Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jdu si pro radu, a možná trochu pro uklidnění.
Mám za sebou první screening, ultrazvuk v pořádku, NT 1,35, nosní kůstka přítomna. Ale krev vyšla free beta hcg 3,4 a papp 1,7, proto atypický screening. Před rokem jsem bohužel o miminko přišla, holčička měla DS, tam ale už ultrazvuk dopadl špatně a NT bylo 4,8. Poté jsem se dozvěděla, že jsem nositelka genetické translokace. U nás to bude vždy buď a nebo, ale po ultrazvuku jsem měla naději, že by to tentokrát mohlo vyjít. Máte někdo podobnou zkušenost? ![]()
@miskahyb píše:
Ahoj holky,jdu si pro radu, a možná trochu pro uklidnění.
Mám za sebou první screening, ultrazvuk v pořádku, NT 1,35, nosní kůstka přítomna. Ale krev vyšla free beta hcg 3,4 a papp 1,7, proto atypický screening. Před rokem jsem bohužel o miminko přišla, holčička měla DS, tam ale už ultrazvuk dopadl špatně a NT bylo 4,8. Poté jsem se dozvěděla, že jsem nositelka genetické translokace. U nás to bude vždy buď a nebo, ale po ultrazvuku jsem měla naději, že by to tentokrát mohlo vyjít. Máte někdo podobnou zkušenost?
Měla jsem NT 1.2, hcg 2,97 a papp 0,8. Mám zdravou holku. Už u kluka jsem měla vyšší hcg.
Taky mám atypický 1. screening, utz v pořádku, ale bHCG 3,2. Doktor mě poslal na genetiku, kam jdu zítra, tak uvidím, co mi řeknou.
@Anik6 závěr je ten, že mě čeká příští pondělí odběr plodovky
@clairfox tak držím palečky
já jdu v pondělí na plodovku a předběžné výsledky budu vědět v úterý
@Holka Lolka autorka jsem já a právě sedím v čekárně a čekám na odběr plodovky ❤️ zítra by měly být předběžné výsledky
Já jsem nakonec šla na panorama test a zatím čekáme na výsledky
ještě doktorka navrhovala odběr plodové vody, to jsem ale nechtěla nebo ten kombinovaný tripple test