Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den.
Máte někdo zkušenosti s atopickým ekzémem jak ho léčit?
Narazila jsem na produkt který opravdu pomáhá.
Jedná se o probiotické sirupy harmonelo
Je to neskutečné. Jak nam velmi rychle zabral.
Dcera má ošklivý ekzém.
Sirupy začaly fungovat poměrně rychle.
Přidám fotku před a po ![]()
Rozdíl tří týdnů 🙂 začaly jsme teda sirupy užívat celá rodina.. a můžu říct že pomáhá i na jiné onemocnění. Babičce se zlepšila lupénka a vysoký krevní tlak.
Jsem vděčná za tento tekutý zázrak doporučuji všem ![]()
@Lucka.ll píše:
Dobrý den.
Máte někdo zkušenosti s atopickým ekzémem jak ho léčit?
Narazila jsem na produkt který opravdu pomáhá.
Jedná se o probiotické sirupy harmonelo
Je to neskutečné. Jak nam velmi rychle zabral.
Dcera má ošklivý ekzém.
Sirupy začaly fungovat poměrně rychle.
Přidám fotku před a po
Rozdíl tří týdnů 🙂 začaly jsme teda sirupy užívat celá rodina.. a můžu říct že pomáhá i na jiné onemocnění. Babičce se zlepšila lupénka a vysoký krevní tlak.Jsem vděčná za tento tekutý zázrak doporučuji všem
Není lepší najít si doktora, který tě vyléčí? Sice jsou většinou soukromí a není jich hodně, ale existují. Než do sebe cpat placebo efekt, které nevyléčí příčinu jenom ty přitíží někde jinde.
@admin tohle vypadá na reklamu.
Ale jinak jo, ekzém souvisí se zažíváním a dá se dost zlepšit pořešením stravy.
@krajta píše:
Není lepší najít si doktora, který tě vyléčí? Sice jsou většinou soukromí a není jich hodně, ale existují. Než do sebe cpat placebo efekt, které nevyléčí příčinu jenom ty přitíží někde jinde.
Já mám teda celkem opačnou zkušenost, doktoři na ekzém cpou kortikoidy a příčina je jim fuk. Ta přitom bývá často v reakci těla na nějakou potravinu, stres, špatný spánek nebo životní styl celkově…
@krajta píše:
Doktorům jde jen o peníze. Vyzkoušela jsem tři dermatology a všichni mi akorát předepsali Locoid, jeden mi ještě nacpal brožuru s krémy Bioderma. Na všechno (co mi pomáhá a co to zhoršuje) jsem si musela přijít sama.
Tak doktor nám právě vůbec nepomohl. To už máme dávno za sebou.
Cpe akorát kortikoidy a to ještě zhoršilo.
Takže za mě probiotické sirupy harmonelo.
Nejlepší!
Kdo nevyzkouší nezjistí asi tak
Nic taky nereklamuji jen doporučuji co nám pomohlo
A jestli se někdo nechce léčit..jeho věc ![]()
Jeho nemoc - jeho boj
![]()
S jestli víte.
Tak naše celkové zdraví se odvíjí od toho jak zdravý máme mikrobiom
Takze vlastně všechna autoimunitní onemocnění a jiné pochází ze střev.
![]()
U atopického ekzému se jedná o vnější projev histaminové intolerance (neboli HIT) a při ní je nutné dodržovat nízkohistaminovou dietu, která je dosti náročná
, neboť nemocnému může vadit laktóza, řepný cukr, lepek i vejce (buď jedno, nebo i kombinace vícera druhů potravin).
Vadí i všelijak upravované potraviny (např. uzené, fermentované, pražené (což čekankový kořen v uváděném sirupu nejspíš je)), dále pak dochucovadla, stabilizátory, sírany, siřičitany, klasický kypřící prášek, kvasnice, alkohol, exotické ovoce… a takhle bych mohla pokračovat dlouho
…
Takže ne - na histaminovou intoleranci, respektive atopický ekzém, není žádný zázračný lék. Jen přísná dieta a práce na vlastní psychice, kdy je potřeba se vymanit ze svých zažitých špatných vzorců.
A jen k doplnění na závěr - problematické zažívání při HIT pomáhá hojit chlorella se zeleným ječmenem a opalování (nebo užívání vitamínu D v chladnějším období) a na kůži je nejlépe užívat panenský olivový olej
.
Toť souhrn mých zkušeností za poslední 4 roky mého života. Samozřejmě někdo jiný může mít s touto nemocí odlišné zkušenosti, neboť HIT je silně individuální, aby nebylo tak jednoduché se s ní „poprat“ ![]()