíme do řecka takže na občanku poletím.takže malé musím udělat pas.jak dlouho se čeká na pas cca měsíc???? platí to prý jen rok.nevíš kolik to stojí??
taky se letos chystáme opět k moři. viki pojede poprvé, loni byl ještě v břichu ![]()
určitě potřebuješ klobouček a nebo čepici s kšiltem a chráněním krku. super jsou věci na písek, ale bábovky doporučuju kupovat až na místě. my s sebou budeme brát kruh, který má uprostřed takový kříž. takže do něj dítko posadíš a ono se houpe na vlnách. křidélka a pás kolem pasu jsou až pro větší děti. super jsou sluneční brýle, ale bojím se, že takhle malé děti na budou z očí strhávat. klárka je akceptovala až ve dvou letech. opalovací krém na AE nám dětská kožařka doporučila Avéne baby SPF 50+. daylong suprově chrání, ale není až tak vodě- a otěru-odolný. loni jsem mazala klárku tím Avéne a pořijela po 11 dnech u moře skoro bílá. s neoprenkem neporadím, my jsme používali koupací plíny a na tělo případně tričko s krátkým rukávem. klárka hlavně kolem toho roku lezla pořád do vody a z vody, takže bysme se ze svlékání a oblékání neoprenu asi zbláznili ![]()
jinak na pláži nám běžně spala v kočárku a hrála si na dece pod slunečníkem.
s tou výbavou to také záleží na tom, jak jedete. my létáme, takže jsme omezeni množstvím zavazadel a jejiích hmotností.
detsky pas plati 5 let a stoji 100K c ale potrebujes jeste Osvedceni o statnim obcanstvi - taktez za 100Kc od Krajskeho uradu - na obcanku te ale taky asi nepusti, budes muset mit pas..
my byli v Itálii když měl malý asi rok
za nás teda bazének určitě jo, my měli takovou nafukovací loďku, co vypadá trochu jako kruh s pevným dnem, manža ho buď na ní tahal, nebo jsme ji hodili na písek a naplnili vodou jako bazének a první dny to byla jediná mořská voda, se kterou byl v kontaktu, do moře se bál, přestože bylo plytké a čisťounké
měli jsme i stan, ale protože většina pláže byla placená a my chtěli ležet před ní, tam kam můžeš zadara, tam nám nedovolili rozložit - takže jsme platili slunečníky
krém máme doporučený od kožní Daylong Kids - dřív se dělal 50+, teď to přejmenovali na 30+ (tuším), ale UV má stejnou (nějaká nová norma nebo co) - spokojenost
do moře jsme měli vestičku - tu nejmenší velikost, kupovali jsme v Globusu snad za 150,–
k tomu neoprenku - předpkládám, že jedete abyste se zbavili exemu a nevím, jestli by neudělal medvědí služby - nám se malý při jakémkoliv kontaktu s gumou hrozně osype (je taky atopik), navíc potřebuješ tu slanou vodu dostat na kůži, aby měla efekt
otužování bych asi neřešila - prostě zkusíte, jeslti bude do vody chtít, možná se bude bát, tak dáte trošku vody do bazénku, jestli už sedí tak přihodíte nějaké hračky (kelímky na přelívání, zvířátka - my brali sadu na písek - ten náš drak už běhal, takže chvilku přelíval vodu, pak nabíral písek - maximálně spokojenej)
nozu píše:
taky se letos chystáme opět k moři. viki pojede poprvé, loni byl ještě v břichu
určitě potřebuješ klobouček a nebo čepici s kšiltem a chráněním krku. super jsou věci na písek, ale bábovky doporučuju kupovat až na místě. my s sebou budeme brát kruh, který má uprostřed takový kříž. takže do něj dítko posadíš a ono se houpe na vlnách. křidélka a pás kolem pasu jsou až pro větší děti. super jsou sluneční brýle, ale bojím se, že takhle malé děti na budou z očí strhávat. klárka je akceptovala až ve dvou letech. opalovací krém na AE nám dětská kožařka doporučila Avéne baby SPF 50+. daylong suprově chrání, ale není až tak vodě- a otěru-odolný. loni jsem mazala klárku tím Avéne a pořijela po 11 dnech u moře skoro bílá. s neoprenkem neporadím, my jsme používali koupací plíny a na tělo případně tričko s krátkým rukávem. klárka hlavně kolem toho roku lezla pořád do vody a z vody, takže bysme se ze svlékání a oblékání neoprenu asi zbláznili
jinak na pláži nám běžně spala v kočárku a hrála si na dece pod slunečníkem.
s tou výbavou to také záleží na tom, jak jedete. my létáme, takže jsme omezeni množstvím zavazadel a jejiích hmotností.
s daylongem mám právě dobrou zkušenost, zdá se mi hodně dobrý i odolný proti vodě.když jsem se natřela obyč.sice voděodolným s drogérky a šla jsem do vody tak jsem se pak hned spálila.daylong drží dobře.i když je lepší se občas promáznoust pokud už jdeš do vody po několikáté.
beruska2× píše:
detsky pas plati 5 let a stoji 100K c ale potrebujes jeste Osvedceni o statnim obcanstvi - taktez za 100Kc od Krajskeho uradu - na obcanku te ale taky asi nepusti, budes muset mit pas..
na občanku nás pustí.byla jsem v řecku taky na občanku před 2lety a pustili.a to osvědčení o státním občaství je potřeba proč?? o tom slyším poprvé ![]()