Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stinga píše: Více
Tak ať si sednou do auta a jedou těch 20hodin. A pokud by pantáta držkoval, tak bych mu připomněla, že jinou možnost měl. ![]()
Chtějí se stěhovat? Ještě ke všemu s kočkou …? Chtějí. Tak nevím co za zbytečnosti tady zakladatelka řeší.
Kdyby jí tady všechny napsaly - nejezdi, bude to očistec, tak by to stěhování jako zrušila? ![]()
@Šmoulice píše: Více
to máš pravdu, přestěhovat se chtějí, tak se tam musejí nějak dostat, dodávka tam beztak pojede a cestu i řidiče musí zaplatit, tak je asi opravdu nejjednodušší, že všichni pojedou s sebou,
já jsem tady už xkrát zmiňovala, že jsem s rodiči jezdila do Španělska do Oropesy autobusem, bylo to 36 hodin v buse, rodičům bylo 45 let a víc, byli jsme tam několikrát, matka má výhřez ploténky a dala to vždy v pohodě, vždy říkala, že v autobuse ji páteř nebolí, ale v práci nebo při sobotním úklidu ano
no ono je to zajímavý. Občas mě skřípnou záda a většinou se mi cestou do práce v autobuse „odskřípnou“, uleví se mi. Nevím, čím to je, často tu jezdí řidiči stylem brzda - plyn, háže to, několik velkých zatáček, tak mi možná ty otřesy udělají dobře. A při vysávání se mi ta záda často bloknou.
No, tomu malému klukovi je 14… Ale jo, nikdo nechce letět, tak nechápu diskuzi, když jinou možnost nepřipouští.
Jeďte s klukem a kočkou pár dní předem, muže zaveze známý/příbuzný na letiště, posadí ho do objednaného vozíčku a doveze, kam třeba. Ze španělského letiště ho už vyzvedneš ty.
@Anonymní píše: Více
A jak jste tam jezdili dříve?
Nebo jste v tom Španělsku ještě nebyli a stěhujete se tam?
Divím se, že když je manžel tolik nemocný, že se mu tam chce, doktory tam máte zařízené anebo vás to čeká, nebo bude jezdit k našim doktorům?
Jinak znám lidi, co tam jezdí autobusem, to se jezdí běžně, na mě tedy to dlouhé sezení není, já jedině letadlem…
Nikde dlouze chodit nemusí. Všude si může odpočinout, případně si lze na letišti zapůjčit vozík. Většina velkých letišť je poskytuje včetně asistenta.
přesně tak
oni letět nechtějí a nakonec by měli letět a já s kočkou autem
![]()
@Kryptozoo píše: Více
Ano, nezvládne moc chodit, ale oni dva si neumí nic zařídit sami. Tohle by byl logistický průser. Už bych je ve Španělsku nenašla ![]()
@Šmoulice píše: Více
Tak bych to ukázala manželovi a snažila se ho přesvědčit, aby to letiště vrátil do hry, aby synovi vysvětlil, že by to nezvládl. no takhle mám smůlu
@free333 píše: Více
Manžel je invalidní, takže péči bude mít klasicky přes naši pojištovnu, v tom problém není. Už nemá žádné možnosti léčby. má už jen tlumení bolesti. pro něj je velký problém ty změny počasí tady. Rok od roku je to horší, dřív alespoň ty léta byly trvalejší, ted? Je to jak na houpačce po celý rok. Každá změna počasí mu způsobuje velké bolesti, problémy s pohybem. Pro něj je právě důležité stabilnější podnebí. Já podnikám a je mi úplně jedno odkud, jestli odsud nebo kdekoli ve světě. Byli jsme tam před lety, to jsme samozřejmě létali. ale to taky neměl manžel problémy s pohybem.
Tak letˇty a oni můžou jet autem a společně nadávat na dlouhou cestu.