Atypický svrab

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
22.5.22 19:42

@mayunka máme podobný problém. V lednu přišel syn od kožní s tím, že má svrab. Je mu 17let. Všichni jsme se prelecili infectoscabem. Vše jsem prala, žehlila, vyházela na balkon, pořád čistila, dezinfikovala, furt dokola. 14 dní téměř nonstop úklid a to doma udrzuju normální pořádek. Denně ložní, denně všechno oblečení čisté. Po 14ti dnech ještě přeléčení sirnou masti. V březnu se začala skrabat dcera (14)tak znova na kožní. Znova ta jedovata mast. Znova 14 dní nadstandardní praní prakticky čistých věci. Je to 10 dní, co jsem zjistila, že má dcera opět pupínky téměř všude.. Tak říkám, tohle už není normalni. Znova na kožní, z pohledu lékařky jsem si už připadala jako největší špína.. Ale zmínila jsem, že by možná mohla mít dcera predispozici k histaminove intoleranci. Kožní mi to nijak nerozporovala, dala dceři antihistaminika. Že se má párkrát namazat kortikosteroidni masti… Když se mazala, pupínky se stáhly a schovaly. Jakmile jsme nenamazaly (řekla 2dny, pak den vynechat a pak zas dva dny). Tak do druhého dne pupínky zpět. Prášky zřejmě nezabírají, na alergo jsme objednání na říjen. Každý den dceru fotím, držíme nízkohistaminová dietu a pupínky má furt. Znovu přemýšlím o svrabu a jsem už vážně nešťastná. Pokud je to svrab, tak asi nevím, jak se ho zbavit co dělám spatně, když jsem někomu řekla, co všechno denně čistím, zehlim postele, křesla..tak mi každý řekl, že to není možný se toho nezbaví. Zkusím sem vložit dnešní fotky. Myslíte, že by to mohl ten svrab být?.. Jo a po druhé léčbě tou jedovatou masti se dcera celá slila rudymi fleky po koupeli. Dle dr. Alergická reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1401
22.5.22 20:36

@maninkaa podle.fotek to vypadá jako svrab. Měli jsme nedávno bohužel… Ale v takovémto množství by se dcera musela uskrabat. Jak moc jí to svědí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.5.22 20:47

@kkatarinka dost. Kožní ji viděla minulou středu. Byly jsme na kontrole znamének a den předtím jsem zjistila, že je takto osypana. Takže ji kožní viděla celkem z blizka a ví, že jsme ten svrab měli v lednu stopro. Ale když js znimila tu histaminovou intoleranci, že my k tomu mohla mít předpoklad, tak už o svrab nic neřekla. Přece by to měla poznat, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.5.22 20:48

@kkatarinka dost. Kožní ji viděla minulou středu. Byly jsme na kontrole znamének a den předtím jsem zjistila, že je takto osypana. Takže ji kožní viděla celkem z blizka a ví, že jsme ten svrab měli v lednu stopro. Ale když jsem zminila tu histaminovou intoleranci, že by k tomu mohla mít předpoklad, tak už o svrabu nic neřekla. Přece by to měla poznat, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.5.22 21:36

@kkatarinka jo a byla prelecena infectoscabem 20.3. (pak měla asi týden vždy po vykoupani i sprše rudé celé tělo, spalenou kůži v předloktí a v podpaží). Myslíte, že 2 měsíce po léčbě by mohla vypadat takto, že by se tak moc špatně natrela? Že by toho přežilo tolik? Tohle přece nemůže za dva měsíce zvládnout jedna breberucha 🙈.. Pokud to je svrab, tak jediná možnost, že se špatně natrela. Protože úklid jsem dělala opravdu důsledně. Já ji natirala jen záda, pubertacka se od mami nenechá natřít celá 🤦‍♀️. Ale teď jsem říkala, že pokud to bude zase ono, tak ji prostě natřu celou já, ať se jí to líbí nebo ne. Ach jo 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1401
22.5.22 21:58

@maninkaa já jsem taky po infectoscabu dostala brutální exem. Začal se mi rozšiřovat po těle. Používala jsem asi týden na sprchování cyteal a krásně mi to zmizelo.
Připadá mi to u vaší dcery toho má strašně moc. Syn teda to měl tenkrát taky po celém těle. Trvalo to cca 4 týdny, než se mu to takto rozšířilo, plus teda ten měsíc inkubační doba. Někdy je ten svrab na hodně dlouho, my jsme s tím bojovali snad dva měsíce. Malému se to pořád vracelo, už jsem byla úplně zoufalá. Nejhorší je ten úklid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.5.22 08:06

@kkatarinka tak jsem z dcery teď ráno zase tahala informace. V noci ji to nesvědí nijak moc, ani ve sprše nebo koupeli, to prý spíš štípe. Svědí ji to přes den, ale já neumím posoudit jak moc. Nicméně alergická vyrazka přece taky svědí. Ve mně se to pere, jestli by se to mohlo vrátit i po tak duslednych uklidech. Nebo jestli nemá alergii třeba na pyl, protože i pokašlává, ale antihistaminika nezabírají a na alergo jdeme až v rijnu.. Včera jsem ji na to začala spichat aloe vera. Počkám pár dní, pokud se to nezmění nebo bude horší, tak půjdeme k jiné kožní. Vždyť pokud by to byl svrab, tak dr. nemůže jen tak vzít informací ode mě, laika, že si myslím, že by MOHLA mít HIT. Jsem si říkala, že to doktor snad pozná. Někde jsem tu četla, že existují nějaké kožní testy na svrab. Tak jsem si říkala, že v ambulanci dětské nemocnice by ji je treba udělali, když řeknu, že se letos už prelecila dvakrát, s al. reakci na mast, že se léčí se štítnou žlázu… No prostě upřímně chci, aby se toho zbavila a zároveň mám strach ji těmi jedy znova mazat na už tak hrozné zničenou kůži. Nám dr žádné testy nedělala, v lednu diagnostikovala u syna svrab jen pohledem. V březnu u dcery řekla, že si není jistá, ale prelecime, když byl v lednu u syna. No a v květnu protocila oči a pak se chytla toho, co jsem řekla já, tedy histaminová intolerance. Jo a teď se z rodiny neskrabe nikdo. Mě se sem tam objeví nějaký jeden pupinek, ale to může být úplně cokoliv. Samozřejmě u každého panikarim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44458
23.5.22 08:11
@maninkaa píše:
@kkatarinka tak jsem z dcery teď ráno zase tahala informace. V noci ji to nesvědí nijak moc, ani ve sprše nebo koupeli, to prý spíš štípe. Svědí ji to přes den, ale já neumím posoudit jak moc. Nicméně alergická vyrazka přece taky svědí. Ve mně se to pere, jestli by se to mohlo vrátit i po tak duslednych uklidech. Nebo jestli nemá alergii třeba na pyl, protože i pokašlává, ale antihistaminika nezabírají a na alergo jdeme až v rijnu.. Včera jsem ji na to začala spichat aloe vera. Počkám pár dní, pokud se to nezmění nebo bude horší, tak půjdeme k jiné kožní. Vždyť pokud by to byl svrab, tak dr. nemůže jen tak vzít informací ode mě, laika, že si myslím, že by MOHLA mít HIT. Jsem si říkala, že to doktor snad pozná. Někde jsem tu četla, že existují nějaké kožní testy na svrab. Tak jsem si říkala, že v ambulanci dětské nemocnice by ji je treba udělali, když řeknu, že se letos už prelecila dvakrát, s al. reakci na mast, že se léčí se štítnou žlázu… No prostě upřímně chci, aby se toho zbavila a zároveň mám strach ji těmi jedy znova mazat na už tak hrozné zničenou kůži. Nám dr žádné testy nedělala, v lednu diagnostikovala u syna svrab jen pohledem. V březnu u dcery řekla, že si není jistá, ale prelecime, když byl v lednu u syna. No a v květnu protocila oči a pak se chytla toho, co jsem řekla já, tedy histaminová intolerance. Jo a teď se z rodiny neskrabe nikdo. Mě se sem tam objeví nějaký jeden pupinek, ale to může být úplně cokoliv. Samozřejmě u každého panikarim.

Mě to úplně jako svrab nepřijde. Co zkusit domluvit seškraby na svrab někde, kde to dělají? Sice to není příjemné, ale žádná hrůza a věděli byste, na čem jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
23.5.22 08:28

@Havlova mně bylo řečeno že ani ty seškraby nejsou na 100 procent…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
23.5.22 08:31

Moje máma měla kdysi co vypadalo jako svrab, ale byl to prostě rozjetý ekzém. Ruce musela mazat vazelínou a nesměla přijít do kontaktu s ničím chemickým, takže si brala rukavice i na nádobí, v koupelně apod. a časem to zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44458
23.5.22 08:59
@mayunka píše:
@Havlova mně bylo řečeno že ani ty seškraby nejsou na 100 procent…

Nic není 100%, jen smrt. Ale řekla bych, že při takovém stavu se to 100 % výrazně blíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.5.22 09:04

Všem Vám moc děkuji za diskuzi. Zkusím zjistit, kde dělají ty seškraby. Zatím jsem říkala, že ještě počkáme pár dní, budu dávat tu aloe, tím ji snad nemůžu ublížit, ať je to cokoliv a po týdnu se rozhodnu, co dál. Seškraby, změnit antihistaminika. Uvidím, co jiný doktor. Ještě jednou Vám děkuji… Jsem ráda, že jsem se sem přihlásila, byť miminka už dávno nemám :wink: ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RK4
2
26.2.23 09:19

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, jak to u Vás dopadlo s pupínky?
My doma máme úplně stejný problém od listopadu se synové placají v různých mastickach a dětská Dr. ani kožní neví co s tím. Pupínky mají na stejném místě a po namazání nějaké masti se to zlepší, udělá se tmavá mapa, ale pak zase na na stejné místě objeví červený svědivý pupínek. 😭 Některé vaše fotografie s pupínky jsou úplně totožné s těmi pupínky co mají kluci.
Moc by nám pomohla nějaká rada. Vyzkouším cokoliv, aby byli synové opět zdraví 🙏🏻
Děkuji 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RK4
2
26.2.23 09:23
@Anonymní píše:
Zdravím vás. Měl jste někdy někdo jinou formu svrabu než je ten klasický? Už skoro rok se plácáme v různých pupínkách. Podle jedné kožní je to atopický. Podle druhé rozhodně ne. Syn i já jsme byli oba na odběru kůže, prý to na 200 procent svrab není. Ale přijde mi to divné. Malý se třeba osype. Chvilku mažeme kortikoidy a pak se to zlepší. Zvláštní ale je, že on i starší syn i já máme každý pár pupínků. Ty se vždy jakoby zmiznou, zůstane pigmentová skvrna a za chvíli to svědí a pupínek se udělá zase. Na stejném místě. Na kožním jsem každou chvíli… Neví.. prostě neví. Krev v pořádku a odběr kůže také neřekl nic…už začínám být docela bezradná. Fotky dodám

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, jak to u Vás dopadlo s pupínky?
My doma máme úplně stejný problém od listopadu se synové placají v různých mastickach a dětská Dr. ani kožní neví co s tím. Pupínky mají na stejném místě a po namazání nějaké masti se to zlepší, udělá se tmavá mapa, ale pak zase na na stejné místě objeví červený svědivý pupínek. 😭 Některé vaše fotografie s pupínky jsou úplně totožné s těmi pupínky co mají kluci.
Moc by nám pomohla nějaká rada. Vyzkouším cokoliv, aby byli synové opět zdraví 🙏🏻
Děkuji 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.7.25 07:49

Divné svědivé pupinky

Holky měl někdo něco podobného chodím po doktorech od ledna :,( a nic dva krát léčili svrap kortikoidy mast, zmizí a potom znova vyseje? CO TO JE 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí