Autíčka na koberci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.3.21 08:42

Autíčka na koberci

Moje 5lete dítě má na koberci narovnaná autíčka. Nikdo mu to nesmí prerovnat, autíčkama pohnout. Má z toho šílený amok, rve, brečí. Dlouho se nedá nijak uklidnit. Když si s ním někdo hraje, tak to většinou dopadne špatně. Může si hrát jen s přiděleným autíčkem, jezdit jen tak, jak si to přeje - to moc nejde, protože dopředu nevíme, co je špatně. Má ještě asi dvě věci, které musí být vždy podle něj. S ostatními moc nekomunikuje. Kamarády nevyhledává. Přijde vam to naprosto normální?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
14.3.21 08:46
@Anonymní píše:
Moje 5lete dítě má na koberci narovnaná autíčka. Nikdo mu to nesmí prerovnat, autíčkama pohnout. Má z toho šílený amok, rve, brečí. Dlouho se nedá nijak uklidnit. Když si s ním někdo hraje, tak to většinou dopadne špatně. Může si hrát jen s přiděleným autíčkem, jezdit jen tak, jak si to přeje - to moc nejde, protože dopředu nevíme, co je špatně. Má ještě asi dvě věci, které musí být vždy podle něj. S ostatními moc nekomunikuje. Kamarády nevyhledává. Přijde vam to naprosto normální?

A mimo ta autíčka ho taky bezpodmínečně posloucháte, když něco chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.3.21 08:56

J

Naprosto normalni mi to neprijde.
Respektovala bych, ze jsou to jeho auta, muze je mit vyskladane ve svem pokoji jak chce a bez dovoleni je nebrat. Ale pokud pujci, netolerovala bych, ze bude nekoho komandovat, jak ma jezdit.

Edit: vy mu od batolete jdete z cesty, aby bylo v urcitych vecech po jeho?

Příspěvek upraven 14.03.21 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.21 08:56
@Russet píše:
A mimo ta autíčka ho taky bezpodmínečně posloucháte, když něco chce?

Ne. U ničeho takový amok nemá. Ještě u usinani má rituál, který se nedá změnit a musí být každý den stejný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.21 08:58
@Svistice píše:
Naprosto normalni mi to neprijde.
Respektovala bych, ze jsou to jeho auta, muze je mit vyskladane ve svem pokoji jak chce a bez dovoleni je nebrat. Ale pokud pujci, netolerovala bych, ze bude nekoho komandovat, jak ma jezdit.

On většinou rovnou brečí a rve, že je to špatně. Ani neřekne, co se má dělat. Nejjednodušší je nehrát si s ním.

• Citovat
  • Upravit
53518
14.3.21 08:59
@Anonymní píše:
Ne. U ničeho takový amok nemá. Ještě u usinani má rituál, který se nedá změnit a musí být každý den stejný.

A do školky chodí? Projevuje se tam jako ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.21 09:00
@Svistice píše:

Edit: vy mu od batolete jdete z cesty, aby bylo v urcitych vecech po jeho?

Příspěvek upraven 14.03.21 v 08:58

Přijde mi, že jsem dost přísná v některých věcech a neustoupim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.21 09:01
@Russet píše:
A do školky chodí? Projevuje se tam jako ostatní?

Do školky chodí. Paní učitelka má problém, že je pozadu, nic neumí, neřekne si.

• Citovat
  • Upravit
33018
14.3.21 09:02
@Anonymní píše:

A amok je co? Moje predskolni zrovna vcera chytlo rapla, ze chce oblect od maminky. Jecela tu, valela se po zemi a kopala do dveri. Na to ji s.ere pes.

Kdyz budes nemocna, ve spitalu, dite pujde spat k babicce nebo kamaradovi, tak usinaci ritual co? Takhke velke dite uz by melo byt s to pochopit, ze i kdyz je na neco zvykle, ne vzdy to vzhledem k situaci a okolnostem lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.3.21 09:05
@Anonymní píše:
On většinou rovnou brečí a rve, že je to špatně. Ani neřekne, co se má dělat. Nejjednodušší je nehrát si s ním.

A vysvetlil mu nekdo, ze holt kdyz neco chce, musi to sdelit a ne rvat? Ze ostatni nemaji kristalovou kouli, aby vedeli, co se mu honi hlavou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.21 09:10
@Svistice píše:
A amok je co? Moje predskolni zrovna vcera chytlo rapla, ze chce oblect od maminky. Jecela tu, valela se po zemi a kopala do dveri. Na to ji s.ere pes.Kdyz budes nemocna, ve spitalu, dite pujde spat k babicce nebo kamaradovi, tak usinaci ritual co? Takhke velke dite uz by melo byt s to pochopit, ze i kdyz je na neco zvykle, ne vzdy to vzhledem k situaci a okolnostem lze.

Amok je to, že rve, brečí, šíleně se vzteka. A je to pokaždé. Oblékat chce taky někdy. Občas ve spěchu pomůžu. Spaní jinde bez problémů, rituál vyzaduje jen doma. To mi nepřijde nijak divné. Spíš ta autíčka - srovnána podle nějakého principu, kterému nerozumím. A s tím se nesmí nic dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.21 09:11
@Svistice píše:
A vysvetlil mu nekdo, ze holt kdyz neco chce, musi to sdelit a ne rvat? Ze ostatni nemaji kristalovou kouli, aby vedeli, co se mu honi hlavou?

Pokaždé.

• Citovat
  • Upravit
33018
14.3.21 09:16

Tak proste vytrvat. Kdyz muze spat bez ritualu jinde, muze spat i doma (pokud opravdu nemuzes).
A i kdyz by me to mrzelo, tak bych ho klidne v techto situacich nechala vyvztekat, a resila a vysvetlovala klidne opakovane zpetne.

Auta bych neresila. At si je sklada jak chce. Pro nej je to dulezite a nikoho tim neobtezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.3.21 09:33
@Anonymní píše:
Do školky chodí. Paní učitelka má problém, že je pozadu, nic neumí, neřekne si.

A fakt neumi, nebo nechce umet? A co je to „nic“? Doma taky nic neumi?

Jako muzes se zkusit poradit treba s psychologem, ale prace samotna (aby dite umelo, nebylo pozadu) bude stejne vzdy jen na vas rodicich. Nejaka pripadna diagniza maximalne umozny pochopit, proc je jaky je a pomuze zefektivnit pristup k diteti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
14.3.21 10:03

Zakladatelko, ty máš asi zřejmě strach, jestli to nejsou autistické rysy, že? Já bych to probrala s pediatrem, popřípadě bych i šla na nějaké vyšetření. Předpokládám, že to synovi ve školce i příští rok doporučí jako předškolákovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí