5+1tt Ultrazvuk gestační váček na kraji dělohy?

Anonymní
27.2.23 18:17

5+1tt Ultrazvuk gestacni vacek na kraji dělohy?

Ahoj, dnes jsem byla na potvrzení těhotenství. Doktor viděl gestacni vacek i se žloutkovým uvnitř, ale nezdálo se mu umístění. Pry ma být ve středu dělohy - na sliznici a ja ho mam u kraje. Víc se mi k tomu nevyjadřil, rekl, ze mne bude hlídat a ze mam přijít za 4 dny, ale znel dost starostlivě spis tak jakoze to asi nedopadne. Je to mé první těhotenství, po roce snažení. Nejak z toho mam strach misto radosti, nesetkal jste se s tim nekdo? Dostala jsem GYNPRODYL 2X denne.
Dekuji za kazdy nazor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
27.2.23 18:24

Ahoj zakladatelko,

střed dělohy, to se asi nějak špatně lékař vyjádřil, nebo co je střed dělohy? Uhnïzdeni přece proběhne do sliznice, ta je na vnitřním „obvodu“. Stalo se mi možná něco podobného, byla jsem na pohotovosti nějak 5+4tt kvůli špinění, v děloze gestační vacek, žloutkový vacek a embryo, ovšem se jevilo umístění velmi blízko pravého rohu děložního, tj. u přechodu dělohy a vejcovodu. A prý záleží, kterým směrem embryo poroste, že to je ve hvězdách a nedá se ovlivnit. O týden později jsem byla na kontrole u gyn a tomu se zdálo vše v pořádku. Prcek se vydal růst správným směrem a už je na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 19:28

Aha, no ja byla dnes tak nervózní, jak je to poprve, a jak jsem videla ze se mu neco nelibi… ze vlastně jsem to treba pomotala, ale on mi to kreslil na papír, ze prave to mam nejak mimo tu sliznici asi tedy.. proste se mu nelibilo umístění. A rekl ze musim přijít hned za par dni, ze si to potrebuje ohlídat. Tak já nevím co by mohlo být špatně.

• Citovat
  • Upravit
1239
27.2.23 19:38

Aha, no nedivím se, mně když doktorka řekla, že je uhnízděno blízko rohu děložního, byla jsem taky paf a vlastně jsem ani netušila, že děloha má nějaký roh :D Na nic jsem se nezeptala, jak jsem byla mimo, až pak jsem musela googlit a dávat si to dohromady. A neříkal, že to vypadá na uhnízdění mimo děložní DUTINU (místo sliznici)? Pak by to třeba taky mohlo být blízko rohu… Nějak mě totiž nenapadá, kam by se uhnizdilo, do „prázdna“ těžko :nevim: kdyby bylo blízko rohu děložního a vydalo se „špatným směrem“, hrozí pak protržení dělohy a těhotenství se většinou musí ukončit i s tím, že se třeba vezme část dělohy… Nebo vejcovod… Ale to snad vůbec nehrozí, lékař prostě je pečlivý a obezřetný, řekla bych :cert: Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 20:01

Panejo, nestraste. :( Uvidim v patek. Ja to nejak fakt nepobrala ani jsem nejak nemohla mluvit, pak jsem si to vyčítala.. ale v tu chvíli jsem se bal zeptat co předpokládá.

• Citovat
  • Upravit
6128
28.2.23 09:17

Měla jsem taky a taky to lékař trochu řešil.
U mě to způsobilo placentu praevia. Kolem 24tt jsem ležela v nemocnici s krvácením, až do 36tt jsem měla klidový režim.
Ale jestli to bylo vážně umístěním netuším.
Každopádně mám zdravou holčičku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.3.23 11:45

Posunulo se to takze vyloucil mimoděložní. Uffff ale srdicko jeste ne. 5+5tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...