Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
moje roční dítě má od čtvrtka příznaky infekčního onemocnění - silná vodnatá rýma, únava, kašel, bez teplot (ale teploty nemívá skoro nikdy). V pátek návštěva u pediatra - prý to nic závažného není, průdušky zatím čisté, antibiotika tedy zatím ne, nasazen pouze Pamycon (ATB do nosu) a Mucosolvan.
Dnes odpoledne se objevila na stehnech a lýtkách vyrážka - velké jednolité zarudlé plochy a sem tam uprostřed nich taková vyvýšená bělavá místa - jako popálení od kopřiv. Pořád se to zvětšuje, už je to na většině kůže stehen. Teď i na jedné paži. Obličej i čelo zatím bez vyrážky.
Co to může být? Šestou nemoc už prodělal.
Díky všem za nápady a odpovědi.
Teda já tohle měla a byla to alergie, přesně tak jak to popisuješ, nemůže to být na léky?
Nebo na nějaké trávy? Z toho by měl taky rýmu a kašel, každopádně já to měla na jídlo a jeli sme hned na pohotovost a píchli mi injekci proti alergii
Ahoj. Tak tuhle vyrážku mladší dcera taky měla. Nic dalšího k tomu ne a i ta vyrážka za pár minut zmizela. Nevím, co to mohlo být, ale taky bych to viděla jako reakci na něco
.
Tahle vyrážka je alergie, aktuálně s ní bojujeme - přesně jak říkáš, jako požahání kopřivou, za chvilku zmizí…
mělo by se jednat o alergii na léky. měli jsme alergii dokonce i Nurofen v podobě kožní vyrážky-zmizela do 48h. Ale samozřejmě sledovala bych ji jako oko v hlavě
![]()
Zdravím, s něčím podobným, nebo stejným bojujeme ted…taky jak říkáte začlo to jako by nachlazením, nebo virozou…tu a tam zvyšená teplota…pak opet po teplote se zacala drbat a rozjela se tahle vyrazka…přesně jak kdyz ji hodite dokopřiv a behem chvile mizela a objevovala se jinde…mlada se drbala jak splasena…hystericka…jeli jsme do nemocnice, nejen ze na me koukali jak na nejakou hysterku, ale mlada hlavne byla najednou bez teplot i vyrážky…tu a tam opet zvysena teplota a tu a tam nejakej pupinek…pak nas propustili a jsem doma a ma opet teploty a dneska opet zacali fleky vyrážky…mame na to Dithiaden, po kterem to zmizi a prestane svedet…v sobotu to bude tydena je to jak na houpačce…udajne jde o virozu kdy se obcas delaji vyrazky…no jako nevim no…asi taky nevedi…male je 3,5roku a začla chodit do školky a od te doby jeden humus za druhym…
![]()