Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pár fotek z průběhu roku… Nebo kdybyste někdo znali dobrého a ochotného kožního lékaře, který by byl schopen poradit třeba i takhle online…
@Anonymní píše:
Pár fotek z průběhu roku… Nebo kdybyste někdo znali dobrého a ochotného kožního lékaře, který by byl schopen poradit třeba i takhle online…
nemůžou to být molusky? u nás si doktorka spletla molusky s neštovicema, takže to asi vypadá podobně
@welovefashion Molusky jsou ale vystouplé pupínky ne?
Příspěvek upraven 17.03.22 v 07:34
Zdravím
Před pár měsíci jsme se svrabem bojovali a musím říct, že takhle jako na tvých fotkách to vůbec nevypadalo. Byly to pouze pupínky, ale že by to bylo takhle nashromážděné a ještě zarudlé okolo, to vůbec ![]()
Koukám že už nejsem anonymní. Nevadí 🤭 když sem tam nějaký pupínek se taky objeví. A zase zmizne… Pracuju v domově pro seniory. Říkám si, že bůh ví co jsem přinesla
@Anonymní píše:
Zdravím vás. Měl jste někdy někdo jinou formu svrabu než je ten klasický? Už skoro rok se plácáme v různých pupínkách. Podle jedné kožní je to atopický. Podle druhé rozhodně ne. Syn i já jsme byli oba na odběru kůže, prý to na 200 procent svrab není. Ale přijde mi to divné. Malý se třeba osype. Chvilku mažeme kortikoidy a pak se to zlepší. Zvláštní ale je, že on i starší syn i já máme každý pár pupínků. Ty se vždy jakoby zmiznou, zůstane pigmentová skvrna a za chvíli to svědí a pupínek se udělá zase. Na stejném místě. Na kožním jsem každou chvíli… Neví.. prostě neví. Krev v pořádku a odběr kůže také neřekl nic…už začínám být docela bezradná. Fotky dodám
Takže všichni 3 máte stejné projevy, chápu to dobře?
@ivašot. Úplně to co je na fotkách zrovna ne. Ale všichni tři máme jeden dva podobné pupínky, které mizí a objevují se na stejném místě. To mě právě zaráží. Kožní na mě vždy kouká už jak na blbce
Svrab spíš cestuje (rozlézá se) a svědí v podstatě kontinuálně (jak si tam dělají chodbičky). To, co je na fotkách jako svrab nevypadá. Navíc, svrab nereaguje na kortikoidy. A v seškrabech jde docela dobře odhalit.
Ahoj, už nějakou dobu bojuji taky s nějakou vyražkou, já mám po těle červene tečky a svědí mě tělo, dcera má 4 měsíce a taky má vyrážku. Na kožním jsme byli s tím že to svrab není ale atopak a já to mám prý po porodu, přijde mi to divné. Svědí to víc večer. Jsem už za blázna. Mažeme ruznyma mastema ale vždy se objeví znovu.
na krku to vypadá jako exem ale na hlavičce vždycky takový pupínky i v řade.
Zdravím. Tak jsem byla nakonec i u obvodní. Ukázala jsem ji i prcka a fotky. Bojujeme s tím už rok. Podle ní by to svrab být mohl. Nemusí se to prý rozlézat. Taky říká, že svrab na každém vypadá jinak. Já mám nyní taky jen 3 pupínky. Které střídavě mizí a objevují se na stejném místě. Mám připravenou sirnou mast a zítra začneme. Ráda bych se toho už zbavila. A to podotýkám… Nejsme žádné šmucky. Věčně Peru a uklízím. Jenže pracují v domově pro seniory. Tam s tím bojovalo už loni plno lidí.. držím palce, ať se toho zbavíte. My byli u dvou kožních doktorek. Dělali odběr kůže mně i klukovi a podle toho to svrab není. Jenže obvodní zase tvrdí. Že když se teď odběr dobře neudělá, tak se to nezjistí…
@mayunka pěkný den. Pomohla vám sirná mast? My jsme svrab taky měli. A nedovedu si teda představit, že by jsme to měli neléčené rok. Malý to měl cca 4 týdny, než se zjistilo co to je a to už mě pak ani v noci nespal jak se škrábal. Tak mě docela zajímá, jestli to opravdu může mít takto rozdílné příznaky
První fotky od zakladatelky nevypadají na svrab. Spíš mi to připadá jako dishidrotický ekzém. Ten se dělá i na stejných místech. Divné je, že to mate všichni tři. Možná alergie na něco, nestěhovali jste se, změna prášku na praní?
@kkatarinka zdravím. Mazali jsme se teďka od čtvrtka. Dneska konečně vykoupali. Tak uvidíme. Obvodní to chce za 14 dni zopakovat. Vyměnila jsem i peřiny a budeme spát v patře na jiné posteli. Boty jsme nenosili. Vše je v pytlích. Za týden se dám do praní. Víc už nevím, co bych pro to mohla udělat. Ale jak říkám. Mám dva pupínky. Které se vrací. Občas zasvědí něco někde. Ale žádné urputné svědění…
@Zuzaja bydlíme tu déle. Dyshydroticky asi má. Ale máme jiné pupínky stejně. Já dva. Starší syn má jeden a malej taky 2-3 vracející se na stejné místo. Jen mě opravdu zaráží, že by teda z odběru kůže nepoznali svrab. A hlavně že by to bylo takhle atypické. Že by to mizelo. Já si myslela, že mít svrab, tak se udrbu..a hlavně… Já.. zrovna já. Která věčně uklízí.. a pořád pere…
Zdravím vás. Měl jste někdy někdo jinou formu svrabu než je ten klasický? Už skoro rok se plácáme v různých pupínkách. Podle jedné kožní je to atopický. Podle druhé rozhodně ne. Syn i já jsme byli oba na odběru kůže, prý to na 200 procent svrab není. Ale přijde mi to divné. Malý se třeba osype. Chvilku mažeme kortikoidy a pak se to zlepší. Zvláštní ale je, že on i starší syn i já máme každý pár pupínků. Ty se vždy jakoby zmiznou, zůstane pigmentová skvrna a za chvíli to svědí a pupínek se udělá zase. Na stejném místě. Na kožním jsem každou chvíli… Neví.. prostě neví. Krev v pořádku a odběr kůže také neřekl nic…už začínám být docela bezradná. Fotky dodám