Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Přesně … Taky hodně cestujeme autem. Lidi si kolikrát klepou na čelo, že jsme blázni. ![]()
A to dlouhé trasy řídím převážně já. Nikoho k tomu nechci pustit. ![]()
Ja nejak nerozumim te casti, ze manzel nezvladne letadlo, ale sedet v aute x hodin zvladne. Na letisti mi neprijde, ze je zas tolik chozeni, ale pokud neujde skoro nic, tak to je jina.
Jenom si rikam, proc si nekdo dobrovolne vybere sedet dva dny misto par hodin. Stejne si to odsedet musi.
Jezdíme obytkou do Španělska cesta je dlouhá a umorná, přespáváme ve Francii, cestu vám nezávidím, ale to že se stěhujete do Španělska to jo, to závidím Španělsko miluji!
Sousedka tam žila 20 let. Rodiče téměř důchodci za ní několikrát ročně jeli autem. Ale oni ji něco vezli. Ona se pak vrátila, když se jí narodilo dítě. Prodala tam byt a vrátila se sem, že se tam s dítětem necítí bezpečně.
Já jela se dvouma kočkama az dolu do Andalusie, jeli jsme to dva dny, spali chvíli v autě a druhy den odpoledne byli na místě. Jako dá se to, ale často bych to jezdit nechtěla
je to už 15 let, pak jsme tam 5 let bydleli. My si teda vzali jen co se vešlo do auta a zbytek poštou krabice, žádný velký stěhování a byli jsme bez dětí.
S prestavkami na odpocinek a jeden kratsi spanek nam to da s malym obytnakem (se kterym se da jet 140) do severniho Spanelska 24 hod. Cesta na pohodu a s detmi, takze trochu delsi vetrani na hristich podle hesla “cesta je cil”. Jestli pojedete se stehovakem, budete asi delat kratsi pauzy, ale zase pojedete pomaleji. S operovanymi zady bych to neabsolvovala ani za zlaty prase.
Tak autem je to pohodlnější, že můžete kdykoliv zastavit. Jinak 18 hodin cesta je cesta na dovolenou k moři nebo třeba autobusem do Londýna. Jezdí tak běžně hromada lidí.
A pokud budete v půlce nocovat, tak absolutně bez problémů.
Určitě to jde. Taky jsme jeli přes Francii, tam jsme si ještě zajeli do Paříže a šupajdili dolů na jih přes různé památky. Nebo zase po jižním břehu Francie, ale my se rádi touláme.. Taky je možnost dojet do Janova, nasednout na loď a doplout do Barcelony. Kdysi jsme tak jeli přes noc, takže jsme se i vyspali a ráno jeli dál. Ale je to už pár let, tak nevím, kolik to dnes stojí.
Jeli sme tak s našima 2× na dovču. Teda busem 24h. Už je to teda nějakej pátek.
@Andyss Pokud nic neujde, dá se pro pohyb po letišti zamluvit invalidní vozík ![]()
Můj muž má problém s plotýnkami a dlouhé sezení nezvládne, musel by mít každé 2 hodiny pauzu, což je na prd při tak dlouhé cestě. Takovou dálku by nejel, ani kdyby mu zaplatili. Ať si tvůj muž vyzkouší sedět celý den, jak dlouho vydrží a jak dlouhou potřebuje pauzu. Jinak to letadlo, co business class? Na velkých letištích jsem viděla handicapované lidi jezdit v el. vozíčcích s řidičem, nejspíš se to dá objednat.
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Vůbec nechápu, jak ten chlap premysli.
Sedět 2 hodiny v letadle a sedět 20 hodin v autě.
Byla jsem autem ve Španělsku na jeden zátah bez přespání. Zvládnout se to s dostatečnými pauzami dá… S přespáním to budete mít na pohodu
Je to dodávka, pro 8 lidí. Stěhujeme jen osobní věci, nic netaháme