Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemyt mýdlem, vysušuje, mýt olejem. Mazat - každému sedí něco jiného. Mně třeba nesedí moc mastné a hutné krémy. Vyhovuje mi Eucerin pro atopiky, snesu i La Roche. Nemůžu sladké, nesmím to přehnat s bílou moukou a mléčnými výrobky. Chce to zkoušet.
U nás pomáhá nejlíp, a ve všech stádiích bez pálení klasická modrá indulona. Vždycky se nechám zlákat, a koupím nějakej drahej super přípravek pro atopiky. A pak buď nefunguje, nebo někdy pálí, někdy nepálí (bioderma, a-derma, atopiredu…) což u dítěte fakt vadí, a nehodlám to testovat dál. Takze zas návrat k induloně. A to mají děti jen občas někde flíček, nedokážu si představit, co prožívají ti, kteří to mají hodně. Jo, a zabírá nám na to potírat silným černým čajem, když jsou fleky červené. On to zklidní, zatáhne.
@Serpentini píše: Více
Děkuji.
Myju jen v čisté vodě už od narození.
Potraviny mi řekl pediatr, že u takto malých dětí se neřeší, aby si z nich tělo neudělalo alergen.
Mléko je pro ni ještě důležité a bílé pečivo jsem vyřadila pro můj pocit, ale měla ho zřídka.
Sladké ještě téměř nejí.
@Agnes86 píše: Více
Tak indulonu určitě zkusím. Na tom neschudnu ![]()
Děkuji ![]()
Starší dcera měla jako malé dítě, kupovala jsem biodermu a strašně ji pomáhalo moře, bylo to znát, té po dovolené ji vydržel klid i půl roku. Časem vše zmizelo.
Prosím pomoc, kdo máte zkušenosti s atopickým ekzémem u dětí.
Roční dceři se před měsícem udělalo zarudlé ložisko v loketní jamce. Pediatr řekl mazat zinkovou mastí.
Nicméně žádné zlepšení. Vždy mi přišlo, že 2 dny to má hezky bledé a pak to na týden zase zarudlo a tak dokola.
Pak jsem koupila v lékárně něco od Uriage, ale také nic.
V pondělí jsme bylo znova u pediatra, doporučil Infadolan a stále mazat a mazat.
Dnes koukám a suchá ložiska má už i na hrudníku, na zádech + výsev drobných drsných pupínků po celých zádech.
Někde čtu, že ložiska spíše vysušovat a pak teprve hydratovat. Někde zase, že to má být pořád mastné.
Peru v hypoalergením gelu, před 2 týdny jsem ho změnila, ale také žádné zlepšení.
Co dál?