Atopický ekzém u 5leté

919
27.4.12 07:26

Atopický exem - prosím o rady

Maminky zdravím, včera nám byl potvrzen atopický exem - dcerce je 5 let. Prosím o jakékoli rady, vychytávky co vám na dětičky dobře fungovalo, co zkusit, čeho se vyvarovat atd. Jsem z toho smutná, ikdyž je mi jasný že to není žádná tragédie. Ale samozřejmě chci aby se nám to co nejdříve zklidnilo a dcerka byla zase v pohodě. Předem za všechny rady moc děkuju !!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25160
27.4.12 07:33

Vývar z ovesných vloček do koupele … za zkoušku to rozhodně stojí, než se sáhne po kosmetice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
27.4.12 08:21

Záleží jak moc to má. Pokud jen pár suchým míst co nesvědí, hodně mazat, ovesná koupel taky fajn, nebo syrovátka, nebo mýt škrobem. Rozhodné ŽÁDNÉ MÝDLO A SPRCHOVÉ GELY A PĚNY! To všechno dráždí. Zjistila nějakou alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
27.4.12 08:23

Taky používáme vývar z vloček a na mazání bambucké máslo a slunečnicový olej z lékárny.
Bude to chtít zkoušet, co malé sedne.My máme doma zásobu krémů,olejů a mastiček tak pro 20 dětí a po všem to bylo ještě horší - excipial,lipobáze,indulona…
TeĎ jsme zkoušeli kosmetiku z MANUFAKTURY a ta nám sedla, tak jsem od nich koupila úplně vše včetně šamponu :)

• Citovat
  • Upravit
5052
27.4.12 08:30

Já používám kosmetiku LETI AT4 vysloveně pro atopiky a zvládáme to moc dobře. Dcera jí má od 6m a teď jsou jí 3,5r a korti jsme jí davala jen 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
27.4.12 08:46

Kazdemu vyhovuje bohuzel neco jineho… Maly ma AE od 10 tydnu, ale lepsi se to… U nas pomaha koupel z drceneho ovsa (koupis v DM drogerii za cca 80 Kc) a pri tech hodne suchych stavech koupu ve vode do ktere dam olivovy olej (panensky normalne na vareni). Ta koupel se osvedcila vzdy velmi kratka a v chladne vode (cca 32 °C), jinak se chudak hrozne skrabe, jak ho to svedi…
Na rozbolavela mista masticka Cutis Help ekzem nocni nebo muzes zkusit i nejakou domaci mast z opravdoveho konopi :) Ale mela by byt delana v sadle ne ve vazeline, ta nekdy taky drazdi…
Na sucha mista davam SOS krem NIVEA (cca 80 Kc v DM drogerii), je s bambuckym maslem a to hezky promastuje. Nekdo doporucuje i modrou Indulonu.
Nez zacnes zkouset nejake „chemicke“ kosmetiky, zkus prirodu :)
Ted jsme najeli na homeopatickou lecbu, uvidim, jestli to bude mit nejaky efekt.
Preji, at se to male brzo zlepsi! A hlavne to chce psychickou pohodu a trpelivost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.4.12 08:48

To je pravda,každému vyhovuje něco jiného dcera má typ po mně co moc nesvědí takže se nedrbe a dobře se to léčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.4.12 08:53

Vítej do klubu, ikdyž to není žádná výhra :,( :,( koukej, vynikající stránky o atopu jsou tady http://www.atopickyekzem.org zaregistruješ se, dostaneš přístupové heslo a postupně ti budou dávkovat lekce. vedou to přední čeští dermatologové, je to vemi dobře zpracováno, dozvíš se tam, co to vlastně atop je a jak ho udržet v nějakých mantinelech. konkrétní promazávadla tam ale nejsou. jediná podstatná informace je, že atopický ekzem je geneticjy daná porucha kožní bariery, která neplní správně svou funkci a jediné možné řešení je každý den promazávat kůži, ikdyž to vypadá, že žádný ekzem není, jen tak se to dá udržet. Zaregistruj se a koukni na ty videa, je to opravdu moc hezky udělané, člověk se nikde lepší formou neozví víc.
Jinak doporučení z Motola z děstké dermatologie, promazávat krémem A-derma exomega, už ho mám třetí týden, a je nesrovnatelný s čímkoliv, hojí se to před očima, to je moje zkušenost, takže minimálně 2×denně promazat, počkat 10minut a pak kritická místa přetřít sudocremem. ten nám tedy exra nevyhovuje, ale co nám dal náš doktor, to je krém s bílám ichtamolem, nesmrdí, nešpiní, konkrétně vitella ictamo , tím jí přetřu ta kritická červená napuchlá místa, on to ten ichtamol úžasně vysuší. Ale základ je promazávat, promazávat, promazávat. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
27.4.12 09:44

@terinka4444 Můžu se zeptat jaký druh krému konkrétně máš? od té A-drema exomega? Našla jsem více druhů :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.4.12 09:49

přesně tento http://www.manitera.cz/…0-ml-p-19673 ten 400ml vyjde levněji, za 200ml jsem platila 390,– navíc má pumpičku, skvělá věc, těma mastnýma rukama vytlačit krém z tuby, nadlidský úkon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a myju ji tímhle http://www.manitera.cz/…0-ml-p-19671 nám to sedlo, je to mnohem lepší. a taky koupu každý druhý den v ovesné koupeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
27.4.12 10:22

@terinka4444 Děkuji dnes koupím a jsem zvědavá, konečně něco co jsme ještě nezkusili :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek