Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,taky letos jedeme…emině budou akorát u moře 2 roky a jedeme autem až dolů k Dubrovníku. máme vymyšleno že co dvě hodky budeme stavět aby se protáhla,proběhla,nasvačila a když bude spát pojedem co to půjde. jedeme teda přes noc tak to snad dáme. ona emka je v autě jak mílius,bud spí nebo si zpívá
zkus třeba vaší cácorce přenosný dvd a pohádky,to taky zabaví. jinak kam-kdekoliv kde je pláž,voda,hotýlek,penzionek a cukrárna ![]()
my jsme byli s dvouleťákem, jeli jsem klasicky na noc, usnul v osm, 2× se probudil, z toho jednou jsem ho dali vyčůrat, ráno se vzbudil v sedm, dali jsem pauzu na snídani, proběhl se a v devět jsme byli na místě, takže pohoda…
Neboj, dcerka to zvládne.
My jsme jeli s malou poprvé, když jí byl 1,5 r. Jeli jsme přes den a úplně v pohodě ![]()
jééé já tam dal anonym, to jsem nechtěla…my bysme chtěli tam kde je písčitá pláž jestli teda je někde, slyšela jsem že u Omiše je písčitá pláž…jj přenosný dvd přehrávač máme v úmyslu vzít
a určitě bych chtěla jet na noc…a ještě něco přítel se bojí že když chceme jet jen my jako jedno …a co když se něco pokazí na autě? To mi pořád předhazuje ![]()
taky chceme letos jet a docela se toho děsím. Pojedeme na noc ale stejně malej v autě nechce být a dost ječí tak snad aspon v noci bude trochu spát ![]()
Pohádky ho zatím nezajímají tak chvilku reklamy
no do léta se to ještě může změnit uvidíme.
Já měla podmínku aby ubytování bylo blízko moře malej v kočáře nespí tak aby se dalo v poledne jít na pokoj a vyspal se a nebylo to daleko at pěkně šlape ![]()
já teda jezdím do chorvatska často a ráda a na písek jsem ještě nikde nenarazila (čímž neříkám že tam není
) ale stejnak si myslím že kamínkovky jsou pro začátek lepší-nikam se nelepí,nepálí… hele,auto se může pokazit i kdyby vás jelo 20. a chorvati jsou kamarádští,pomůžou a ještě poradí
ničeho se nebojte,to by nebyla pořádná dovča bez trošku dobrodrůža
![]()
AHoj! Šli sme s 2 detmi (17 mes. a 27 mes.) do Makarskej. Dovtedy boli zvyknute na max. 2-3 hodiny jazdy. Zvládli to úžasne. Šli sme na noc, ale boli príliš vzrušení a nadšení než aby spali a tak sme preskúmali nočné parkoviská v Rakúsku a Chorvátsku, spievali sme si, rozprávali rozprávky..Bol to pre nich obrovský zážitok. Medzi prestávkami vydržali 2-3 hodiny, stáli sme vždy okolo hodiny a behali a skákali do odpadnutia
. Nad ránom nakoniec zaspali a o 9 sme sa už vybalovali v Makarskej.
Pavča S píše:
jééé já tam dal anonym, to jsem nechtěla…my bysme chtěli tam kde je písčitá pláž jestli teda je někde, slyšela jsem že u Omiše je písčitá pláž…jj přenosný dvd přehrávač máme v úmyslu vzíta určitě bych chtěla jet na noc…a ještě něco přítel se bojí že když chceme jet jen my jako jedno …a co když se něco pokazí na autě? To mi pořád předhazuje
Jj, u Omiše jsou písčité pláže, ale počítej s ubytováním přes cestu, pokud chceš přímo Omiš ![]()
Taky jezdíme sami autem, nesmíš myslet na to, že se něco pokazí ![]()
naše dítě teda oblázková pláž baví víc než písek, zvlášt když je bylo malý, v podstatě celou dobu jenom házelo kamení do vody ![]()
Mě teda jenom ta dlouhá vzdálenost na noční řízení nedělá dobře, teď jezdíme k moři do německa, tak je to v pohodě ![]()
auto je dobré před dovolenou nechat prohlédnout, v nejhorším se zavolá assistance…
Ahojky manžel je Chorvat takže náš malý polochorvátek tu cestu zvládl zatím už 5 krát tam a zpět poprvé ani ne v půl roce a to ani moc nestavíme takže v poho ![]()
ahoj, tak my byli minulý rok s 9měsíční, jeli jsme normálně přes den a bylo to v pohodě.. akorát běhat ještě nemohla ale za celou cestu si nepostěžovala a jeli jsme do Rabacu, takže to je hned nahoře, letos jí ještě v létě dva nebudou ale klidně bych jela zas
to je ono no…do teď auto šlape dobře a přítel pořád říká a zrovna pojedem na dovču a buch něco se po…
takže i ta oblázková by tedy nebyla špatná…je teda pravda že dcera když vidí kamínky tak u nich stráví věčnost
a měli jste to nebo máte od cestovky?
jeli jsme 18m na noc a cesta byla v pohodě (s jednou zastávkou na mlíko na benzínce, tam se i proběhla a zase usla), v chorvatsku podél dálnice jsou všude na benzínkách nějaké atraktce pro děti, takže si tam můžou děti pěkně odpočinout a protáhnout. Jinak chorvatsko podle mě pro děti moc není, nikde žádný skluzavky nebo houpačky, alespoň my jsme na nic nenatrefili, takže byl výkon dítko zabavit. Měli jsme možnost jak písčité, tak kamínkové pláže, a jednoznačně víc zabavili kamínky. Na písku být malá nechtěla, chytala hysteráky, že se jí to lepilo na nohy (jinak na pískovišti si doma hrála v pohodě).
ahojky všem…chtěla bych se zeptat na vaše názory a hlavně zkušenosti. Letos chceme jet s přítelem a dcerkou v té době jí bude 21 měsíců k moři …nejdřív jsme chtěli do Řecka letadlem ale po tom co tam je se přítelovi nechce…takže by jsme chtěli do Chorvatska autem ale bojíme se že to dcerka nedá…je zvyklá autem ale to jela nanejvýš 4h ale takhle si nevíme rady…moc rádi bychom jí vzali k moři
máte s tím někdo zkušenosti? hlavně ani nevíme kam aby to tam bylo hlavně pro prcky..